Algemeen Den Haag algemeen

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren

Donkere wolken ............
waren ook donkere wolken 4 jaar geleden maar daarna radiostilte. Gemeente Den Haag heeft altijd een grote bek maar is altijd waardeloos in de uitvoering https://www.ad.nl/den-haag/het-rode-licht-wordt-gedoofd-in-de-doubletstraat~ad1eb3d4/
 
Je kan ook de coalitieakkord zelf lezen. Daarin staat:

"Het doel van het Haagse beleid is dat sekswerkers veilig en
gezond kunnen werken, dat uitbuiting wordt aangepakt en bij
onvrijwilligheid hulp wordt geboden. We zetten in op de verbe-
tering van de positie van sekswerkers en pakken misstanden aan.
Niets doen zal leiden tot verslechtering van de werkomstandig-
heden, toename van misstanden en verloedering van de buurten
waar sekswerk-ramen zijn. Sekswerk vindt niet alleen plaats
achter ramen. De branche is in beweging, ook als gevolg van
de Corona lockdowns. Zo wordt er meer online en in privéclubs
gewerkt. We sluiten aan bij deze beweging.
Voor sekswerkers die willen uitstappen blijven we uitstaptrajec-
ten ondersteunen. Hierin staat keuzevrijheid voorop en bieden we
perspectief elders op de arbeidsmarkt. Uitstaptrajecten worden
integraal benaderd: wonen (scheiding bed en brood), schulden,
werk, taal, onderwijs. Door ondersteuning van een veilige andere manier van werken (in coöperaties, online, etc.) kan het aantal
ramen verminderen, kunnen we misstanden beter tegengaan en
zetten we in op de verbetering van de positie van de werker.
In de afgelopen jaren zijn er veel plannen, onderzoeken en ideeën
geweest voor het raamsekswerk in de Doublet- en Geleenstraat.
Die hebben nog steeds niet geleid tot duidelijkheid over de toe-
komst voor de sekswerkers, exploitanten, de buurtbewoners en
andere betrokkenen. Dat willen we veranderen. Er moet duidelijk-
heid komen over de toekomst van de raamstraten en de buurten
eromheen. We willen dat sekswerk onder veilige omstandighe-
den mogelijk blijft in onze stad. Maar sekswerk aanbieden via het
raam aan de straatzijde heeft zijn langste tijd gehad.
Het doel van ons beleid is op termijn te komen tot sluiting van
het raamsekswerk. We betrekken hierbij de branche en de stad
- in het bijzonder de bewoners van het Oude Centrum en de
Rivierenbuurt. Daarnaast biedt vermindering van ramen kansen
voor herontwikkeling in de wijk, wanneer alternatieve werkplek-
ken worden gevonden. We gaan dit aanpakken op een manier
die recht doet aan de sekswerkers zelf, de buurt en de onderne-
mers en op een manier dat het geen negatieve impact heeft op
de werkomstandigheden van sekswerkers. Wij denken dan aan
bestemmingsplanwijzigingen"
 
Bedankt voor het posten van de bron.
Naast "Het doel van ons beleid is op termijn te komen tot sluiting van het raamsekswerk" staat er niets concreets over alternatieven.
Weinig hoopgevend dus.
 
Dat kan je wel zeggen, eerst zat daar een superaardige Irakees, waar je altijd een leuk praatje mee kon maken.
Nu zitten daar volgens mij Turken in, super chagrijnig, je zou haast denken dat familie is van die turk die met zijn bakfiets drankjes verkoopt, dat is ook al zo'n chagrijn. Beter kan je even een paar stappen meer nemen en naar de overkant gaan, waar ze ook kebab verkopen, daar word je altijd vriendelijk behandeld.
Klopt. Vreselijk onaardig en niet klant vriendelijk. Aan de overkant is inderdaad beter. En je kan er soms nog pinnen ook ! Erg handig. Alleen is het daar wel altijd wat drukker ( logisch ) en moet je langs die twee grimmige bankjes waar onze scheld oma je zomaar voor kanker Chinees kan uit schelden 👍🏼😂
 
Mee eens, die ouwe oplichter in die supermarkt heeft nog iets van mij tegoed...
Tip: hij is verzot op die parkeerplekken voor zijn deur.
Dus ik parkeer altijd daar als er plek is.
ik snap niet dat die supermarkt kan bestaan, je ziet er nooit mensen binnen, zal wel weer zo'n witwas tent zijn.
Die man gun ik mijn euro's niet. Dan loop ik liever een paar stappen meer naar die jongens aan de overkant.
 
Laatst bewerkt:
Mee eens maar je vraagt je toch af hoe dat komt, in de Poeldijksestraat destijds zaten veel meer dames dan nu in de Doublet en daar waren voldoende klanten voor
Klanten genoeg, dat is ook het probleem niet..
Belasting betalen, daar gaat het mis. En het feit dat een groot deel van de sekswerkers hier officieel niet mogen werken omdat ze niet uit een EU land komen.
Door de komst van internet en sites als Kinky en Seksjobs zijn vergunde werkplekken als ramen en clubs overbodig geworden.
 
Door de komst van internet en sites als Kinky en Seksjobs zijn vergunde werkplekken als ramen en clubs overbodig geworden.
Nou, hier ben ik het dus absoluut niet mee eens. Vergunde werkplekken zijn, ook voor de klant, stukker beter dan die Kinky en Sexjobs troep. Daar zit ontzettend veel fake tussen, je moet je maar afvragen waar je terecht komt, hygiëne vaak niet op orde, dienstverlening vaak matig tot slecht. Het zou heel slecht voor deze branche zijn als alles in de illegaliteit en zonder enige controle zou plaatsvinden. Vergunde werkplekken zijn juist nu heel hard nodig!
 
Nou, hier ben ik het dus absoluut niet mee eens. Vergunde werkplekken zijn, ook voor de klant, stukker beter dan die Kinky en Sexjobs troep. Daar zit ontzettend veel fake tussen, je moet je maar afvragen waar je terecht komt, hygiëne vaak niet op orde, dienstverlening vaak matig tot slecht. Het zou heel slecht voor deze branche zijn als alles in de illegaliteit en zonder enige controle zou plaatsvinden. Vergunde werkplekken zijn juist nu heel hard nodig!
Mee eens Hans, maar de meeste verdienen 2x zo veel als ze illegaal gaan werken, dus de keuze is dan snel gemaakt. Dit is mijn inziens echt de enige verklaring voor de terugloop bij de ramen en clubs.
 

Sekswerkers
Het doel van het Haagse beleid is dat sekswerkers veilig en gezond kunnen werken, dat uitbuiting wordt aangepakt en bij onvrijwilligheid hulp wordt geboden. We zetten in op de verbe- tering van de positie van sekswerkers en pakken misstanden aan. Niets doen zal leiden tot verslechtering van de werkomstandig- heden, toename van misstanden en verloedering van de buurten waar sekswerk-ramen zijn. Sekswerk vindt niet alleen plaats achter ramen. De branche is in beweging, ook als gevolg van
de Corona lockdowns. Zo wordt er meer online en in privéclubs gewerkt. We sluiten aan bij deze beweging.
Voor sekswerkers die willen uitstappen blijven we uitstaptrajec- ten ondersteunen. Hierin staat keuzevrijheid voorop en bieden we perspectief elders op de arbeidsmarkt. Uitstaptrajecten worden integraal benaderd: wonen (scheiding bed en brood), schulden, werk, taal, onderwijs. Door ondersteuning van een veilige andere
manier van werken (in coöperaties, online, etc.) kan het aantal ramen verminderen, kunnen we misstanden beter tegengaan en zetten we in op de verbetering van de positie van de werker.
In de afgelopen jaren zijn er veel plannen, onderzoeken en ideeën geweest voor het raamsekswerk in de Doublet- en Geleenstraat. Die hebben nog steeds niet geleid tot duidelijkheid over de toe- komst voor de sekswerkers, exploitanten, de buurtbewoners en andere betrokkenen. Dat willen we veranderen. Er moet duidelijk- heid komen over de toekomst van de raamstraten en de buurten eromheen. We willen dat sekswerk onder veilige omstandighe- den mogelijk blijft in onze stad. Maar sekswerk aanbieden via het raam aan de straatzijde heeft zijn langste tijd gehad.
Het doel van ons beleid is op termijn te komen tot sluiting van het raamsekswerk. We betrekken hierbij de branche en de stad
- in het bijzonder de bewoners van het Oude Centrum en de Rivierenbuurt. Daarnaast biedt vermindering van ramen kansen voor herontwikkeling in de wijk, wanneer alternatieve werkplek- ken worden gevonden. We gaan dit aanpakken op een manier die recht doet aan de sekswerkers zelf, de buurt en de onderne- mers en op een manier dat het geen negatieve impact heeft op de werkomstandigheden van sekswerkers. Wij denken dan aan bestemmingsplanwijzigingen.
 

