Mogelijkheid op een soa

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren

AlexMurphy

Newbie
9
29/09/22
8
Dag mede wandelaars, stomme vraag en echt een amateur fout maar:

Op de Filipijnen met een bargirl op mijn hotel geëindigd. De condooms die we hadden pasten niet, dus zijn overgestapt op hand en span diensten.

In een opwelling van pils en geilheid heb ik toch even mn penis tegen dr vagina aangedrukt. Ben er verder niet in geweest. Maar ik had natuurlijk wel vagina vocht op mijn eikel/penis.

Is er reden tot paniek? Uiteraard zal ik mij bij terugkomst testen, maar ben benieuwd naar jullie mening!
 
Ja, er is een risico voor een soa, met name gonorroe. Je kunt ook denken aan HPV, HSV, chlamydia en syfilis als ze daar een plek had.

Er is geen relevant risico op hiv.

Er is geen reden tot paniek. Je kunt thuis inderdaad even testen.
 
Ik maak uit je vraag op dat je toch enigszins wat ongerust bent i.v.m. een eventuele soa besmetting. Allebegrip daarvoor. Daar is maar één oplossing voor, neem contact op met je huisarts en laat je desgevallend testen. De arts zal wel beslissen of het al dan niet nodig is om je te laten testen.
Ga niet verder op alle raadgevingen die je hier verder nog gaat krijgen.
Je huisarts is de enige persoon die je echt kan bijstaan. Hij/zij heeft daarvoor gestudeerd en is dus best geplaatst om je de juiste raad te geven.
En ga aub niet zelf bij Dr. Google om raad, en nog veel minder bij de hier talrijk aanwezige zelfverklaarde specialisten die het allemaal denken te weten. Ik ga niet beweren dat zij helemaal er niets van kennen, maar elke persoon is anders, en de interpretatie van de klachten, / problemen is niet iedereen gegeven. Artsen zijn daarvoor opgeleid, en je huisarts kent je het beste en weet dus ook berst wat goed of niet goed is voor je. Medische zaken zijn te belangrijk om zomaar de (misschien wel goedbedoelde) raad van niet medici te geloven en op te volgen. Speel niet met je gezondheid.
En nog even dit: bij je huisarts is je probleem veilig, die mensen hebben hun beroepsgeheim waar ze zich ook aan houden. Je beste garantie voor je gezondheid en je eigen gemoedsrust.

p.s. Laat je ook niet afschrikken voor een soa test, die is zo voorbij, en is niet zo duur. Dus daarvoor moet je het ook niet laten.
 
Laatst bewerkt:
Volgens mij kan je je ook bij de ggd laten testen omdat je seks hebt gehad met iemand uit een hoog risico gebied. Dat is wellicht wat anoniemer als je je daar zorgen om maakt. Ik zorg trouwens in het buitenland dat ik mijn eigen condooms meeneem. Is het niet om de maat, dan is het wel om de kwaliteit.
 
Laatst bewerkt:
@Karma071 maar ook voor iedereen.

Ik weet niet of in België zoiets als de ggd bestaat, maar ik vind het belangrijk dat je arts er van op de hoogte is als je iets opgelopen hebt. Dit kan van belang zijn bij een eventuele nabehandeling of bij verdere gezondheidsproblemen. Mijn huisarts is op de hoogte dat mijn sexleven zich voornamelijk afspeelt met wisselende partners. Waarom zou ik me anders ook zo dikwijls laten testen? En ik heb daar nooit een rare blik of opmerking om gekregen. Enkel eens een bijkomende goede raad.
En ja, ik begrijp dat je misschien wat schrik hebt om dat stuk van je anonimiteit op te geven, maar het is je gezondheid die ervan afhangt.
En nog even dit, wat weet de ggd van je medische voorgeschiedenis? Waarschijnlijk niet veel en ik veronderstel dat je daar zelf ook niet alles zal prijsgeven. Bij mijn huisarts hoef ik dat niet te doen, die weet al alles. Hier hebben we het globaal medisch dossier dat hij plichtsbewust bijhoudt van iedere patient. Maar goed, het is in ieder geval beter naar de ggd te gaan dan naar een van die vele zelf verklaarde kwakzalvers hier op GRw te luisteren.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan