Discriminatie of gewoon een voorkeur?

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren

groentje1970

Stamgast
Forumpionier
921
30/06/21
1.250
18
Recentelijk melde een lid, in een door mij gestarte recensie, dat de Dame in kwestie geen klanten met een donkere huidskleur accepteerde.

Discriminatie riep een lid meteen. Tsja, ergens is dat ook wel zo natuurlijk. Maar zie het eens andersom. Wij klanten scrollen door de advertenties heen en maken onze keuze. De Advertenties die ons niet aanstaan slaan we over. Ergens is dat net zo goed onderscheid maken. Tenslotte hebben we nu eenmaal onze voorkeuren en daar gaan we voor.

Nu een Dame, die zal ook haar zo haar voorkeuren hebben. Is het weigeren van een klant op basis van afkomst echt not done? Persoonlijk vind ik het prima als er in de advertentie te lezen wat de Dame haar voorkeuren zijn. Liever eerlijk zijn, dan dat je een klant aan de deur moet weigeren, toch? Leeftijd is bijvoorbeeld zo'n punt. Een enkele keer zie het in een advertentie staan en ik lees het hier ook wel eens. Zelf ben ik de vijftig al voorbij en ik vraag het op de app meestal wel. Een maal kreeg ik te horen dat ik te oud was. Prima, liever van te voren vertellen dan dat ik voor niets moet rijden.

Kijk wij klanten hebben het gemakkelijk, staat de Dame ons niet aan dan gaan we weer weg. Vervelend als je een eind hebt moeten rijden. Maar zie het nu eens vanuit het standpunt van een Dame. Er staat een klant voor de deur die je helemaal niet ziet zitten. Kans dat hij pislink wordt als je hem wegstuurt. Iets wat wel begrijpelijk is als de klant van ver kwam. Maar ondertussen zit je er wel mee in je maag; zie hem maar eens kwijt te raken. Nee, ik heb wel begrip voor een wensenlijstje in een advertentie. Niet leuk voor wie niet welkom is, maar het is beter en veiliger voor een Dame.

Wil je hier je ei over kwijt, dan is deze draad er dé plek voor. Niet de recensiedraden zelf. Val mij er niet persoonlijk op aan. Ik geef geen aanzet om te discrimineren, maar zie het ook eens vanuit het standpunt van de sexwerker. Het is nu eenmaal het meest intieme beroep en dat oefen je niet met zo maar iedereen uit.

Groet, groentje
 
Laatst bewerkt:
Zelfeigenaarschap, ook bekend als 'soevereiniteit van het individu' of 'individuele soevereiniteit', is het concept van eigendom in de eigen persoon, uitgedrukt als het morele of natuurlijke recht van een persoon om lichamelijke integriteit te hebben en de exclusieve controleur te zijn van en de volledige zeggeschap te hebben over het eigen lichaam en leven.

Aldus de rechten van de mens. Racisme is een soort bonuskaart die snel getrokken wordt tegenwoordig en waarbij elk weldenkend mens direct op zn knieen wordt gedwongen. Ik vraag me altijd af waar is het bewijs? Kan iemand aantonen dat er sprake is van racisme? Denken te weten wat anderen denken komt voor bij psychotische stoornissen. Ik zeg overigens niet dat er geen racisme is maar bewijs het maar eens. Het niet kunnen bewijzen en afgaan op verkeerde info kan net zo schadelijk zijn als racisme zelf. Prostituees weigeren klanten, ook ik soms als blanke nl'er. Dat respecteer ik en ik ga niet allerlei drogredenen beredeneren waarom ik toch geaccepteerd had moeten worden. Ze kan me om 1000 redenen afwijzen. Maar zelfeigenaarschap weegt enorm zwaar als wet en al zou iemand discrimineren op afkomst dan nog weegt deze wet zwaarder. Er is geen rechter die zal zeggen "jij moet je door die en die verplicht laten penetreren", immers dat is verkrachting.
 
Laat ik duidelijk zijn: ik ben absoluut geen racist. Ik geloof erin dat als we interesse n elkaar hebben, dat afkomst niet uitmaakt. Toch heb ik al met zo'n 30-40 dvp's seks gehad en in de small talk vraag ik dan altijd naar leuke ervaringen waardoor slechte soms ook aan bod komen en allemaal weren ze heren van Noord Afrikaanse afkomst, met soms de vreselijkste verhalen. Ik vind dit sneu voor de heren die zich wel kunnen gedragen. Maar er lopen een aantal debielen rond. Nu zal denk ik 90% vd klanten wit zijn en daar heb je ook debielen tussen die zich niet gedragen.
 
Heb ook liever dat een dame dat soort voorkeur van te voren aangeeft. Ookal doen ze het om hun geld te verdienen, als dat met tegenzin gaat zal de dienstverlening gegarandeerd tegenvallen. Dus dan liever een waarschuwing vooraf dan daar tijdens de date tegenaan lopen.

Ik laat bij mijn wandeltochten over het algemeen ook Latinas links liggen, omdat ik me tot de meesten ook niet direct sexueel aangetrokken voel, en omdat de uitzonderingen die ik gemaakt heb dan ook nog eens slechte ervaringen waren op 1 na. Maar in de rest van het leven kan ik met de meesten toch gewoon goed overweg.
Dus ben ik dan racistisch bezig of niet ?
 
Mooi topic! Sluit mij aan bij de topic starter "Meest intieme beroep". Juist als je als sekswerker weet hoe je het beroep wilt uitoefenen en het ook op die manier "durft" uit te dragen (is niet vanzelfsprekend), kan je de best mogelijke dienstverlening bieden.

In mijn ogen, als niet blanke Nederlander, is dit geen racisme of discriminatie. Juist omdat het intiem is zou je de keuze van bed partner niet opgedrongen mogen krijgen. Zoals Kimi ook al opmerkt is dat zelfs strafbaar...

Mooie eyeopener @groentje1970
 
Ik vind dat iedereen die welke dienst dan ook levert of iets te koop aanbied zelf kan en mag bepalen aan wie hij / zij deze dienst of artikel levert. En het is heel logisch dat bij een aantal slechte ervaringen een doelgroep uitgesloten word. Dat heeft in eerste instantie niets met racisme te maken in mijn ogen.

Ikzelf verkoop wel eens wat via Marktplaats, daarbij ben ik diverse malen door een doelgroep voor van alles en nog wat uitgemaakt en zelfs 1 keer hebben ze me bij mij thuis proberen te overvallen. Als ik nu een reactie van iemand krijg en zijn naam lijkt mij in die doelgroep te passen krijgt die geen reactie. Maakt mij dat een racist?
Ook al mee gemaakt dat zo iemand zich bijvoorbeeld Kees ging noemen, dan vallen ze door een bepaald taalgebruik en agressie toch door de mand. Zo leert een ieder zijn lesje en handelt daar vervolgens naar. En dat is heel vervelend voor de goedwillende personen maar het zij zo. En als een dame het in haar advertentie zet is het natuurlijk nooit persoonlijk naar iemand.
 
ik ga daar volledig in mee
ik heb een normale profielfoto van mezelf op whatsapp ,maar toch vragen de dames dikwijls om mijn afkomst
en ik hoor bijna ALTIJD van de dames dat ze niks van getinte mannen moeten hebben..vertellen ze ook wel eens wat er in het verleden is voorgevallen..beter gezegd met Turken en marokkanen dus
ook ikzelf heb ooit wel eens wat geintjes gehad met die types..
had ik een tendemasser met huif op Marktplaats te koop staan of handgereedschap wat ik voor mezelf had vernieuwd na een paar jaar..spul gebruikt,maar netjes overal een of 2 extra accu's bij..
je wilt niet weten wat je daar mee afziet.. noemen ze zich 'Bouwman of van Veen'..komen ze met 4 man langs..
laat ik degene (dom van me)nog bij mijn loods komen voor bezichtiging en eventueel de deal..bleek dus 4 gastjes in een bijna nieuwe Golf te zijn
hebben ze bij mij binnen ook gelijk alles zien staan en liggen (nog dommer van me)..
liep natuurlijk op niks uit ,1500 voor een Saris tendemasser van 8 jaar oud met nieuwe huif en 4 nieuwe banden ,nieuwe ledverlichting en kenteken was teveel.. moest mee voor de helft..dat ging niet gebeuren natuurlijk..en de sfeer sloeg meteen om..
en ga zo maar door..
ben je weer een hoop tijd kwijt voor niks en een berg ergernis
dan denk je de volgende keer wel na..
en dat zal bij de dames net zo zijn..die gaan echt niet 10x afzien met iemand uit die cultuur ,in de hoop dat er 1 fatsoenlijke tussen zit..en ik kan ze geen ongelijk geven..
overigens ken ik wel mensen uit die cultuur waar niks mis mee is,maar dat ziet een wildvreemde natuurlijk niet af van de buitenkant..
ik zie het ook niet als racisme ,het is gewoon voorzichtigheid door ervaring uit het verleden..
 
Ik vind dat iedereen die welke dienst dan ook levert of iets te koop aanbied zelf kan en mag bepalen aan wie hij / zij deze dienst of artikel levert.
Snap je punt maar dat MAG dus niet. Want dan krijg je een bioscoop die geen x mensen wil (want die geven vaak overlast) etc etc.
En in de grondwet staat toch echt dat er geen onderscheid gemaakt mag worden op ras/sex/afkomst etc etc
 
ik ben wel benieuwd hoe de wetgever hier naar kijkt. Dames die een betaalde dienst aanbieden en vervolgens klanten weigeren, vanwege ras. etniciteit, religie of bijvoorbeeld leeftijd.
het is een grijs gebied, althans dat vind ik.
hmm... omdat je ALLE mensen uitsluit van die doelgroep is het volgens de grondwet discriminatie.
Echter in de grondwet staat ook iets over beschikking over je eigen lichaam.
Feit is natuurlijk door de "voorkeurs" kaart te gebruiken de DVP mensen uitsluit die zich WEL gedragen..
 
Dames hebben het recht om zelf te bepalen met wie ze wel, en niet, intiem willen doen.

Sorry maar er is een overgroot deel van getinte mannen die het verkloot hebben voor de rest. Ook in mijn periode maakte we de meest vervelende dingen mee, condoom eraf getrokken (opzettelijk), geld stelen terwijl de dame aan het douchen was, de telefoon grijpen, snel eigen nr bellen zodat men het nummer van de dame prive had, behandelen als regelrechte hoer, coke op penis smeren en niks vertellen met PZC, en ga zo maar door....

Het is bijna altijd gezeik.
 
Sekswerkers moeten zelf kunnen kiezen of ze een klant aanvaarden of niet. Dit betekent dat de sekswerker de klant zelf moet kunnen spreken alvorens er sprake is van een akkoord (bij zzp online en bij optingin voor betaling). Sekswerkers hoeven geen reden te geven waarom ze een klant weigeren. Uiteindelijk zijn zij het die alleen in de kamer zullen zijn met de klant, een situatie waarin hun veiligheid en fysieke integriteit niet kan gegarandeerd worden. Sekswerkers kunnen zelf onaangename ervaringen gehad hebben met bepaalde klanten of gewaarschuwd zijn door collega's.

Het recht om klanten te weigeren biedt een belangrijke bescherming aan sekswerkers.
 
Het gaat om seks, uiteraard moet een dame kunnen weigeren wie ze wil. Punt.

Toch 2 dingetjes.
-Doe het als dvp alsjeblieft respectvol. Ik heb echt wel eens advertentieteksten gelezen die dusdanig geformuleerd waren dat ze wel discriminerend werden, dat is echt niet nodig.
-Wees er vooraf duidelijk over, want het is toch echt klote als een klant voor niks langskomt en dan pas hoort dat ie niet welkom is.
 
Het gaat om seks, uiteraard moet een dame kunnen weigeren wie ze wil. Punt.
Ja! Maar. Vooraf een hele bevolkingsgroep uitsluiten op basis van RAS.. dat is het ding.

En als een DVP het "mag", mag een masseuse het dan ook? een fysio? Een tandarts? Waar ligt de grens?
Bij penetratie? Maar als hij nu een handjob wil? Kortom ik zie zoveel vragen hehehe
 
Laatst bewerkt:
Dames hebben het recht om zelf te bepalen met wie ze wel, en niet, intiem willen doen.

Sorry maar er is een overgroot deel van getinte mannen die het verkloot hebben voor de rest. Ook in mijn periode maakte we de meest vervelende dingen mee, condoom eraf getrokken (opzettelijk), geld stelen terwijl de dame aan het douchen was, de telefoon grijpen, snel eigen nr bellen zodat men het nummer van de dame prive had, behandelen als regelrechte hoer, coke op penis smeren en niks vertellen met PZC, en ga zo maar door....

Het is bijna altijd gezeik.
Dat van zichzelf bellen is trouwens echt zo creepy!

In mijn ervaring heb ik niet met 1 speciale etnische groep last gehad.
Maar ik erken wel, dat als er een traumatische ervaring ontstaat je al op je hoede wordt. En als dit er meerdere zijn uit een specifieke etnische groep, je dan uit zelfbescherming de hele groep gaat mijden en/of wantrouwen.
Zo werkt het brein nou eenmaal.

Persoonlijk mijd ik personen die passief agressief zijn. Toen ik nog in een privé huis werkte, maakte ik dat ook wel mee. Maakte de huidkleur niet echt bij uit.
Sommige mannen willen geen nee horen op bepaalde wensen. En ipv genieten wat er wél mogelijk is, dan proberen te manipuleren om datgeen wat je als dvp niet wilt, wel voor elkaar te krijgen.
Maar goed in een advertentie kan je niet zetten: Niet beschikbaar voor passief agressievelingen.
Het is dan een kwestie van mensen leren lezen, door middel van de communicatie.
En alsnog kan je ernaast zitten.

Dat vd coke had ik overigens alleen met blanke/witte mannen 😅
Wat bizar is met coke is dat een man zo zeer met zichzelf bezig is dat er meestal geen penetratie mogelijk is. Verder smijten ze met geld 💁‍♀️ Betalen voor een dienst die je niet afneemt. Dus ik snap dat eigenlijk niet lol.
Ik ben niet in voor white parties in ieder geval. 😅
 
Ja! Maar. Vooraf een hele bevolkingsgroep uitsluiten op basis van RAS.. dat is het ding.
Ja maar wat moet je dan?

Het per geval bekijken is misschien de moreel juiste manier. Absoluut. Maar wat betekent dat in de praktijk? Als je als vrouw WEET dat Turkse mannen je vaak tegen geen staan (misschien wel omdat ze racist is, wie zal het zeggen?). Ze laten komen en het wel even aankijken? En dan misschien 3 van de 4 keer alsnog weigeren? Dat is toch ook zonder van iedereens tijd?
 
Slechte ervaringen maken gewoon dat dit gebeurd, ik heb zelf ook gewerkt in een bedrijf waarbij bijna elke allochtoon er binnen 2 weken uit lag omdat ze zich misdroegen, een dvp is erg kwetsbaar ik kan me voorstellen dat ze weinig zin heeft in een bepaalde bevolkingsgroep en die mag ze dan weigeren vind ik en dat heeft niets met racisme te maken want dat roepen we tegenwoordig veel te snel
 
Als werkgever mag je dat bij een sollicitant niet doen. Wat vinden jullie daar van?
Precies mijn punt!
En DVP hoe je het ook went of keert.. is gewoon een BEROEP.. gewoon WERK
Moet je voorstellen dat een fysio mensen gaat weigeren omdat ze bv stinken? De wereld is te klein!

Het is nogal een grijs gebied
 
Terug
Bovenaan Onderaan