Sekswerkers
Het doel van het Haagse beleid is dat sekswerkers veilig en gezond kunnen werken, dat uitbuiting wordt aangepakt en bij onvrijwilligheid hulp wordt geboden.

Zucht...... not again!!

Zoals zo vaak bij politieke voornemens stranden die al in de eerste zin.

Om eerlijk te zijn, deze eerste zin is voor sexwerkers en hun klanten natuurlijk fantastisch om te lezen. Beiden groepen willen niets liever dan wat er in deze zin staat en kunnen zich hier denk ik voor 99,99999 % of meer in vinden. En het kleine clubje dat daar een andere mening oer heeft wordt door iedereen binnen ons wereldje uitgekost en met de nek aangekeken.

Maar zonder uitzondering is voor de politiek deze eerste zin die precies aangeeft wat nodig is alllen de vlag die de lading moet dekken.

En wat er onder die vlag zit, zal ongetwijfeld weer een plan zijn dat de prostituees zonder dat deze enige inbreng mogen hebben door de strot zal worden geduwd. Een plan dat niet voor oplossing van problemen zal zorgen en waarschijnlijk alleen maar gericht zal zijn op het slopen van wat er op dit moment wel goed is.
Zodra het over uitvoering gaat komen politieke stokpaardjes, haat tegen alles wat prostitutie is en de keuze om het de dames onmogelijk maken om te werken (hoezo Nederland is een vrij land) weer bovendrijven.

Die eerste zin, die is zo makkelijk om te zetten in praktijkbeleid dat morgen al een positief effect voor de dames zou hebben.
Maar als het resultaat er straks is, dan zal weer blijken dat de politiek alleen bestaat uit liegen over wat je wil om te verhullen wat je van plan bent.

Juist dit maakt dat Nederland (en de EU) steeds verder verstrikt raakt in een vertrouwenscrisis in de politieke leiders en alles wat daar omheen hangt.
 
Reken maar dat de gemeentes maar wat graag van de prostitutie straten en clubs af willen, en de omwonende vaak ook.
Gemeentes doen net of de veiligheid van de sekswerkers prioriteit heeft, maar ze handelen er dus niet naar.
Als er een vergund pand afvalt en de vergunning dus vervalt, krijg je nooit meer een nieuwe. Zo steft alles dus langszaam maar zeker uit. En dat ze illegale prostitutie gedogen geeft ook aan dat een veilige werkplek voor sekswerkers ze weinig boeit.
 
Je kan ook de coalitieakkord zelf lezen. Daarin staat:

"Het doel van het Haagse beleid is dat sekswerkers veilig en
gezond kunnen werken, dat uitbuiting wordt aangepakt en bij
onvrijwilligheid hulp wordt geboden. We zetten in op de verbe-
tering van de positie van sekswerkers en pakken misstanden aan.
Niets doen zal leiden tot verslechtering van de werkomstandig-
heden, toename van misstanden en verloedering van de buurten
waar sekswerk-ramen zijn. Sekswerk vindt niet alleen plaats
achter ramen. De branche is in beweging, ook als gevolg van
de Corona lockdowns. Zo wordt er meer online en in privéclubs
gewerkt. We sluiten aan bij deze beweging.
Voor sekswerkers die willen uitstappen blijven we uitstaptrajec-
ten ondersteunen. Hierin staat keuzevrijheid voorop en bieden we
perspectief elders op de arbeidsmarkt. Uitstaptrajecten worden
integraal benaderd: wonen (scheiding bed en brood), schulden,
werk, taal, onderwijs. Door ondersteuning van een veilige andere manier van werken (in coöperaties, online, etc.) kan het aantal
ramen verminderen, kunnen we misstanden beter tegengaan en
zetten we in op de verbetering van de positie van de werker.
In de afgelopen jaren zijn er veel plannen, onderzoeken en ideeën
geweest voor het raamsekswerk in de Doublet- en Geleenstraat.
Die hebben nog steeds niet geleid tot duidelijkheid over de toe-
komst voor de sekswerkers, exploitanten, de buurtbewoners en
andere betrokkenen. Dat willen we veranderen. Er moet duidelijk-
heid komen over de toekomst van de raamstraten en de buurten
eromheen. We willen dat sekswerk onder veilige omstandighe-
den mogelijk blijft in onze stad. Maar sekswerk aanbieden via het
raam aan de straatzijde heeft zijn langste tijd gehad.
Het doel van ons beleid is op termijn te komen tot sluiting van
het raamsekswerk. We betrekken hierbij de branche en de stad
- in het bijzonder de bewoners van het Oude Centrum en de
Rivierenbuurt. Daarnaast biedt vermindering van ramen kansen
voor herontwikkeling in de wijk, wanneer alternatieve werkplek-
ken worden gevonden. We gaan dit aanpakken op een manier
die recht doet aan de sekswerkers zelf, de buurt en de onderne-
mers en op een manier dat het geen negatieve impact heeft op
de werkomstandigheden van sekswerkers. Wij denken dan aan
bestemmingsplanwijzigingen"
Wat een hypocrisie, helaas slikt een groot deel van het publiek het geholpen door de media dit wel. Een alternatief komt er niet want dat zullen belanghebbenden eindoos gaan vertragen. De omstandigheden worden alleen maar slechter voor zowel de dames als de klanten. De raambuurten zijn geen vervallen achteraf straatjes meer maar gewilde locaties voor yuppen, horeca ondernemers en projectontwikkelaars. Onder het mom van verbetering wordt het alleen maar slechter. Werken in flatjes, kelderboxen, auto's en tippelen is zeer riskant voor zowel de klant als de dames. Van politie bescherming hoef je niet veel te verwachten dus de georganiseerde misdaad wordt tegen forse betaling wel de beschermer. Zij zijn ook niet dom, het wordt wel weer gedoogd zolang zij de zaken ordelijk houden. De eeuwige cirkel van tolerantie en repressie.
Waarschijnlijk worden de exploitanten met een flinke zak geld uitgekocht, net als de Poeldijksestraat met 40 miljoen in 2000 en het St. Annenkwartier. Over een alternatief wordt jaren gesteggeld en tenslotte zoeken de dames en klanten het wel uit.

Interessant is het rapport n.a.v. de sluiting van het Zandpad. Veel misstanden waren er niet maar nu wel 250 dure koopwoningen met uitzicht de Vecht en geen rode lampjes.

Dina Siegel: Het Zandpad-closing brothels or closing eyes?, 2015.
 
Reken maar dat de gemeentes maar wat graag van de prostitutie straten en clubs af willen, en de omwonende vaak ook.
Gemeentes doen net of de veiligheid van de sekswerkers prioriteit heeft, maar ze handelen er dus niet naar.
Als er een vergund pand afvalt en de vergunning dus vervalt, krijg je nooit meer een nieuwe. Zo steft alles dus langszaam maar zeker uit. En dat ze illegale prostitutie gedogen geeft ook aan dat een veilige werkplek voor sekswerkers ze weinig boeit.
Ik vrees dat als de Doublet en de Geleenstraat zouden sluiten, dat een deel van de dames in een andere stad gaat werken, hoewel er wel steeds minder nederlandse steden overblijven met een redlight district met ramen of wellicht als ze wat ouder zijn zullen ze wellicht hun kut aan de wilgen hangen. Ik geloof niet dat er een sociaal plan is, om die dames om te scholen, merendeel is toch van buitenlandse origine en staat waarschijnlijk niet eens ingeschreven. Bovendien zijn er dames in de Doublet die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, waar de gemeente niet in gaat investeren.
 
Ik vrees dat als de Doublet en de Geleenstraat zouden sluiten, dat een deel van de dames in een andere stad gaat werken, hoewel er wel steeds minder nederlandse steden overblijven met een redlight district met ramen of wellicht als ze wat ouder zijn zullen ze wellicht hun kut aan de wilgen hangen. Ik geloof niet dat er een sociaal plan is, om die dames om te scholen, merendeel is toch van buitenlandse origine en staat waarschijnlijk niet eens ingeschreven. Bovendien zijn er dames in de Doublet die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, waar de gemeente niet in gaat investeren.
De meeste doen dit werk om voor de kinderen in Roemenië te zorgen. Die gaan niet tegen het minimumloon werken...
 
Als sluiting van Doublet en Geleen doorgaat, zal het in Antwerpen een stuk drukker worden.
Hopelijk zijn daar nog geen sluitingsplannen.... :(
 
Terug
Bovenaan Onderaan