Gebruik van woord "meisje" in seksuele context.

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren
Zoals meerdere leden al schrijven is context en consent de sleutel.

We moeten echt niet wegkijken voor ongepast, ongevraagd, grensoverschrijdend gedrag van sommige heren (én dames) maar laten we vooral kijken in welke context woorden gebruikt worden.
Zo ken ik (ook) buiten dit wereldje genoeg vrouwen die het, mits binnen de juiste context, heerlijk vinden om allesbehalve vrouwvriendelijke woorden toegeworpen te krijgen die je in het dagelijks leven wel uit je hoofd laat.


Zie dit voorbeeld waarin "wijffie" op z'n Rotterdams gezegd een positieve betekenis heeft en niks te maken heeft met vrouwonvriendelijk gedrag. Of het je smaak is kan per persoon verschillen maar projecteer je eigen interpretatie of ervaringen (uit het verleden) niet op voorbeelden waar er duidelijk geen negatieve ondertoon zit in de woordkeuze.

Edit: Hieronder nog een voorbeeld van een ander forum waar 'keurig' over vrouwen gesproken wordt maar respect ontbreekt imo 🙄

"Dit is wel interessant omdat dit soort vrouwen weinig worden besproken.
Ik kan je zeggen uit ervaring dat junks een van de lekkerste vrouwen zijn om seks mee te hebben ze zijn goedkoper en je kan je fantasie loslaten op ze."
 
Laatst bewerkt:
Context lijkt me hier belangrijk. Groot verschil tussen "dat meisje vraagt erom..." (impliceert een of andere vorm van agressie) "ik hoop dat dat meisje mij eens in haar bed laat" (impliceert consent)
Ja prima maar de quote waar dit alles over begonnen is is

"Meer spanning van het fysieke contact met een hele mooie vrouw/meisje."

Dat is toch niet agressief?

Ik snap best dat we niet agressief over dames moeten praten, maar daar ging dit topic helemaal niet over, dit topic ging over het woord meisje.
 
Je lost het niet op, maar het kan wel bij sommige frustraties wegnemen waardoor ze juist niet in de fout gaan.
Maar ben het met jullie eens dat het woordje 'meisje' daar niets mee te maken heeft.

Verkrachters moeten ze gewoon opsluiten en zorgen dat de medegevangenen weten wat hij gedaan heeft.. denk dat hij nog binnen een week een uitgescheurde endeldarm heeft en/of iig alle kleuren v de regenboog op z'n lichaam heeft staan
Want verkrachting als 'wraak' is wel geoorloofd? 🙄

Ben dit soort bloeddorstige reacties ook wel moe. Vooral in de context van het gevangeniswezen; dat hypocriete gedoe alsof andere criminelen, die tot zoiets barbaars in staat zijn, moreel verhevener zouden zijn dan een verkrachter/pedoseksueel. Alsjeblieft zeg.

Een misdadiger moet z'n straf uitzitten, punt. Lijfstraffen doen ze maar in Saoedi-Arabië, maar niet hier.
 
heerlijk om beetje ranzig over seks te praten. Ben creatief verzin een paar nieuwe frezen die juist complimenterend voor een vrouw zijn.
"Heb vanacht gedroomd dat ons buurmeisje me toestemming gaf haar kanonnen te ...."
"als zij het wil, doe ik .... met haar jetten"
Hoor je dat, jongens, zachtaardig betekent niet noodzakelijk 'te braaf' of pret bederven...
Als je lekker met je wijfje aan het knuffelen bent (or maybe your wife)
Denk aan Kate Winslet die in 'Titanic' zegt : "I'd rather be his whore than your wife."
(omdat hij haar consent op de eerste
plaats zet )
Misschien dat de vrouwen die na een tijdje dit forum verlieten, niet gehoord werden op dit punt.
 
Hoe we over iets spreken, is hoe we iets zien, hoe we er over voelen en hoe we het behandelen.

Het geen wat Rukkert zegt is helemaal waar. Het is gedoogd om zeer seksistisch over vrouwen te spreken (in de juiste kring) zonder dat er iemand daar tegen in gaat.
Als je het met je buurjongetjes constant over de borsten van jullie buurmeisje hebben. Dat ze er zelf om vraagt met zulke grote tetten. Dat zij het stiekem echt wel geil vindt als jullie naar haar staren. Dat ze expres dat shirtje heeft aan getrokken voor jullie. Dat jullie elkaar opnaaien wie het meest ongepaste kan verzinnen om over haar memmen te zeggen.
Dan is 't niet raar dat op een feestje een van jullie in een iets te zelfverzekerde bui er even in knijpt toch? Jullie zullen achteraf toch wel mee lachen met het verhaal. Of in ieder geval er niks van zeggen.
En van uit daar gaat het weer een stapje verder.
Tuurlijk "not all man" maar helaas wel bijna elke vrouw.

Ik gok echt dat als er met veel meer fatsoen en respect over vrouwen gesproken werd, ook door vrouwen zelf, wij minder last zullen hebben van ongewenst gedrag.
En dat begint idd met elkaar aan te spreken. Knightrider is niet de eerste die ik een privé bericht over zo iets gestuurd heb. Ben heel erg blij al een paar reacties te lezen van mannen die het snappen! En willen bijdragen! Dat doet me echt heel goed.
En ik ben zelf ook een goeie viezerik hoor, heerlijk om beetje ranzig over seks te praten. Ben creatief verzin een paar nieuwe frezen die juist complimenterend voor een vrouw zijn.
"Heb vanacht gedroomd dat ons buurmeisje me toestemming gaf haar kanonnen te ...."
"als zij het wil, doe ik .... met haar jetten"

En dan specifiek het woord meisje, heel simpel, de getallen liegen er niet over.

En ik snap dat het confronterend is want ik geloof helemaal dat meeste van jullie daar echt niks mee bedoelen. Maar het is gewoon zo'n makkelijke en moeiteloze handeling om een beetje op je woorden te letten. Dat is het toch gewoon waard om de kans van een verkrachting van een kind te verkleinen?
Mensen verkrachten kinderen omdat ze een ziekte in hun hoofd hebben die maakt dat ze kinderen op een seksuele manier zien. Mensen verkrachten geen kinderen omdat volwassen vrouwen 'meisjes' worden genoemd in wat voor context dan ook.

Einde discussie. Ik vind het nogal belachelijk dat ik bovenstaande ook echt nog moet uittypen; het lijkt mij namelijk nogal een trollactie jouwerzijds. Maar mocht je dit echt menen, dan is bovenstaande het enige feitelijk juiste antwoord. Daar is geen debat over mogelijk. Anders moet je zelf maar wat wetenschappelijke literatuur gaan lezen over pedofilie en waar dat vandaan komt. Je kunt desnoods beginnen op Wikipedia. Maar nergens zul je lezen dat het komt doordat vrouwen 'meisjes' worden genoemd.

Het is ook geen kwestie van 'een discussie met twee kanten', want jouw kant bestáát gewoonweg niet. Dus hoef ik er ook niks mee te doen. Dit is absurditeit ten top.
 
Misschien was het voorbeeld van het buurmeisje niet zo slim in deze. Het scenario wat ik beschreef ging ook over kinderen van onder de 18 want daar begint vaak de ontwikkeling van deze gedachte gang.

Hoe we over iets spreken, is hoe we iets zien, hoe we er over voelen en hoe we het behandelen.

En dan specifiek het woord meisje, heel simpel, de getallen liegen er niet over.

Maar het is gewoon zo'n makkelijke en moeiteloze handeling om een beetje op je woorden te letten. Dat is het toch gewoon waard om de kans van een verkrachting van een kind te verkleinen?

Waar ik elke keer toch weer heel erg van schrik is hoe boos sommige kunnen worden als je iets aan dit onderwerp wilt doen.
Dat je denkt dat mijn theorie niet klopt prima dan denken we daar anders over.
Maar iedereen wil toch bijdragen aan het verminderen van (kinder) verkrachtingen? Achter af iemand in een cel gooien zijn we het allemaal mee eens. Maar de echte oplossing licht toch voor af. Zorgen dat het zo min mogelijk gebeurd.

Ben heel benieuwd welke andere oplossingen zouden misschien beter kunnen werken?
- Elkaar aanspreken als iemand seksistische of agresiefe opmerkingen maakt
- Meer focussen op concent en het gebruikelijker maken dat deel te laten zijn van het onderwerp.

Wat zou nog meer helpen? En zijn er tips hoe je het beste deze al 2 genoemde punten kunt toe passen.
 
Bijvoorbeeld: "Zou wel eens uit willen met Barbara van de boekhouding. Dat meisje lijkt te weten wat ze wil in bed"
Kan, wat mij betreft, maar ik heb de waarheid ook niet in pacht, dus als Barbara liever niet 'meisje' genoemd wordt, ga ik haar daar niet op afrekenen, dan noem ik haar gewoon een vrouw die weet wat ze wil. En als haar collega Anita giechelt dat zij zelf een heel ondeugend meisje is, dan noem ik haar met plezier zo...

Allemaal leuk en aardig, maar in deze hele discussie is geen specifiek persoon een meisje genoemd...

Een lid zei:
Ik ga ook eigenlijk niet naar een dvp voor intimiteit.

Meer spanning van het fysieke contact met een hele mooie vrouw/meisje.


En daar werd commentaar op gegeven. Op het woord meisje. En dat terwijl er keurig staat "vrouw OF meisje", zodat alle vrouwen die geen meisje genoemd willen worden ook included zijn. Gezien meisje een compleet geaccepteerde term is voor een jong volwassen vrouw, en gezien vele dvp's op Kinky zichzelf openlijk identificeren als meisje, lijkt die verwoording mij echt volledig juist.

Of had de auteur moeten toevoegen "mits ik haar consent heb"?
 
Laatst bewerkt:
1. Ik moest opzoeken wat constent betekende 🫣
2. Mijn vader v in de 80 noemde zijn vrouw ook altijd "meisje" en mijn moeder was toen dik in de 70.
En ook tegen mij zei hij vaak "meisje", want dat blijft je altijd v je vader.. zijn meisje ❤ ( en nee ik heb geen incest verleden ).

Persoonlijk vind ik het allemaal een beetje overdreven, maar goed.. je kan altijd een beetje rekening houden hoe je iets beschrijft toch?

En het klopt idd dat er veel privehuizen/clubs/salons ook 'meisjes' gebruiken.
 
Sorry ik snap je vraag niet? Ik merk zelf dat dit soort onderwerpen beter zijn privé te bespreken dan openbaar. Je mag me als je het gesprek door wilt zetten een privé berichtje sturen.
De prostitutiewereld is een wereld waar je mag en kan spreken over: dames, vrouwen, meisjes, DVP's, prostituees, hoertjes, temeiers, sletjes en ga zo maar door. De oorspronkelijke benaming is prostituee. Er zijn hoertjes in dit vak die liever meisje genoemd willen worden dan prostituee.

Veel Plezier!
 
Ik suggereerde dat, niet Merel
Merel gaf een voorbeeldzin waarin wel degelijk werd gepraat over een meisje en seks en zei dat het verschil hem erin zat dat er consent was...

Maar goed inmiddels schijnt er een narratief van een buurjongetje achter te zitten en zegt ze ook dat dat slecht gekozen is.

Precies. commentaar ...niet noodzakelijk een verwijt...misschien was het eerder een suggestie ?

Wat het ook was, ze heeft knightrider een boze smiley ervoor gegeven ;)
 
Laatst bewerkt:
Natuurlijk bestaat haar kant wel. Je hoeft het daarom niet met alles wat ze zegt eens te zijn. Persoonlijk wil ik ook graag het woord meisjes blijven gebruiken, maar je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je in dat geval een beetje nadruk legt op 'consent'.

Je hoeft niet, maar het kan wel, als je graag wil dat leuke meisjes als Merel deel blijven uitmaken van de discussie, anders blijven alleen de hardliners aan beide kanten over...Jij lijkt me toch ook iemand gematigd ?
Nee, haar kant bestaat niet, d.w.z. dat er niet zoiets bestaat als 'verkrachtingen als gevolg van het woordgebruik 'meisje''.

En waarom zouden we moeten buigen naar de irrationele waanideeën van één persoon? De hele wereld moet zich aanpassen aan één individu? Ongeacht of dat rationeel is? Waarom? Om iemand te paaien? En als ze nou morgen zegt dat het gras blauw is en de lucht groen? Moeten we dan ook daar aan meedoen omdat het 'leuke' meisje anders weggaat?

Ze doet maar hoor. Doeiiii!
 
Misschien was het voorbeeld van het buurmeisje niet zo slim in deze. Het scenario wat ik beschreef ging ook over kinderen van onder de 18 want daar begint vaak de ontwikkeling van deze gedachte gang.



Waar ik elke keer toch weer heel erg van schrik is hoe boos sommige kunnen worden als je iets aan dit onderwerp wilt doen.
Dat je denkt dat mijn theorie niet klopt prima dan denken we daar anders over.
Maar iedereen wil toch bijdragen aan het verminderen van (kinder) verkrachtingen?
Het heeft niets, maar dan ook helemaal NIETS met verkrachtingen te maken.
 
Ik heb dit hele topic doorgelezen net zoals het topic waar deze discussie is ontstaan en ik snap er werkelijk waar geen ene flapdrol van. Ik ben gewoon iemand die de dingen bij naam noemt ongeacht wie er voor me staat. En ja, dat is soms lomp en kwetsend, soms confronterend en meestal zeg ik sorry. Maar ik bedoel er niets mee, heb geen achterliggende gedachtes of wat dan ook en kan 's avond rustig mezelf in de spiegel aankijken.
Ik ben niet vrouw / meisje onvriendelijk, eerder het tegenovergestelde.

Wat ik bedoel te zeggen dat als ze in Langetabbetje in boomhutten vergaderen wil dat niet zeggen dat ze dat in heel Suriname doen. Ieder persoon is uniek in zijn doen en laten.
 
Ik denk dat als er meer dvp's zouden zijn die soortgelijk over het woord meisje denken als Merel, het beste zou zijn eerst daarmee in conclaaf te gaan om dat uit te bannen (indien gewenst natuurlijk, zie zelf het nut niet).

Zoals door andere aangegeven staan de pagina's van privehuizen er vol mee, Kinky er vol mee, en zit het zelfs verweven in de titel van dit forum (allemaal zeer terrechte punten). Als dan al die dingen zouden veranderen...voorzie ik ook wel een daling in het gebruik van het woord meisje, maar zoals het nu is...creeeren dames zelf de link meisje-seks (en natuurlijk op dit forum voor wandelaars met consent).
 
Begrijp iedereen zijn standpunt. Bij ons zeggen ze wel eens 'hij gaat naar de meisjes/ meiskes'. Dan weet iedereen dat het over DVP's gaat. Ongeacht de leeftijd. Dan is dat helemaal oké.

Wel zou ik niet willen dan een klant tegen mij in bed zegt 'wat ben je een lief meisje.' Don't. Ik ben een jonge vrouw. Dit ligt aan mij hoor, word niet graag betutteld 😅

Snap ook Merel haar standpunt. Want inderdaad zat mannen die heel de tijd meisje, meid zeggen en je behandelen als een jong onwetend popje. 'Oh jij stout klein meisje.' 'Ja kom meisje, dat ik jou eens leer hoe te neuken.' 🤮🤮
Gelukkig ben ik ondertussen al te oud voor die kerels 😏
 
Snap ook Merel haar standpunt. Want inderdaad zat mannen die heel de tijd meisje, meid zeggen en je behandelen als een jong onwetend popje. 'Oh jij stout klein meisje.' 'Ja kom meisje, dat ik jou eens leer hoe te neuken.' 🤮🤮
Gelukkig ben ik ondertussen al te oud voor die kerels 😏
En te oud voor die onzin Lisa neem ik aan. En ik snap Merel ook wel hoor, maar dat moet ze dan direct afkappen bij desbetreffende personen. Alleen dan kun je direct je punt maken en dan hoef je niet hier ieder over dezelfde kam te scheren.
 
En te oud voor die onzin Lisa neem ik aan. En ik snap Merel ook wel hoor, maar dat moet ze dan direct afkappen bij desbetreffende personen. Alleen dan kun je direct je punt maken en dan hoef je niet hier ieder over dezelfde kam te scheren.
Inderdaad. Gewoon klaar en duidelijke communicatie. 'He hoooo ik ben geen meisje 😜' en dan klaar :p
 
Jij snapt het dus niet denk ik.
ik snap WEL wat Lisa bedoelt, maar we hebben hier natuurlijk de context van dit topic

als een vrouw out of the blue tegen tegen iemand zegt "ik ben geen meisje" zouden de meeste mensen volgens mij toch denken dat ze doelt op gender
 
Laatst bewerkt:
Inderdaad. Gewoon klaar en duidelijke communicatie. 'He hoooo ik ben geen meisje 😜' en dan klaar :p
Nou, dan kwam ik nooooit bij je terug als klant, als je daar al moeilijk over zou gaan doen. Ik zou denken: "wat een gezeur" en de sfeer was verpest. (En nu kan jij reageren dat je blij was dat zo iemand nooit meer terug kwam en dan is de cirkel weer rond.
 
Maar het is gewoon zo'n makkelijke en moeiteloze handeling om een beetje op je woorden te letten.
Het is ook moeiteloos om je bericht na te lezen nadat je het getypt hebt. Toch doe jij dat niet. Getuige de constante stroom van autocorrect schrijffouten. Van iemand die zo begaan is met de ander, zou je toch kunnen verwachten dat die moeite doet om de boodschap duidelijk over te brengen. Of is het dyslexie? Dan is mijn bingokaart vol 😏

Dat is het toch gewoon waard om de kans van een verkrachting van een kind te verkleinen?
Beangstigend wat een geradicaliseerde theorieën er allemaal in jouw hoofd rondspoken. Je bent de link met de werkelijkheid compleet kwijt. Vanzelfsprekend ben je dan ook tegen elk geweld op tv, quasi alle videospelletjes en 99% van de porno? Stel je eens open voor andere visies, in plaats van alleen je eigen cocon na te praten. Niks is zwart-wit, er ligt een wereld van grijs tussenin.
 
Waar ik elke keer toch weer heel erg van schrik is hoe boos sommige kunnen worden als je iets aan dit onderwerp wilt doen.
Klassieke debat-trucjes om de ander weg te zetten als emotioneel (d.w.z. niet rationeel) tegenover jezelf als kalm (verstandig) en jezelf op te werpen als slachtoffer. Terwijl je heel goed weet dat niemand 'boos' is. We zijn het gewoon niet met jou eens, en we wijzen erop dat er geen enkel bewijs of zelfs maar aanwijzing is die jouw stelling kan onderbouwen. En omdat je dat niet kunt weerleggen, ga je emotioneel beladen woorden gebruiken als 'schrikken' en 'boos' om de ander weg te zetten.

Je weet ook heel goed dat niemand er op tegen is iets te doen aan misbruik. Maar hierboven doe je onoprecht wel alsof ons niet-eens-zijn gaat over 'iets doen aan misbruik'. Dat is niet waar; ons niet-eens-zijn gaat over het nodeloos aanpassen aan onbewezen irrationele bevliegingen van een enkel individu die haar zin wil doordrukken. En omdat we dat niet doen, link jij op een smerige manier ons niet-eens-zijn aan 'misbruik niet willen voorkomen'.

Zo doorzichtig allemaal. En we happen ook nog met z'n allen! 😂
 
ik snap WEL wat Lisa bedoelt, maar we hebben hier natuurlijk de context van dit topic

als een vrouw out of the blue tegen tegen iemand zegt "ik ben geen meisje" zouden de meeste mensen volgens mij toch denken dat ze doelt op gender
Volgens mij hebben we een taal probleem want ik begrijp je niet helemaal. En dat ligt aan mij voor alle duidelijkheid.
 
Nou, dan kwam ik nooooit bij je terug als klant, als je daar al moeilijk over zou gaan doen. Ik zou denken: "wat een gezeur" en de sfeer was verpest. (En nu kan jij reageren dat je blij was dat zo iemand nooit meer terug kwam en dan is de cirkel weer rond.
Je kan dingen ook op een leuke manier zeggen hoor ☺️
 
Terug
Bovenaan Onderaan