Algemeen Saunaclub Le Grand in Zundert

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren
Ja het mooiste zou zijn, als we daar binnen konden voor 25€ en eens lekker smikkelen en smullen en goeie pot bier erbij , en in de wellness.
Dan liep t wel. Maar gaan ze niet doen.
Niet eenvoudig dus.
Een saunaclub is net als een tuin. is die aangelegd dan begint het werk pas.
Je zou op z'n minst met je prijs in de buurt of zelfs onder die van de concurrentie kunnen gaan zitten. Laten we zeggen 50-60 Euro in de eerste 3 maanden. Je maakt als bezoeker toch een afweging naar welke club je gaat. Je gaat plussen en minnen afwegen. Je kunt wel trachten je als elite/vip club te profileren door vast te klampen aan je hoge entreeprijs maar het is en blijft alle waar naar z'n geld natuurlijk.
 
Nu este că vrem totul gratis dacă suntem ieftini, dacă vrei servicii speciale de plătit, nu căuta totul ieftin pentru că crezi că e bun. Vrei să se sărute fete curate, îngrijite, parfumate, dar nu te speli pe dinți și îți lipsesc dinții. Înainte de a vorbi despre ce ar trebui să ceară o doamnă pentru bani în plus, să ne gândim dacă fără bani am putea obține acel serviciu de la o doamnă care arată la fel pe stradă.
Heb bovenstaande maar even door Google translate gehaald en dan komt deze tekst eruit.
Voor het vervolg lijkt me handiger om het in het Engels te doen als je geen Nederlands spreekt. English please if you don't speak Dutch

"Het is niet zo dat we alles gratis willen als we goedkoop zijn, als je voor speciale diensten wilt betalen, zoek dan niet alles goedkoop omdat je denkt dat het goed is. Je wilt schone, verzorgde, geurige meisjes kussen, maar je poetst je tanden niet en je mist tanden. Voordat we het hebben over wat een dame om extra geld zou moeten vragen, laten we eens kijken of we zonder geld die service kunnen krijgen van een dame die er op straat hetzelfde uitziet."
 
Laatst bewerkt:
Heb bovenstaande maar even door Google translate gehaald en dan komt deze tekst eruit.
Voor het vervolg lijkt me handiger om het in het Engels te doen als je geen Nederlands spreekt. English please if you don't speak Dutch

"Het is niet zo dat we alles gratis willen als we goedkoop zijn, als je voor speciale diensten wilt betalen, zoek dan niet alles goedkoop omdat je denkt dat het goed is. Je wilt schone, verzorgde, geurige meisjes kussen, maar je poetst je tanden niet en je mist tanden. Voordat we het hebben over wat een dame om extra geld zou moeten vragen, laten we eens kijken of we zonder geld die service kunnen krijgen van een dame die er op straat hetzelfde uitzietastazt lsd
En zo is het, vele klanten denken met een machine te maken te hebben waarin je geld stopt en op verzoek een bepaalde service krijgt. NIets is minder waar, de dame beslist en voor heel wat klanten zal die vlieger niet opgaan. Wat upselling betreft. Ik lees dat bejubelde dame(s) eens verkast naar andere clubs die zogenaamd upselling proof zijn, er net wel van wanten weten op dat vlak.
 
Onder meer aanwezig op dinsdag 2 augustus 2022
Roemeens: Anja, Anna, Ariana, Bianca, Cataleya, Claudia, Diana, Erica, Flori, Lisa, Irina, Jessy, Julia, Louisa, Luna, Mickey, Nicole, Paula, Raluca, Sandra, Selena, Vanessa, Vivian,…
Bulgaars: Aisha, Nancy, Natasha, Veronica, …
Overigen: Sarah (Dom), Melanie (Lith), Emily (Hong),…
 
Onder meer aanwezig op dinsdag 2 augustus 2022
Roemeens: Anja, Anna, Ariana, Bianca, Cataleya, Claudia, Diana, Erica, Flori, Lisa, Irina, Jessy, Julia, Louisa, Luna, Mickey, Nicole, Paula, Raluca, Sandra, Selena, Vanessa, Vivian,…
Bulgaars: Aisha, Nancy, Natasha, Veronica, …
Overigen: Sarah (Dom), Melanie (Lith), Emily (Hong),…
LeGrand lijkt wel de place to be te zijn! :)
 
Onder meer aanwezig op dinsdag 2 augustus 2022
Roemeens: Anja, Anna, Ariana, Bianca, Cataleya, Claudia, Diana, Erica, Flori, Lisa, Irina, Jessy, Julia, Louisa, Luna, Mickey, Nicole, Paula, Raluca, Sandra, Selena, Vanessa, Vivian,…
Bulgaars: Aisha, Nancy, Natasha, Veronica, …
Overigen: Sarah (Dom), Melanie (Lith), Emily (Hong),…
Ik hecht er weinig waarde aan.
Er staan zelf nog.... dus zouden er nog meer zijn.
Ben er zaterdag geweest dikke ramp.
 
Deze week nog eens een bezoek gebracht aan Le Grand

Dat is me niet meegevallen. Infrastructuur blijft erg mooi, maar eigenlijk houd het daar voor mij wel op.

Verschillende nieuwe dames gezien, werd direkt aangesproken door een dame die wel erg luid praten. "How are you?" "Nice to mee you" en draaide zich prompt weer om toen ik aangaf voorlopig enkel even een koffie te willen drinken.

Dat koffie drinken viel ook niet mee, bar was bijna niet bemand. 1 keer heb ik, uit nieuwschierigheid, tot 25 minuten gewacht. 2e maal is een van de dames iemand gaan halen, en derde keer dacht ik zal thuis wel iets drinken. En toen ik na een halfuurtje buiten zitten binnen kwam, was de bar leeg, stonden er nog lege tassen en glazen..

1 kamer gedaan met een dame met rode lokken in het haar, begreep haar naam niet, was een niet alledaagse naam. 150 met PZC en hoewel ze vriendelijk was en er een leuke babbel was, was de service niet goed en zeker geen reden om nog eens terug te gaan, sterker te mijden.

Concreet men heeft de infrastructuur, intentie en prijszetting om zich iets hoger te positioneren. Maar de service en dames ontbreken. Ja het is niet leuk om een hele dag te zitten wachten, volgens 1 dame, was de eerste wandelaar slechts om 15u toegekomen. Niet leuk! Maar wil je een hogere service beiden dan, dan zet je de glimlach op dat is een deel van je job. Daar moet je als club de dames toch echt op coachen en selecteren

Waar bij de eerste bezoeken je nog rustig met de dames wat kon keuvelen, zag je nu al duidelijk de verveling en vooral de telefoon die de aandacht had.

Ik wil niet overmatig kritisch doen, maar zelfs mijn slechts dag in een andere club was beter dan dit, en ik zal hier ook geen 80 euro meer voor geven tot men de 3 of 4 versnelling heeft gevonden. Mijn advies voor de club kies duidelijk voor waar je voor wil staan en werk daar op door.
 
Laatst bewerkt:
Ben er inmiddels 2x geweest. De tweede dag na de opening van 13u tot 18u en vanavond van 18u30 tot 22u. Ik vind deze club en haar uitstraling eigenlijk wel tof. En aangezien ik in het Antwerpse woon, ideaal qua locatie.

Het klopt dat er niet veel ijsberen waren tijdens die 2 bezoekjes. Maar daar kom ik niet voor 😉. En ja, er is geen overdaad aan dames (vanavond 4 dacht ik). Maar dat stoort me niet. De vorige keer mij aan de bar goed geamuseerd met Betty en daarstraks met Vanessa (recensie volgt). De vriendin van Vanessa lijkt me ook interessant om nader kennis mee te maken 😏.

Privé ontvangst betaal ik 150 voor een uurtje plezier, zonder gezellige babbel en met moeite 1 drankje. Escort is duurder. Hier ben ik zoals vanavond enkele uurtjes zoet in aangenaam gezelschap, gratis drankjes, mogelijk hapje eten, eventueel een saunasessie meepikken en kamertje regelen. Prima mocht er binnenkort de optie Jacuzzi bijkomen. Ik bedoel maar dat iedereen zijn eigen rekening kan/moet maken, maar ik ben tot nu toe positief over mijn bezoeken aan Le Grand. Is maar wat je wel en niet belangrijk vindt. Wat niet wil zeggen dat het niet wat drukker mag worden in Zundert, zowel qua bezoekers als dames. (Ter info: ja, ik kom ook wel eens in SS en Babylon).
 
Laatst bewerkt:
CHAMPAGNE

Op de 16e van de 8e had ik in de ochtend een andere afspraak. Ideaal om een club die wat dichterbij te ontdekken. Laat dat Le Grand zijn.
Iets na het middag uur draaide ik de parking op waar nog 3 andere auto's stonden. Na het aanbellen ging de hek als magie vanzelf open. Als ik er zo over nadenk, volgens mij de eerst keer dat ik zo iets bij een SC tegen ben gekomen.
De entree bedraagt 80 euro en er is geen happy hour of ander kortingssysteem. De dames rekenen er over het algemeen 60p30 voor basale service. Naar extra's heb ik niet gevraagd.
Een nieuwe receptie medewerker werd ingewerkt en werd stapsgewijs uitgelegd hoe alles werkt. Ik kreeg een korte rondleiding van de gastheer en kon me vervolgens omtoveren tot ijsbeer.
De club zit best overzichtelijk in elkaar. Naast de receptie bevinden zich aan de ene kant de toiletten voor dames en heren. Grappige was dat er 2 WC hokken zijn voor de reuzen onder ons en 1 WC hok voor tuinkabouters als ikzelf.
Aan de andere kant de kleedruimte voor heren. Genoeg hoge en ruime lockers die met een chip in je armband open gaan. Zoals bij Sixsens kun je elk vrije locker gebruik. Met de armband van Le Grand kun je ook sterke drank e.a. op rekening zetten om bij vertrek af te rekenen.
In de kleedruimte bevinden zich de 1e groep douches die de club rijk is. De douches hebben weliswaar van die drukknoppen, maar ze staan royaal afgesteld. Je hoeft ze dus net elke 10 secondes ofzo in te drukken. Getimed heb ik ze niet, maar staan voor een SC behoorlijk lang aan. De temperatuur kun je dan helaas weer niet instellen, maar het water is goed warm. Wat ik persoonlijk een grote plus vind, is dat ze ook 1 douche kop met slang hebben, zodat je ook tussen je beentjes goed kunt spoelen. Dit mis ik vaak in andere clubs.
Naast de douches staat een grote kist waar je bij vertrek je slippers, badjas en handdoek kunt deponeren. Slim van ze is dat er een spiegel schuin is geplaatst, waardoor de ruimte groter leek dan ik dacht. De badjas krijg je bij je entree. De slippers en handdoeken vind je in kasten in de kleedruimte. Betreft handdoeken hebben ze 2 formaten. 1 kleine waarschijnlijk om je mee af te drogen en 1 grote die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om in de sauna op te liggen. Ik doe zo een grote altijd om m'n middel als provisorisch lendendoek...

