Veel klachten over site met info over sekswerkers, waakhond start onderzoek

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren
Toen deze affaire 4 dagen geleden de kop opstak, maakte ik ook nog wel de vergelijking met andere dienstverleners Ik was ook wel van kamp 'de bakker kan ook negatieve reviews krijgen, dus waarom de dvp niet'. <knip> Maar de vergelijking met om het even welke andere dienstverlenende branche gaat w.m.b. wel mank. Er worden geen dames uit arme landen naar Nederland gesmokkeld om illegaal bij een fietsenmaker te werken. Kortom: bij zo'n dienstverlener weet je zeker dat het bij hemzelf ligt als hij broddelwerk levert, niet aan maatschappelijke omstandigheden. Bij een dvp is die mogelijkheid er wel.

Lees:

De mistanden in andere branches waar op nog grotere schaal Roemenen, Bulgaren en andere Oost Europeanen naar Nederland gelokt worden om vervolgens uitgebuit te worden zijn enorm.
Bij je fietsenmaker gaat het misschien wel goed, maar de meeste dakloze Oost Europeanen in onze grote steden leven daar op straat omdat ze uitgebuit en afgedankt zijn en ze zodra er even geen werk voor ze is, uit hun huisvesting worden geflikkert.
Tsja dat is een lastige afweging want Google is uiteraard een belangrijke bron van nieuwe bezoekers. Iemand googled niet op girlsreview.nl als ie daar nog niet van gehoord heeft. Wel op Verversrui, Geleenstraat, namen van privehuizen, etc.

Sluit het recensie gedeelte etc af voor iedereen die niet ingelogd is

Maak een aparte sectie "Informatie over prostitutie" en een subforums die open staan voor de zoekmachines.

Subforum Raamprostitie, met daarin per stad een topic met korte info "Amsterdam heeft 3 wandelgebieden, De Wallen, De Singel en De Ruysdaelkade" "Den Haag heeft etc etc

Subforum privehuizen: Maak topics aan met de namen van de privehuizen die hier bekend zijn, zet adres info oid erin met "als geregistreerd lid vind u meer info binnen de site etc etc

prive ontvangst is helemaal makkelijk, alleen een algemeen tekstje wat er onder wordt verstaan en klaar.

Zijn vast wel een paar actieve leden die deze info voor jullie in de nieuwe rubriek willen verzamelen tot die met voldoende "zoektermen" gevuld is, en dan gooi je het op slot.

Zet per rubriek een sjabloon neer welke info jullie erin wensen zodat het geen rommeltje wordt.
 
Laatst bewerkt:
Als ze het toch echt op privacy gaan gooien dan hebben ze het niet helemaal begrepen.
Volgens mij worden hier nooit de echte namen van de dames genoemd (tenzij hun artiestennaam hun echte naam is) Maar ook geen (persoonlijke) adressen.
Mocht dit wel gebeuren dan grijpt de admin of forumleiding altijd in, ook als er een 06 nummer in zijn geheel wordt uitgeschreven.

Wat zouden ze dan nog meer aan privacy kunnen doen? eigenlijk niets want er wordt al op gecontroleerd.
Als ik Hookers mag geloven was de kern van de zaak niet de eventuele herkenbaarheid van de persoon achter de sexwerker maar juist dat een review op geen enkele manier inzichtelijk zou mogen maken welke sexwerker je precies hebt bezocht.

Je mag dus wel melden dat je in dat en dat bordeel een leuke of minder leuke ervaring hebt gehad met een van de dames aldaar, maar je mag niet onthullen welke dame dat precies was want de review mag zoals gezegd niet op een specifieke dame zijn vast te pinnen. Haar naam noemen mag dus niet, een link naar haar advertentie mag niet (bij individueel werkende dames) en bijzondere kenmerken benoemen zoals 1:50 groot, rood haar, sproeten, 3 borsten en een guitig wipneusje mag ook niet omdat die kenmerken dermate onderscheidend zijn dat men er alsnog uit zou kunnen opmaken over welke specifieke dame je review gaat.

Je mag de wereld dus wel laten weten dat de directeur van de laatste strohalm dickpicks verstuurd, je een kakkerlak tegen kwam bij die en die bakker, dat de handgeklopte mayonaise van de plaatselijke patatboer zelfgemaakter was dan verwacht (al dan niet terug te vinden in openbare inspectierapporten), dat Wilders een Koran in de hens stak (waarna elders in de wereld de doodstraf tegen hem werd uitgesproken) en dat die en die artiest na 1 nummer te hebben gezongen agressief het podium verliet en op weg naar zijn auto zijn vriendin verbouwde.....maar schrijven dat Cleopatra van Maison X iedere cent waard is of juist gemeden moet worden mag niet want dan schendt je haar privicy.
 
Laatst bewerkt:
Je mag dus wel schrijven dat de directeur van de laatste strohalm niet met z'n tengels van kinderen af kan afblijven, je een kakkerlak tegen kwam bij die en die bakker, dat de handgeklopte mayonaise van de plaatselijke patatkraam zelfgemaakte was dan verwacht, dat Wilders een Koran in de hens stak (waarna elders in de wereld de doodstraf tegen hem werd uitgesproken) en dat die en die artiest na 1 nummer te hebben gezongen agressief het podium verliet en op weg naar zijn auto zijn vriendin verbouwde.....maar schrijven dat Cleopatra van Maison X iedere cent waard is of juist gemeden moet worden mag niet want dan schendt je haar privicy.
Ben geen jurist maar hoezeer ik je betoog kan volgen: het verschil zit m erin dat bij de meeste voorbeelden die je aanhaalt in de openbare ruimte plaatsvinden en niet zoals een prive huis of ergens thuis in de prive sfeer.

In de openbare ruimte gelden nu eenmaal andere regels
 
Ben geen jurist maar hoezeer ik je betoog kan volgen: het verschil zit m erin dat bij de meeste voorbeelden die je aanhaalt in de openbare ruimte plaatsvinden en niet zoals een prive huis of ergens thuis in de prive sfeer.

In de openbare ruimte gelden nu eenmaal andere regels
Denk niet dat die patatboer die zelfgeklopte mayonaise in het zicht van anderen fabriceerde en die directeur zal dat (heb er inmiddels dickpicks van gemaakt) ook uit het zicht van anderen hebben gedaan. Als het geen sexwerker betreft maar een thuiskapster, cv monteur, verhuizer, hulp in de huishouding, oppashulp etc. dan zullen de regels ook niet zo streng zijn vermoed ik.
 
Laatst bewerkt:
Denk niet dat die patatboer die zelfgeklopte mayonaise in het zicht van anderen fabriceerde en die directeur zal dat (heb er inmiddels dickpicks van gemaakt) ook uit het zicht van anderen hebben gedaan. Als het geen sexwerker betreft maar een thuiskapster, cv monteur, verhuizer, hulp in de huishouding, oppashulp etc. dan zullen de regels ook niet zo streng zijn vermoed ik.
Goed gesproken deze regel slaat nergens op. Waarom mag je over alles en iedereen wel een review schrijven maar niet over sekswerkers terwijl ze een dienstverlening aanbieden net als ieder andere beroepen. Als ik een review wil schrijven over een hotel vraag je toch ook geen toestemming aan het hotel of je een review over hun mag schrijven.
 
Laatst bewerkt:
Goed gesproken deze regel slaat nergens op. Waarom mag je over alles en iedereen wel een review schrijven maar niet over sekswerkers terwijl ze een dienstverlening aanbieden net als ieder andere beroepen.
Zoals iemand eerder al opmerkte zijn zij vaak kwetsbaarder dan andere beroepsgroepen. Los van stalkers die zo kunnen achterhalen onder welke nieuwe naam een dame waar te vinden is kan een review ook valse verwachtingen kweken die ze niet (altijd) waar kan/wil maken wat weer tot vervelende situaties kan leiden. Idialiter zou je ook geen servicekaders moeten melden die niet in de advertentie staan en je moeten realiseren dat zelfs de door haar zelf aangevinkte mogelijkheden niet altijd aan iedere klant geleverd kunnen worden. Het blijft lastig want een dame die bijv. gedwongen wordt dat werk te doen en het dus met tegenzin doet zal wellicht niet rouwig zijn dat een groeiende reeks negatieve reviews de aanloop doet afnemen en een club of raamgebonden dame die plotsklaps haar werkplek en daarmee haar vaste klantenbestand verliest zal wellicht niet ongelukkig zijn met de rubriek waar is die en die dame gebleven. Ieder nadeel heb z'n voordeel en omgekeerd.
 
Laatst bewerkt:
Zoals iemand eerder al opmerkte zijn zij vaak kwetsbaarder dan andere beroepsgroepen. Los van stalkers die zo kunnen achterhalen onder welke nieuwe naam een dame waar te vinden is kan een review ook valse verwachtingen kweken die ze niet (altijd) waar kan/wil maken wat weer tot vervelende situaties kan leiden. Idialiter zou je ook geen servicekaders moeten melden die niet in de advertentie staan en je moeten realiseren dat zelfs de door haar zelf aangevinkte mogelijkheden niet altijd aan iedere klant geleverd kan worden.
Ik denk dat klanten ook wel weten en beseffen dat er altijd een kans bestaat dat een dame die hier positief wordt beoordeeld ook weleens slecht kan uitvallen dus een positieve recensie hoeft geen probleem te zijn. Een stalker kan haar ook via haar advertentie benaderen en achterhalen waar ze woont dus ik vind dit een goedkoop excuus. Zolang hier in een recensie geen nummers en adressen worden gedeeld is er geen probleem, de regels hier op het forum zijn duidelijk niemand mag in een recensie zulke gegevens delen er wordt hier ook streng op gecontroleerd door de moderators. Een dame die er voor kiest om een dvp te zijn kent de gevaren van dit beroep ze weet dus heel goed waar ze aan begint en welke risico's ze loopt, de kans op stalkers is nou eenmaal aanwezig. Als een dame haar naam veranderd op haar advertentie en wij noteren dat hier is het dan onze schuld? Zij heeft haar naam toch veranderd niet wij.
 
Laatst bewerkt:
Een stalker kan haar ook via haar advertentie benaderen en achterkomen waar ze woont dus ik vind dit een goedkoop excuus.
Als ze een nieuwe naam heeft aangenomen wordt het lastig haar terug te vinden. Maar als je dan een heel leger wandelaars hebt die desgevraagd laten weten dat ze nu zus en zo heet en voor het gemak ook maar direct even de bijbehorende advertentie bijvoegen wordt het een ander verhaal.
 
Als ze een nieuwe naam heeft aangenomen wordt het lastig haar terug te vinden. Maar als je dan een heel leger wandelaars hebt die desgevraagd laten weten dat ze nu zus en hem met de beste bedoelingen die advertentie toespelen wordt het een ander verhaal.
Mij punt is als haar advertentie op kinky zichtbaar is dan zal een stalker haar toch wel vinden welke nieuwe naam ze ook aangenomen heeft.
 
Is er ook een duimpje omlaag knop?

Jouw punt buigt alle kanten op zodat het steeds op hetzelfde neerkomt @Rimon 🤔😂😂
Dat punt is: "Alles is altijd de schuld vd sekswerker die klaagt"

Eerst zeg je: Stalking is het gevaar van dvp zijn. Part of the job.

Dan zeg je naam en voorheen naam delen is haar schuld, zij veranderd het. (Nee want dat deelt een ander.)

Een stalker vind haar wel via de add. (Nou niet elke sekswerker heeft een add)

Victem blaming noemen ze dat Rimon 😉
Er zijn trouwens ook mannelijke sekswerkers...just so u know
 
Zoals iemand eerder al opmerkte zijn zij vaak kwetsbaarder dan andere beroepsgroepen. Los van stalkers die zo kunnen achterhalen onder welke nieuwe naam een dame waar te vinden is kan een review ook valse verwachtingen kweken die ze niet (altijd) waar kan/wil maken wat weer tot vervelende situaties kan leiden. Idialiter zou je ook geen servicekaders moeten melden die niet in de advertentie staan en je moeten realiseren dat zelfs de door haar zelf aangevinkte mogelijkheden niet altijd aan iedere klant geleverd kunnen worden. Het blijft lastig want een dame die bijv. gedwongen wordt dat werk te doen en het dus met tegenzin doet zal wellicht niet rouwig zijn dat een groeiende reeks negatieve reviews de aanloop doet afnemen en een club of raamgebonden dame die plotsklaps haar werkplek en daarmee haar vaste klantenbestand verliest zal wellicht niet ongelukkig zijn met de rubriek waar is die en die dame gebleven. Ieder nadeel heb z'n voordeel en omgekeerd.
Dus een dame mag wel op een andere site een advertentie maken met veel info erop hoe oud ze is, (artiesten)naam, foto's van haarzelf, haar (werk)nummer.
Maar je mag geen review schrijven?

Ik kan het mis hebben maar dat is toch wel een beetje krom?
Niets ten nadelen aan de dames hoor.
Maar ze maken immers zelf een advertentieprofiel aan, zet daar de nodige info op naast het nummer, naam, leeftijd en foto's (al wel niet bewerkt om bijvoorbeeld tattoo's te verbergen).
Dan vraag ik mij echt heel erg af waar het stukje veiligheid/privacy dan al gaat gelden.

Daarnaast zijn er ook lijsten van mannen online zoals op Ugly Mugs. Mag dit dan ook?
Gezien daar mensen ook gedetailleerd worden beschreven?
Ik ga nu even de advocaat van de duivel spelen, maar dan denk ik dat er 1 lijn getrokken moet worden en niet de ene wel en de andere niet.

Daarnaast nog een stukje over als je een review over een restaurant schrijft.
Daar worden veelal ook namen genoemd, en als er iets is gebeurt worden mensen daar ook bij naam en toenaam genoemd.
Is dit dan geen privacy?
 
@jumpstreet
Ugly mugs meldingen zijn niet zo gedetailleerd dat het in strijd is met wetgeving. En dienen ter bescherming tegen rippen, verkrachting, geweld e.d.
Hier kan je alleen op als je een aantoonbare sekswerker bent. Alles is afgeschermd.

Die lijst kan je niet vergelijken met een openbaar forum.

Natuurlijk is het fijn als je behoed wordt voor een slechte service. Maar er zijn weinig tot geen (slechte) recensies die gaan over geweld, rippen, stalking en verkrachting vd klanten 😅
Laten we wel een beetje realistisch blijven.
 
@jumpstreet
Ugly mugs meldingen zijn niet zo gedetailleerd dat het in strijd is met wetgeving. En dienen ter bescherming tegen rippen, verkrachting, geweld e.d.
Hier kan je alleen op als je een aantoonbare sekswerker bent. Alles is afgeschermd.

Die lijst kan je niet vergelijken met een openbaar forum.

Natuurlijk is het fijn als je behoed wordt voor een slechte service. Maar er zijn weinig tot geen (slechte) recensies die gaan over geweld, rippen, stalking en verkrachting vd klanten 😅
Laten we wel een beetje realistisch blijven.
Ik heb het dan ook niet alleen over Ugly Mugs maar over meer van dit soort site's en apps al wel niet groepschats.

Maar zo kunnen we anno 2024 wel overal iets gaan zoeken en vinden van iets.

Neemt niet weg dat de dames zelf een advertentie aanmaken waar eigenlijk al 90% van de info staat toch?
Al wel niet nep foto's van een andere dame..
 
Ugly mugs meldingen zijn niet zo gedetailleerd dat het in strijd is met wetgeving.
Nou ja, ik heb afgelopen week wel vrij wilde claims voorbij horen komen over de wetgeving, niks zou me meer verbazen. Maar je hebt gelijk dat het gebruik van Ugly Mugs zoals je het omschrijft nuttig is ja.


Maar er zijn weinig tot geen (slechte) recensies die gaan over geweld, rippen, stalking en verkrachting vd klanten 😅
Nee en dat bagatelliseer ik ook niet, maar tussen de recensies van GR staan wel gewoon voorbeelden van agressie of oplichting. Zoals ik en anderen vaker hebben gezegd, mocht de boel hier aangepakt worden, laten we alsjeblieft ervoor blijven zorgen dat we dat soort dingen kunnen blijven noemen.
 
Ik heb het dan ook niet alleen over Ugly Mugs maar over meer van dit soort site's en apps al wel niet groepschats.
Appels met peren vergelijken dan toch?
Maar zo kunnen we anno 2024 wel overal iets gaan zoeken en vinden van iets.

Neemt niet weg dat de dames zelf een advertentie aanmaken waar eigenlijk al 90% van de info staat toch?
Al wel niet nep foto's van een andere dame..
Ik vind ook niet dat t forum weg moet, maar er zijn al voldoende suggesties ter verbetering gedaan.

Forum heeft naast recensies ook een sociale functie. Plek waar je al wandelaars met elkaar in contact komt en over je hobby praat.
Ik vind dat daar juist aan voorbij wordt gegaan.
En ik denk dat wandelaars juist hierom (het willen beschermen van de sociale functie van het forum) dit draadje al 40 pagina's lang vullen.

Naast de functie elkaar waarschuwen is het ook gewoon super gezellig op dit forum 🤗

Edit: Ik heb het maar wat uitgebreider uitgelegd, voor degene die mij niet begrepen.
 
Laatst bewerkt:
Appels met peren vergelijken dan toch?
Ik weet haast zeker dat er dat er meer gedetailleerd staat dan wordt gezegd.
Als wij een persoon hier niet mogen beschrijven hoe hij/zij eruit ziet waarom bijvoorbeeld daar dan wel?

Ik vind ook niet dat t forum weg moet, maar er zijn al voldoende suggesties ter verbetering gedaan.
Forum heeft naast recensies ook een sociale functie. Plek waar je al wandelaars met elkaar in contact komt en over je hobby praat.
Ik vind dat daar juist aan voorbij wordt gegaan. En ik denk dat wandelaars juist hierom al 40 pagina's lang reageren.
Het is ook gewoon super gezellig op dit forum 🤗
Ik denk dat het juist een interessante discussie gaat worden met betrekking tot privacy en veiligheid.
Daarom dat men blijft reageren.
 
ik ben juist blij met deze site.
Er worden een hoop mannen belazerd en met deze site kan je proberen dat te beperken.
Dat vrouwen hun eigen naam gebruiken is onzin en dat gebeurt echt niet!!
Daarnaast gebruiken veel vrouwen niet eens hun eigen foto's en ook dit kan je foto shoppen of zo maken dat niemand je herkent!
 
Nou ja, dit draadje is fantastisch leleesvoer.

Nah de rek is er nu wel uit vind ik zelf.
Is alleen maar herhaling inmiddels. Alles is al een keer gezegd.

Voelt als een multidisciplinair overleg waarin we slechts en als "raad" met elkaar in gesprek zijn en toch niks mogen beslissen 😅😂
Is afwachten wat er gebeurd. Maar er zijn in elk geval genoeg sekswerkers die het nut vh forum ook inzien.
Afwachten.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan