Wat vinden jullie van accenten - Imke Courtois

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren
Dat begint echt irritante vormen aan te nemen.
Reclame op de radio over een "diel" of dat je iets moet "sjekken"
Issue, level playing field en nog meer van die onzin die op een kantoor of daarbuiten wordt gebezigd.
Nergens voor nodig, het maakt je als zender echt niet interessanter.
Mensen vergaderen ook niet meer. Ze hebben "een mieting".
 
Als je er oor voor hebt, dan is het verschil tussen iemand die uit het westen of uit het oosten van Brabant komt zeker te horen.
oh jazeker..
ik vind het persoonlijk een leuker dialect dan 'het mijne'..
heb met een jongen uit Veldhoven gewerkt ooit..lachen gieren brullen soms..die kon zo droog uit de hoek komen
dat kwam zo komisch over zonder dat hij het door had..
bepaalde termen ook..een broodtrommel bijvoorbeeld ..dat was 'nen broowdkiest'..en 'de wouteh emme vruuger menne Zundapp ekkes afgevat'..
'de politie heeft vroeger mijn Zundapp even afgepakt'..(in beslag genomen)..in het weekend 'flienk zoepe totdeh tem moes kitse'..'flink drinken totdat hij moest overgeven'..
wij zeggen zoiets als 'flienk zuipen totda ge mot spoegen'..lijkt er wel wat op..
kan me voorstellen dat iemand uit de randstad daar niks van weet te maken..
 
In Nederland en Vlaanderen hebben we allemaal een accent, ben zelf geboren in Zuid-Holland en mijn spreektaal verklapt duidelijk waar ik vandaan kwam, maar ben hem nu redelijk kwijt.
Je hoort het vaak het lichaam van een model/pornoster maar de mond van een bouwvakker.
Ik was 8 jaar geleden in mijn geboorte stad Rdam, ging naar een bordeel, genaamd Babydoll, de uitsmijter was een typisch tokkie, maar binnen waren alleen maar mooie meisjes.
Ik koos voor de meid die super mooi was (wie niet).
Samen lopend naar de kamer deed ze haar mond open. Voor mij hoefde het toen niet meer.
Maar nu ouder en hopelijk wijzer, hou ik wel van accenten, of het nou Zwols, Limburgs of Fries is of hoe Vlaanders, Imke met me praat, als ze naar de camera kijkt.

Wat vinden jullie van accenten, domme vraag, want ik ga er natuurlijk van uit dat we denken dat we accentloos zijn in andermans oren.
Komt gewoon hierop neer wat vinden jullie van Imke Courtois?
Een heerlijk stukje eten dat is ze en een accent om van te smullen
 
Ik vind Imke Courtois wel een fijne stem hebben. Spreekt best mooi. Beter dan de Nederlandse analiste die nu in Quatar is. Imke heeft meer verstand van voetbal en kan het ook nog mooier vertellen.
 
Voor Imke wil ik graag een keer naar België rijden om haar eens heerlijk te verwennen, ik vind haar heel gewoon en toch heel bijzonder. Dat maakt haar voor mij erg aantrekkelijk. Dus Imke, als je dit leest, lekker genieten en je er ook nog goed voor laten betalen. Wie wil dat niet? Dus als je me hier een berichtje stuurt, dan komt het helemaal goed……
 
Ondanks dat ik van net boven A'dam ben, heb ik helemaal niks met dat accent. Ook dames met een noordelijk accent zijn voor mij een moodkiller. Nee geef mij maar liever het Brabants, Limburgs en Belgisch, dat klinkt al veel geiler.
 
Ik kom oorspronkelijk uit het Brabantse, dus zachte g, maar vind zelf dat accent niet mooi bij vrouwen. Vlaams dan weer wel, al ligt het er natuurlijk aan 'welk' Vlaams. West-Vlaams bijv. kan ik gewoon niet meer verstaan. Maar zo het 'standaard' Vlaams zoals je dit op tv hoort vind ik altijd wel wat hebben.

Ik vind zelf het Noord-Hollandse accent wel geil, vooral als de r meer richting de j gaat. En dan vooral van studentikoze meisjes. Als die dan enigzins 'Goois' beginnen te praten, gaat die van mij wel steigeren, hoor! Vraag me niet waarom! 😅
 
Terecht, wat mij betreft. Maar dat zeg ik als Brabander. Ik woon er inmiddels niet meer en als ik dan weer in Brabant ben en ik ben ergens eten waar ik word bediend door een Brabants meisje dan word ik meteen weer vrolijk van die zachte G. Brabants is gewoon keigeil.
Vlaams vind ik ook heel schattig.
Met Limburgs heb ik dan weer niks. Dat vind ik een ontzettend zijig accent.
 
Nou het Twentse accent heeft ook wat…zo heb ik een jaar of 2 terug 2 Twentse oma-dvptjes gehad en ja onze Anna hè uit Hoksebarge, helaas niet de mogelijkheid gehad om haar te vereren met een bezoekje maar heel vaak aan de bel gehad.
 
Een boeiende offtopic discussie. Dialecten of accenten kunnen best gezellig zijn, maar wat mij opvalt is dat het zogenaamde Algemeen Nederlands op radio, tv, muziek, ...steeds meer verschillen tussen Vlaanderen en Nederland. Vroeger waren voor Vlamingen de Nederlanders beter verstaanbaar. Denk maar aan het perfecte Nederlands van Boudewijn De Groot of Herman Van Veen. Vandaag kan ik de Nederlandse televisie niet meer verdragen. Zelfs in het journaal lijken ze allemaal een spraakgebrek te hebben. Een v is een F geworden, een z een s, een b een p, een g klinkt als ch, ....Om het nog niet te hebben over de r die bijna een j is.
Waar is het standaard Nederlands in het Noorden naartoe?
 
Zelfs in het journaal lijken ze allemaal een spraakgebrek te hebben. Een v is een F geworden, een z een s, een b een p, een g klinkt als ch, ....Om het nog niet te hebben over de r die bijna een j is.
Waar is het standaard Nederlands in het Noorden naartoe?
En dat noemen ze dan ABN.
Een beetje anderstalig wordt al ondertiteld omdat "men" het anders niet verstaat. Flikken Gent, dialecten/streektalen etc. wordt allemaal ondertiteld. En dan niet omdat het onverstaanbaar (voor ons althans) is, maar voor de alomaanwezige Hollander met hun ABN.
Zo, genoeg mensen tegen schenen geschopt en verder met de promotie van dialect en streektaal.
Ik sprak deze week een mevrouw uit Belgie die toen Vlaams werd opgevoed, wat dialect was in die jaren not done, maar door de liefde tot spreken van dialect werd gestimuleerd/dwongen.
 
Oud onderwerp: Hoi . Er is al meer dan 120 dagen geen bericht meer geplaatst in dit onderwerp.
Weet je zeker dat je reactie nog wel relevant is?
Terug
Bovenaan Onderaan