Tegenover de receptie loop je de bar ruimte binnen. De inrichting is modern en toch sfeervol door grote planten en bloemen als decoratie. De muziek keuze voor deep house vind ik ook goed bij een saunaclub passen. Het heeft iets relaxt en lounge achtig, maar door de up beat ook weer een beetje levendigs en swingends, zonder dat het te veel op een disco lijkt.
Om je te nestelen, hebben ze behalve krukken bij de bar wat tafeltjes en bankjes waar je kunt zitten. Ook wat hoekjes aan een wand waar ik gezellig even met een dame heb kunnen zitten kletsen voor we de kamer op gingen.
Vanuit de ingang gezien heb je rechts de bar met 2 danspalen, die zithoekjes, en een trap omhoog naar de kamers. Bedenk met net na een post over Oase, dat ik niet weet of ze een kamer op de begane grond hebben voor de mindervalide ijsberen. Anders is dat wel een behoorlijke hindernis, want het zijn niet een paar treetjes waar iemand je met wat moeite overheen kan tillen ofzo.
Boven vind je de 2 andere douche ruimtes die de club rijk is. Aan beide zijde van de gang 1. Ik heb er geen gebruik van gemaakt en de ruimte boven leek me ook niet echt de bedoeling om daar rond te gaan dolen, zoals je bijvoorbeeld in de kelder van Babylon wel kunt doen.
Terug naar beneden in de bar ruimte heb je gezien vanaf de entree links de Hammam ruimte die nog afgemaakt moet worden. Het was me niet helemaal duidelijk of het enkel een stoom ruimte is, of dat er een hammam scrub behandelingen gedaan kunnen worden ofzo. Links in de hoek heb de kino die nog wat bankjes mist. Misschien dat ze in de tussen tijd wat ligbedjes ofzo uit de tuin met wat kussens erop kunnen zetten? Nu ziet die ruimte er erg kaal uit. Misschien ook een idee om die ruimte wat meer af te schermen voor wat meer intimiteit. Tenzij de club dat soort dingen liever op de kamer houdt. Zelf heb ik het gevoel dat ze daar niet zo voor open staan.
Er naast heb je een mooie ruime sauna die goed heet. Het worstje begon namelijk te koken, wat voor mij het signaal is dat het ruim boven de 85 graden moet zijn geweest. Aansluitend bij de sauna vindt je hun 4e en laatste douche ruimte achter getint glas voor een beetje privacy. Voor de sauna liefhebbers is de meest linker douch voorzien van koud wat om mee af te koelen. De 2 middelste zijn warm. En de meest rechter heeft weer een warme sproeikop met slang. Aan de glazen wand zitten enkele haakjes om je badjas aan te hangen. Het personeel was pienter genoeg om gelijk door te hebben middels m'n tag dat ik m'n handdoeken vaker gebruik en liet ze ook hangen, terwijl bij andere clubs ze dat soms niet begrijpen.
Over het personeel gesproken, die waren vriendelijk en zorgden er constant voor dat dingen opgeruimd werden en er proper bij lag.
Aan de andere kant van de bar ruimte vind je de deur naar hun tuin. Die is gigantische groot, maar momenteel afgeschermd, omdat een groot deel nog niet verbouwd is. Wat ik later op de avond van de gastvrouw te horen heb gekregen, is dat ze er enkele hutjes willen bouwen met een jacuzzi er aan die je kunt huren om er met een dame en fles champagne in terug te trekken. Misschien dat ze zo een jacuzzi open stellen voor andere gasten als zo een hutje niet gereserveerd is door iemand. Maar op een zwembad hoeven we voorlopig niet te rekenen. Die plannen liggen voorlopig in de ijskast.
Jammer vind ik dat. Want ik denk dat een hoop ijsberen een zwembad wel fijn vinden. Wat opgeblazen strandballen en waterratjes erin doet de sfeer veel goeds. Een ideaal wellness onderdeel voor de warme dagen, zodat het goed vertoeven blijft voor de long stay.
Het lijkt er met die exclusieve hutjes er op dat de club zich meer wilt richten op CHAMPAGNE slurpers en pannenkoekers.
 
Over pannenkoeken en eten gesproken, de voederbakken staan bij deze club beetje a la de ouwe gouwe Golden Time in een tent. Aanliggend staat volgens mij een keuken, maar ik zag eten juist van buiten de tent naar binnen gebracht worden in grote zwarte isolatie bakken/dozen. Misschien dat die keuken nog niet klaar is of bedoeld voor BBQ ofzo? Bedenk me eigenlijk dat ik dit had moeten vragen...
Maar tja, ik ben niet de moeilijkste kwa eter en duik er daarom ook niet heel diep in. Het ontbijt buffet bestaat uit diverse beleg, gekookte eieren, brood en diverse soorten cruesli voor door je melk. Bij het beleg hebben ze ook nog iets fancy gedaan met volgens mij meloen en ham er omheen ofzo. Het beleg was gekoeld en afgedekt. Jammer dat ze dit niet met het brood ook gedaan hebben. Een transparante deksel of zelf een doek zou de vliegen en wespen er van af kunnen houden. Ergens tussen 5 en 6, was op de kamer, kwamen de voederbakken met warm voer. Er was wat rijst, pasta, aardappelpuree, 3 soorten vlees, en een bak met gekookte groente. Kwaliteit was gewoon okay catering niveau. Wat met alleen tegen viel was dat de groente niet goed gewassen leek te zijn, of ik had pech. Want er zat flink wat zand tussen m'n broccoli.

Wel, dat was het wel zo een beetje. Volgens mij heb ik het belangrijkste besproken. Vragen?
Oh ja, de line up. Hoe kon ik dat nou vergeten ;)
Bij aankomst waren er 2 dames aanwezig. Later op de dag kwamen er nog 3 bij. Aantal mannen varieerde door de dag heen tussen de 3 a 5. Het was dus behoorlijk rustig op deze doordeweekse dinsdag tijdens de zomervakantie. De gastheer vertelde me dat er vanaf september weer wat meer dames terug zouden komen. Er waren momenten dat ze een stuk of 20 dames hadden.
Daar tegenover vertelde 1 van de dames me dat er op een vrijdag met zo veel dames geen enkele vent was gekomen. Het lijkt me dan toch zaak om de tent meer te promoten. Reclame of fora. Korting of vrijkaartjes in tombola's lijken me een goeie zet om volk over de vloer te krijgen die over hun ervaringen vertellen.
Wat me opviel van volk die binnen was, was dat ze relatief lang met een keuvelen voor een kamer op te zoeken. Ik weet niet of dit iets is van publiek en dames die champagne clubs gewend zijn om te babbelen, of dat het die dag zo rustig was dat er ruimte was voor uitgebreide babbel, maar er werd soms een half tot heel uur gebabbeld voordat er een kamer opgezocht werd.
Zelf kwam ik in de tuin in gesprek met een fraaie Mediteraanse. Voordat ik d'r echter kon uitnodigen om nader kennis te maken, jaagde een wesp haar weg. Daarna heb ik d'r nog slechts 1x gezien. Slechte timing omdat ik toen vol zat...
Verder nog een Roemeense die redelijk nieuw in het vak lijkt en kwa figuur in m'n straatje past, maar aangezien ze niet van beffen hield, ben ik niet met haar in zee gegaan.
3 keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen, want rond een uurtje of 3 kwam er een Roemeense binnen die er ook voor het eerst was. Ze luistert naar de artiestennaam Vanessa. Een 24 jarige donker harige slanke Roemeense die voorheen bij GT heeft gezeten.
Met d'r brilletje heeft ze iets weg van een sexy secretaresse. Ze heeft als ik me niet vergis opgeblazen voor (c-cup?) en zeker opgepompte achter bumpers.
Haar rug is 1 groot schilderij en aan de binnenzijde op d'r linker pols ook nog tattoo. Ik dacht dat ze bruine ogen heeft.
Service was basic, maar ze leek wel te genieten, waardoor ik de kamergang als geweldig beoordeel.
De kamers zelf waren ook strak ingericht en waar ik was voorzien van een bidet (dacht ook een wastafel) en airco. Die stond ook goed fris. Lekker de afwisseling op zo een warme dag.

Verder waren er die dag nog een Mediteraanse dame was en een blonde Limburgse die me wel vriendelijk leken, maar niet me type waren. Heb het daarom bij 1 kamer gehouden en de rest van de dag lekker geluierd. Met het mooie weer en een rustige club lukte me dat prima en heb me er prima vermaakt. Maar als het buiten frisser wordt is er binnen niet echt een rust ruimte om een dutje te doen ofzo.

Hopelijk dat de tent drukker bezocht gaat worden, zowel door dames als heren, want het is een fijne club met vriendelijk en vlot personeel. En hopelijk draait het nog iets meer bij richting de saunaclubs die we kennen van NRW, met schappelijke entree en kamerprijzen, en dat het minder een exclusieve champagne club wordt.

P.S. Ben benieuwd of er nog een föhn bij is gekomen. Miste dat en de gastheer zou kijken of daar iets aan gedaan kan worden...
 
@Mentholbear Bedankt. Hoop met je mee dat het niet richting champagneclub evolueert. Heb inderdaad van 2 dames daar vraag gehad om te trakteren met champagne. En beide keren moeten uitleggen waarom ik liever mijn budget aan iets anders besteed 😉. Hoorde indeed over het wegvallen van zwembadidee (kan hun redenering wel volgen) en de hutjes met jacuzzi. Alleen niet gehoord dat jacuzzi en hut op welke manier dan ook bij de extra's zouden gerekend worden maar standaard bij de aangeboden infrastructuur zoals bv. de sauna. Of heb ik misschien dat verkeerd begrepen uit je bericht? Hoe dan ook, we zien wel welke richting de eigenaars uit willen gaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan