Wassen helpt tegen SOA?

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren
21
20/12/22
65
Er is op dit forum redelijk wat commentaar op mensen die bare sex hebben, maar daarentegen wordt er vollop pzc afgenomen terwijl dit ook risico's met zich meebrengt voor een SOA. Ik heb zelf een keer een SOA opgelopen door pzc af te nemen bij een raamdame, een jaar of 8 geleden, dame toen op de hoogte gebracht en ze is niet mee werkzaam zover ik weet (in NL).

Ik heb toen geprobeerd om een natuurlijk middel te gebruiken om dit te genezen, maar dit was zonder resultaat (waaronder garlic, goldenseal en echinacea), toen toch maar naar de huisarts geweest.

In mijn recente zoektocht naar hoe dit te voorkomen kwam ik dit bericht tegen: https://www.publichealth.com.ng/does-washing-help-prevent-stds/
Het geeft aan:

If you can manage to get into the shower within 2 minutes of orgasm, you are nearly 100% likely to wash away any STDs you may have been at risk in contracting.

Dit klinkt logisch aan de ene kant, omdat een SOA een bacterie of een parasiet is die wordt overgedragen. Daarentegen wordt beweerd dat kans op HIV wel toeneemt als je jezelf wast na sex.

En Ron Jeremy schijnt een boek te hebben waarin hetzelfde wordt beweerd:
This assertion is supported by Ron Jeremy's book, and the Hedgehog who supports the notion that washing up immediately after sex prevents couple from sexually transmitted diseases.

Wassen na bezoek aan een raamdame is iets wat in mijn ervaring snel en slordig gebeurd of helemaal niet omdat er geen douche aanwezig is alleen een kraantje en een wasbak.
Iemand ervaring met deze beweringen uit het artikel?
 
@KIMI RIMKONING
If you can manage to get into the shower within 2 minutes of orgasm, you are nearly 100% likely to wash away any STDs you may have been at risk in contracting.

Ik vraag me af hoe dit moet werken. Een soa loop je alleen op als je klaarkomt? 🤔

Helaas, maar ik moet je teleurstellen. Wassen geeft geen bescherming tegen een soa. Een condoom gebruiken wel. De reden waarom veel mensen geen condoom gebruiken bij orale seks (behalve dat latex niet heel lekker smaakt), is dat het risico op een soa veel kleiner is in vergelijking met neuken zonder condoom. Maar, je kunt inderdaad ook bij orale seks een soa oplopen.

Gebruik altijd een condoom als je ongerust bent, dus ook tijdens orale seks. De kans om dan een soa op te lopen is heel erg klein. En, als je al een soa hebt, laat je dan goed behandelen. Homeopathische middelen horen niet thuis bij de behandeling van een soa.
 
Ik zeg zelfs meer: homeopathische middelen horen niet thuis in de geneeskunde. Eigenlijk is het kwakzalverij en boerenbedrog.
Ach, als het geen gezondheidsschade geeft, niet te duur is, niet in plaats komt van een goede behandeling en mensen worden er blij van, dan heb ik geen bezwaar tegen homeopathische middelen of alternatieve geneeskunde. Kwakzalverij en boerenbedrog kan wel degelijk een positieve invloed hebben op klachten en welbevinden. Er is een leuk onderzoek geweest met placebo medicijnen. Zelfs toen mensen tevoren wisten dat ze een placebo kregen, hadden ze minder klachten in vergelijking met geen therapie. 😉
 
Ach, als het geen gezondheidsschade geeft, niet te duur is, niet in plaats komt van een goede behandeling
Kijk en daar gaat het dus al mis.
Topicstarter heeft een SOA opgelopen, gaat experimenteren en zich online erin verdiepen en komt dan met deze onzin website en boek van Ron J. aanzetten.
Uiteindelijk toch verstandig en naar huisarts. Dan heb je dus (wellicht kostbare) tijd verspild aan experimenteren en zoeken. Was meteen naar de huisarts/GGD gegaan. Deze hebben er meer verstand van en dus sneller opgelost.
Nee, wij zijn slim genoeg om het zelf, zonder lange opleiding medicijnen, met dokter Google op te lossen.
 
Ach, als het geen gezondheidsschade geeft, niet te duur is, niet in plaats komt van een goede behandeling en mensen worden er blij van, dan heb ik geen bezwaar tegen homeopathische middelen of alternatieve geneeskunde.
En dat is inderdaad het massieve probleem. Want de gebruikers van homeopatische middeltjes doen dat meestal niet samen met de klassieke geneeskunde maar "in de plaats van". En bovendien is het pokkeduur voor een flesje geschud water of wat suikerkorrels. Voorbeeld: met ingrediënten ter waarde van 50 euro (een geprakte eendenlever en wat suiker) maak je genoeg "oscillococcinum" pilletjes die je dan kan verkopen voor ongeveer 19 000 euro. Dat is een winstmarge van 38 000 percent! Voor iets wat aantoonbaar geen betere werking heeft dan een placebo. Het Franse bedrijf Boiron dat die dingen maakt draaide een omzet in 2022 van meer dan een half miljard euro. Dat is een half miljard euro uit de zakken van goedgelovige patienten geklopt. Dat is geen klein probleem meer, maar oplichting op een schaal die je je amper kan voorstellen. Op hun eigen website (https://www.boiron.be/nl) schrijven deze oplichters dat wereldwijd 300 miljoen mensen homeopathische middelen gebruiken. Ik lees dat als "300 miljoen mensen beduveld".
 
Er is een leuk onderzoek geweest met placebo medicijnen. Zelfs toen mensen tevoren wisten dat ze een placebo kregen, hadden ze minder klachten in vergelijking met geen therapie.
Inderdaad. Zelfs een placebo werkt beter dan niks. Maar een geneesmiddel dat niet beter werkt dan een placebo krijgt geen goedkeuring want is in wezen bedrog en heeft geen inherente werking. Alleen als je er een stickertje "homeopathie" op kleeft kan je het wel in de apotheek verkopen. En, vreemd genoeg, ik zie op het rek met homeopathische middeltjes geen poster met "Al deze producten werken aantoonbaar niet beter dan een placebo, dus u kan even goed een glas water drinken en een klontje suiker eten".
 
Inderdaad. Zelfs een placebo werkt beter dan niks. Maar een geneesmiddel dat niet beter werkt dan een placebo krijgt geen goedkeuring want is in wezen bedrog en heeft geen inherente werking. Alleen als je er een stickertje "homeopathie" op kleeft kan je het wel in de apotheek verkopen. En, vreemd genoeg, ik zie op het rek met homeopathische middeltjes geen poster met "Al deze producten werken aantoonbaar niet beter dan een placebo, dus u kan even goed een glas water drinken en een klontje suiker eten".
Niet alle medische aandoeningen hoeven behandeld te worden met medicijnen. Sterker nog, de meeste aandoeningen niet. Voor veel mensen is 'niks doen' erg lastig. Dan kunnen homeopathische producten toch bijdragen aan het welbevinden. Verder is je mening over homeopathie iets te zwart/wit. Er zijn genoeg homeopathische producten die een effect hebben op het lichaam. Vergeet niet dat veel medicijnen voortkomen uit kennis van de kruidenvrouwtjes van vroeger. Soa's en homeopathie is geen goede combi.
 
Oud onderwerp: Hoi . Er is al meer dan 120 dagen geen bericht meer geplaatst in dit onderwerp.
Weet je zeker dat je reactie nog wel relevant is?
Terug
Bovenaan Onderaan