Café IN DEN TEERLING, Aardestraat 14, 8900 Ieper

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren
De Vlamingen hadden in die periode zeker veel recht om te klagen (denk idd aan het legendarische "Et pour les flamands la même chose"), maar jouw bewering is te kort door de bocht.

@ome aad Kortrijk heeft ook het voordeel dat Lille (Rijsel) dichtbij ligt, moest je daar nog niet geweest zijn. Met Dreamgirls zit er ook een degelijk privéhuis.
Ik denk dat bij de basistraining van een dienstplichtig Vlaams soldaat er wel wat standaard Frans militair jargon ingepompt werd en anders is er binnen een groep soldaten altijd wel iemand die enig idee zal hebben wat die man in godsnaam bedoeld , geen ideale situatie maar je moet roeien met de riemen die je hebt

Zoals het artikel aangeeft zal er weinig aanleiding geweest zijn om al te lichthartig om te gaan met soldatenlevens in het Belgisch leger in die tijd , ik heb begrepen dat de Fransen en de Britten zich tegen het eind juist irriteerden aan de weinig energieke houding van koning Albert die geen zin meer had om zijn legertje nog verder te laten decimeren in nutteloze offensieven

In die tijd waren officieren vaak nog uit adelijke of in ieder geval sociaal hoog op de ladder staande families afkomstig waardoor de kloof met de gewone soldaat vrij groot was , en in België speelde dan nog mee dat de elite nog een andere taal sprak ook
Schotten en Australiërs hebben dezelfde klachten over Engelse officieren en noord Afrikaanse soldaten over hun Franse superieuren
Er zal een kern van waarheid in zitten dat men om voor het thuisfront de hoeveelheid "eigen " slachtoffers zo klein mogelijk te houden liever koloniale troepen naar de hopeloze plaatsen op het front inzet en de meer kansrijke offensieven die propagandawaarde hebben voor het eigen volk reserveert , maar in het Belgische leger diende Vlaming en Waal in dezelfde eenheden als ik dat artikel mag geloven
 
Vooral de historische en economische context is zeer belangrijk en wordt maar al te vaak "vergeten".

Na het Latijn, de taal van de kerk, werd in de 19e eeuw, en tot na de Eerste Wereldoorlog, de taal van Europa het Frans. De elites van Europa spraken het van Londen tot Moskou.

In 1830 werd de voertaal van de universiteiten in België Frans. Met de grote Franse markt was het vertalen van bijvoorbeeld de Anatomieboeken van Vesalius uit het Latijn in het Frans te betalen. De Nederlandstalige markt was echter nog te klein om de kosten van vertaling te rechtvaardigen.

Zelfs Emile Verhaeren (1855 - 1916) schreef zijn boeken in het Frans, waarmee hij zijn rekeningen kon betalen. Als hij ze in het Vlaams had geschreven, was de markt nog te klein en zou hij dan arm en onbekend zijn gestorven.

Na de Eerste Wereldoorlog, met de economische macht van de VS, werd de wereldtaal Engels.

Na de Eerste Wereldoorlog groeide de Nederlandstalige bevolking van Nederland en België voldoende om eindelijk Nederlandse vertalingen betaalbaar te maken, en ook om kranten, tijdschriften en boeken, militaire procedureboeken, en nog meer politieke affiches en pamfletten rechtstreeks in het Nederlands uit te geven.

Hoe groter de markt, hoe belangrijker een taal wordt. Aangezien onze elites oog hebben voor China, heeft onze Prinses Elisabeth tijdens haar schooltijd ook Chinees als 5e taal geleerd. Tijdens hun bezoek aan België spreken de Chinese autoriteiten, die in het paleis van Laken worden ontvangen, Chinees met haar.

Nu, gedaan met de taal Geschiedenis; laten we teruggaan naar onze "Girls", inclusief de kleine Chinese meisjes die van seks houden.
 
Snif..., snif..., alles veranderd...

Op nzcforum DOT be,
* door guy6 » 04 mei 2022, 17:26 "Ik was gisteren in Ieper. Ik denk dat "de Teerling" voorgoed gesloten is. Het uithangbord met de naam is verwijderd en binnen is het een bouwwerf."

En op youppie DOT net (franstalig):
* 21/06/2022, 16h39, door louftingue14 "Voor de Krisje, blijkbaar geen meer actie daar."

:cry:
:cry::cry::cry:
 
Oud onderwerp: Hoi . Er is al meer dan 120 dagen geen bericht meer geplaatst in dit onderwerp.
Weet je zeker dat je reactie nog wel relevant is?
Terug
Bovenaan Onderaan