Clients to remember...🔥

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren
Biologisch gezien heb je uiteraard gelijk. Voortzetting van de chain of life. Maar daar hebben we onze biologie en de kerk toch al een serieuze stok in de wielen gestoken dankzij de uitvinding van voorbehoedsmiddelen.

Het is uiteraard geen lichte beslissing om kinderen te hebben. Er zijn echter ook genoeg kinderen die door hun eigen ouders mishandeld en misbruikt worden.
Het belangrijke woord is vaker ik zeg niet dat kindermishandeling kan worden opgelost door geen stiefouder maar er is een statistiek significant variatie tussen niet biologisch ouders en biologisch ouders. Betekent niet dat de biologisch ouders altijd beter zijn dan niet biologisch ouders. Maar als je op moet generaliseren ( wat je moet doen als je bezig bent met het inrichting van de samenleving) dan is het statisch beter voor het kind om bij de biologische ouders te zijn.

Dan voorbehoedsmiddelen zijn geen stok in de deur want we kunnen reguleren hoeveel kinderen we willen hebben en dat is goed want 16 kinderen voor 2 ouders is lastig. Tussen 2 en 3 is maatschappelijke gezien ideaal. En condoomgebruik verminderd SOAs aka verminder de zorgdruk op een samenleving. De kerk (duidend op de katholieke religie) heeft zijn beste tijd gehad en dat is een van de problemen die de moderne maatschappij heeft is een vervanger te vinden voor de verschillende rollen die de kerk heeft vervuld te vinden ( maar dat is een hele andere discussie).
 
Eén post met hele verschillende onderwerpen, met recht hersenspinsels.
Maar omdat een aantal wel interessant zijn toch mijn mening op een paar punten.
Climaxing

Ik vond het super interessant om de verschillende persoonlijke ervaringen te lezen over opbouw, edging en wel of niet klaarkomen.
Uiteenlopend ook met de ervaringen die ik zelf met verschillende heren heb opgedaan.

Al moet ik zeggen dat de meest nare ervaringen wel synchroon liepen met heren die frustraties hebben over het uitblijven van een orgasme, waarbij agressie het over lijkt te nemen.
Agressie is uit den boze en heeft wat mij betreft geen plaats in welke vorm van seksuele relatie dan ook. Frustraties kunnen helaas wel voorkomen, ik kan me dan ook goed voorstellen als je het nooit voor elkaar krijgt een orgasme te beleven dat dit frustreert.
Zelf heb ik liever goede seks dan een orgasme. Een orgasme is maar een klein onderdeel voor mij. Een paar seconden heel fijn, veel te snel voorbij, veel te vaak het einde van de beleving en als je helemaal pech hebt mag je eerst ook nog gaan schoonmaken.

Mijn vraag is dan ook of "Free Willie" het orgasme intensiveert? En of het juiste formaat condoom veel verschil maakt qua gevoelsbeleving.
Zowel ja als nee en ja.
Eerst maar de tweede vraag. De juiste formaat condoom is wel degelijk van groot belang. Bij de juiste maat heb ik niet door dat ik een condoom om heb en is er geen waarneembaar fysiek verschil in gevoel.
Is de condoom niet helemaal de juiste maat en zit deze niet goed? Dan kan het afhankelijk van hoever de maat er naast zit een orgasme uitstellen of juist versnellen, of de seks minder prettig maken.
Maar dan het intensiveren van het orgasme door zonder condoom seks te hebben? Ja dit is wel eens zo, zonder condoom vind ik ook soms geiler en als ik iets geiler vind kan dit het orgasme heftiger maken. Maar dat zit dus tussen de oren.

De afweging van wel/niet een relatie lijkt verder meer bemoeilijkt te worden bij een goede klik met een dvp (of heer in mijn geval). Alsook een rode draad met depressie en angst voor afwijzing.
Met betaalde seks heb je nu eenmaal de touwtjes in handen, waardoor afwijzing minder en minder geactiveerd wordt.
Terwijl de goede klik ook weer een bepaald gevoel van eenzaamheid activeert..want ja we zijn geen miljonair dat we betaalde seks 3x per week kunnen veroorloven, terwijl hier vast veel behoefte aan is.
Betaalde seks en een relatie zijn twee heel verschillende dingen.
Betaalde seks draait voornamelijk om de ervaring van het moment terwijl een relatie veel breder is.
Nee, betaalde seks is dan ook geen vervanging voor een relatie. Slechts vervanging voor een toch eigenlijk relatief klein (optioneel) onderdeel ervan en slechts een surrogaat voor het geheel. Het haalt het niet bij alle kleine niet seksuele momenten zoals het aandacht hebben voor elkaar en er gewoon zijn.
Betaalde seks is alleen een vervanging voor seks binnen de relatie.

Dus de vraag binnenin mij rijst: Zou de wereld meer in balans zijn als we positiever zouden kijken naar poly amore?
Is monogamie wellicht een vals gevoel van veiligheid? Die meer en meer onnodig wordt in de huidige maatschappij.

Is het niet die kleine groep jagers/verzamelaars die zowel het meest vreemdgaan, alsook het hardst roepen dan monogamie de weg, de waarheid en het leven is?
Ik denk wel dat de wereld 'meer in balans' zou zijn als polyamorie meer geaccepteerd was en er positiever naar gekeken werd. Ik zou persoonlijk niet weten waarom iemand niet verliefd zou kunnen zijn op of houden van meer dan één persoon tegelijk.
Ik kies ervoor om het dan ook niet anders dan gewoon een alternatieve relatievorm voor monogamie te zien. Maar dat betekend niet dat het voor iedereen weggelegd is of dat monogamie onnodig wordt.
Misschien is het naast traditie en religie wel een gevoel van veiligheid en vertrouwen dat mensen richting monogamie drijft. Maar dat is prima en wat mij betreft mensen hun eigen keuzen.
Polygamie ben ik dan weer tegen. Er is niets mis mee als het natuurlijk voorkomt uit polyamorie. Als het opgelegd wordt vanuit het idee dat personen van een specifiek geslacht wel meerdere partners mogen hebben en die van het andere geslacht niet, dan is het heel fout.

De keuze voor polyamorie en het niet willen aangaan van een relatie is in mijn ogen niets anders dan bindingsangst. Het niet kunnen of willen omgaan met onzekerheden die een relatie met zich meebrengen. Niet bereid zijn om werkelijk een stukje controle te verliezen. De lusten zonder de lasten. Het is een egoïstisch keuze verpakt als liefde voor iedereen.

Ja, we zijn zelfstandiger geworden, maar dat betekent niet dat je elkaar niet meer nodig hebt. Je kunt je nog zo verbonden voelen met de vele amoureuze contacten, ze zijn altijd vluchtiger dan die van een echt verbond dat je sluit met een partner. Hechter dan iemand die je misschien één of twee keer per maand ziet.
Hier ben ik het niet mee eens. Ook wel eens leuk, het niet met @ForumLurker eens zijn!
Ja, polyamorie kan een excuus zijn voor bindingsangst. Maar waarom zou je geen relatie willen aangaan als je polyamorues bent? En waarom zou je vele polyamoreuze contacten hebben? Polyamorues betekend niet dat je zomaar met iedereen het bed in duikt.
Ik ken hier iemand die polyamoreus is. Zij heeft een vaste relatie met twee mannen, niet met vele. Eén van haar mannen heeft ook een relatie met een tweede vrouw en de ander op het moment niet.
Planningtechnisch rond de feestdagen wat ingewikkeld, maar niet veel moeilijker dan de vele gescheiden ouders met kinderen in nieuwe relaties.
 
Ik zou graag willen dat de littekens in mijn ziel een beetje genezen.

De rest overleef ik wel. ♥️
Dat kost tijd lieverd, acceptatie van wat was, wat is en wat komt. Kompassie voor jezelf ❤️😘 knuffel voor jou
Betekent niet dat de biologisch ouders altijd beter zijn dan niet biologisch ouders. Maar als je op moet generaliseren ( wat je moet doen als je bezig bent met het inrichting van de samenleving) dan is het statisch beter voor het kind om bij de biologische ouders te zijn.

Dit 100%
Bizar als je bedenkt dat er een miljoenen verdien model zit aan het uithuisplaatsen van kinderen..
Als dat zelfde geld gestoken zou worden in helpen vd biologische ouders zou het al een heel stuk beter zijn🙏🏽🙏🏽
 
Laatst bewerkt:
Sorry, maar ik geloof er echt niet in. Alle positieve en negatieve zaken die je in een één op één relatie hebt, zul je ook in een polyamorie aantreffen, met toegevoegd de complexiteit van het omgaan met de gevoelens van meerdere mensen.

Het ophemelen als de oplossing van hoe we beter met elkaar om kunnen gaan, wat ik hier meen te lezen onderschrijf ik absoluut niet. Als het je keuze is: prima, maar doen alsof het de betere keuze is? Nee, werkelijk waar niet wat mij betreft.
 
Sorry, maar ik geloof er echt niet in. Alle positieve en negatieve zaken die je in een één op één relatie hebt, zul je ook in een polyamorie aantreffen, met toegevoegd de complexiteit van het omgaan met de gevoelens van meerdere mensen.
Ja precies. Maar dit maakt het niet beter of minder dan monogamie.

Het ophemelen als de oplossing van hoe we beter met elkaar om kunnen gaan, wat ik hier meen te lezen onderschrijf ik absoluut niet. Als het je keuze is: prima, maar doen alsof het de betere keuze is? Nee, werkelijk waar niet wat mij betreft.
De betere keuze? Nee, dat niet. Ik bedoel het algemeen accepteren als een mogelijke keuze.
 
ik vind ook dat er vrijheid in de relatie moet zijn. Je partner man/ vrouw is niet je eigendom. je kan nooit je partner bezitten.

Om een voor beeld te geven. Als ik een partner heb en zij vind van roxas is een goede man, ik zie hem graag, de sex is niet slecht maar hij is te braaf in bed. Zij wil nu en dan eens ruw geneukt worden. Maar ik ben meer de pasionele sex persoon. En ik voel mij niet goed in een ruwe dominante rol.

Dan heb ik liever dat Ze naar mij komt of ik naar haar en dat we daar over praten. We kunnen dan samen afspraken maken. Wat voor mij belangrijk zou zijn is dat ze het(lieft) thuis doet in de veiligheid van haar eigen huis doet. Des noods ga ik wel even buitens huis doen. ( een hobby, eens door de stad wandelen etc)

IK ben dan voor de pasionele sex en de andere voor de ruwe.

Moest mijn partner zonder dat gesprek en mij mede weten met een ander in bed kruipen zou ik wel een boos zijn op haar. Niet omdat ze sex heeft gehad met een ander. Maar omdat ze niet eerlijk geweest is en het zonder mijn medeweten gedaan heeft.
 
ik vind ook dat er vrijheid in de relatie moet zijn. Je partner man/ vrouw is niet je eigendom. je kan nooit je partner bezitten.

Om een voor beeld te geven. Als ik een partner heb en zij vind van roxas is een goede man, ik zie hem graag, de sex is niet slecht maar hij is te braaf in bed. Zij wil nu en dan eens ruw geneukt worden. Maar ik ben meer de pasionele sex persoon. En ik voel mij niet goed in een ruwe dominante rol.

Dan heb ik liever dat Ze naar mij komt of ik naar haar en dat we daar over praten. We kunnen dan samen afspraken maken. Wat voor mij belangrijk zou zijn is dat ze het(lieft) thuis doet in de veiligheid van haar eigen huis doet. Des noods ga ik wel even buitens huis doen. ( een hobby, eens door de stad wandelen etc)

IK ben dan voor de pasionele sex en de andere voor de ruwe.

Moest mijn partner zonder dat gesprek en mij mede weten met een ander in bed kruipen zou ik wel een boos zijn op haar. Niet omdat ze sex heeft gehad met een ander. Maar omdat ze niet eerlijk geweest is en het zonder mijn medeweten gedaan heeft.
Precies dit: Open en eerlijkheid is gewoon altijd de sleutel.
Dan heeft iedereen binnen de relatie een keuze wat hij/zij wilt.

De keuze ontnemen doet namelijk het meest pijn.


Gaat dus niet om ophemelen of afbreken, ook niet of poly of mono beter is dan het ander. Wel dat er gewoon verschillende mensen zijn met verschillende behoeften.
Een doofpot affaire over houden van meer mensen dan 1, alsook het veroordelen van vrouwen die deze behoefte hebben en ophemelen van mannen die dit doen 🫣😅
Sorry, maar ik geloof er echt niet in. Alle positieve en negatieve zaken die je in een één op één relatie hebt, zul je ook in een polyamorie aantreffen, met toegevoegd de complexiteit van het omgaan met de gevoelens van meerdere mensen.
Tuurlijk is er meer om rekening mee te houden, maar het bevredigen van alle behieften (praten, dingen oplossen, leuke dingen doen, emotionele steun, fam bezoekjes, sporten samen ga zo maar door), komt ook niet op 1 persoon terecht.
Alles wordt verdeeld en dat kan heel fijn zijn!

Je houdt rekening met elkaars gevoelens, dat hoor je altijd te doen. Dus duidelijk zijn is een randvoorwaarde.
Maar we zijn niet verantwoordelijk voor de gevoelens van iedereen om ons heen. Stabiliteit in gevoelens is de verantwoordelijkheid vd persoon zelf. Want beleving is voor iedereen anders.

In mijn monogame 1 op 1 relatie waren mijn partner en ik vaker dan eens te vermoeid om in alle behoeften naar elkaar toe te voorzien. Leverde frustraties op. En daar was deze relatie niet uniek in.

Ik ken hier iemand die polyamoreus is. Zij heeft een vaste relatie met twee mannen, niet met vele. Eén van haar mannen heeft ook een relatie met een tweede vrouw en de ander op het moment niet

Ik heb ook bijna een jaar een heel fijne poly relatie gehad. Hij had een vrouw, vriendin en ik. Veel plannen maar ik zag hem elke week en dan waren we ook 100% beschikbaar voor elkaar, kon hem ook altijd bellen als ik iets had. Vond het waardevol.

En hierdoor heb ik ook vergelijkings materiaal.
 
Laatst bewerkt:
Laten we maar met 1 relatie beginnen, dan zien we dan wel verder. Waarschijnlijk al lastig genoem om 1 happy te houden laat staan dat je er meer moet hooghouden.

Hoewel, je hebt tegenwoordig toch al 1 of meerdere nodig om een huis te kunnen kopen. Dus je bent toch al snel een commune..
Dat kan perfect. Ik zou ook niet op dag 1 een open relatie starten. Maar mss wel na verloop van tijd. Blijft een 1 op 1 relatie perfect ik happy en zij happy.

Maar als de relatie beter wekt als je hem open zet ook geen probleem voor mij.



het gebeurt vaker en vaker dat ouders en kinderen, andere familie of gewoon vrienden samen 1 groot huis kopen of huren en het vervolgens onderverdelen en de kosten etc delen.
 
@Ramon de loper

Ja daar heb ik ook veel over na liggen denken (voornamelijk s nachts lol).
Ik vind het interessant dat die 30% die met iedereen date, ook vaker zaad loost bij wie dan ook vrouwen met het doel breeding without consequences..

Terwijl als de norm poly zou zijn (eerlijkheid) meer mannen in aanmerking zouden komen voor seksuele en intieme relaties.
Meer variatie in mannen die de bloedlijn voortzetten.
Alsook meer vrouwen die kiezen met wie zij een kind willen maken (nadruk komt dan op maken en niet op samen opvoeden. Wat vaker dan niet aankomt op vrouwen, ook in een monogame setting).
Het verschil is dat er dat er meer ruimte komt voor eerlijke relaties en conscious pregnancy.

In IJsland is het heel normaal dat een vrouw kinderen heeft van meerdere partners. De opvoeding en verantwoordelijkheid rust op meerdere personen. Vaders worden niet ontslagen maar er is wel meer luchtigheid.

Opzich vind ik dit wel praktisch alsook dichtbij iets liefdevol dan wat ook.

Het leven is geen Disney van lang en gelukkig voor altijd..


Dit dus:
Binnen monogamie is gewoon heel veel oneerlijkheid.

Heb je afspraken met elkaar en gun je het elkaar om andere mensen te zien, ja dan heb je vaker dan niet een gelukkige relatie. Al zou dit naar de buitenwereld toe monogaam zijn, maar binnen de muren poly.

En sm is toch vaker dan een niet een manier om in pure overgave te gaan.
Soms ook een coping mechanisme of gewoon ontsnappen zonder drugs.

All beautiful to me
Monogamie is eerder voortgekomen uit 'ik zorg voor jou en jij voor mij'.
Dit in combinatie met een kinderwens.

In de huidige tijdsgeest zijn we bereid om onze eigen kinderen op te voeden en dat kost nu eenmaal (veel) geld.
Het idee leeft, niet onlogisch, dat je wel moeite wil doen om je eigen kind een toekomst te geven (eigen bloed spreekt).

Denk niet dat er veel mannen zijn die het kind van een ander willen opvoeden.
Al zijn er uitzondering zoals onvruchtbaarheid en adoptie.

Dat er meer vrouwen zijn die geen man in hun leven en toch een kind hebben via een donor, lijkt mij het gevolg van financiële onafhankelijkheid.

Wat Ijsland, en zo zijn er nog andere landen, betreft. Komt misschien omdat daar meer het idee leeft dat kinderen opvoeden een verantwoordelijkheid is van de groep.
Als meer mensen instaan voor het opvoeden dan is de kans groter dat het kind volwassen wordt en ook gaat bijdragen aan de groep.
 
Was me de zondag wel. Ik ga nog eens een nachtje "ontspannen" met een boek 😅
Dat bad was gevuld met spraakwater geloof ik..

Deze week ga ik kijken of ik weer alles kan in de wereld van seks en erotiek.
Zo ja ben ik donderdag weer beschikbaar 😊


Teach me how to Love

Geloof niet dat jij lessen nodig hebt (juf) Tiff 🤣
Blijf voorzichtig en let op jezelf 😘
 
Polygamie en monogamie en zelfs origami vind ik allemaal helemaal prima, waar ik wat moeite mee heb is de manier waarop monogamie ogenschijnlijk de norm is geworden.

Heel eerlijk ik heb werkelijk geen idee wat de mens "van nature" is. We zijn inmiddels als zo lang bezig onze levens met onze techniek en cultuur in te richten dat het denk ik haast onmogelijk is te herleiden welk gedrag we "van nature" vertonen. Allemaal prima verder, dat is wat we zijn. Daarin hebben meerdere relatievormen de revue gepasseerd maar in de westerse wereld zijn we toch al heel lang bezig met monogamie als norm.

Om daar iets dieper op in te gaan, volgens mijzelf is de Bijbel een fictief verhaal wat gemaakt is door zijn schrijvers om mensen goede gewoontes aan te leren. Destijds had men al wel globale kennis van SOA´s maar was het voorkomen ervan zeer lastig. Monogamie was, destijds, absoluut een goed middel in het beperken van SOA´s en volgens mij is dat hoe monogamie in de Bijbel is gekomen. Vervolgens werd dat boek zo goddallejezus succesvol dat monogamie tot de dag van vandaag de norm is gebleven in de westerse wereld zonder dat dat echt actief in twijfel wordt getrokken. Dat is op zich niet eens zo erg, maar de keerzijde is dat op de alternatieven soms wordt neergekeken.

Dit zegt allemaal nog niks over wat ik zelf goed of fout vind. Monogamie is ook voor mijzelf de relatievorm waar ik voor ga, omdat ik me daar het prettigst bij voel. Ik denk alleen dat de gronden waarop de maatschappij als geheel achter monogamie staat als norm, onjuiste gronden zijn.

Wat betreft kinderen... Ten eerste is überhaupt de noodzaak om kinderen te krijgen, met name evolutionair, relatief laag. Evolutie heeft natuurlijk historisch soorten altijd in posities gebracht waarin ze konden voortplanten, voortplanten en nog eens voortplanten, maar wellicht is de mens momenteel de eerste soort ever waarbij het voor het voortbestaan van de soort misschien eventjes beter zou zijn om wat minder voort te planten. Maar ja, ik vind evolutie een mooi iets, maar het is wel traaaaaag, dus een groot deel van ons gedrag is nog steeds gericht op voortplanting. Zelf vind ik adoptie juist een mooi iets, een reeds bestaande mens helpen heeft iets nobelers dan een nieuw mens op de wereld zetten. Dat is slechts mijn gedachtesprong hoor, ik zal verder tegen niemand zeggen dat ze zich maar niet moeten voortplanten (maar bij sommige mensen zal ik het wel denken...).

ANYWAY kinderen, weet je wat het is.... Zoals is gezegd, monogamie en opgroeien bij je biologische ouders is de norm. Wanneer een kind opgroeit in een situatie die daarvan afwijkt, is het zeer waarschijnlijk dat er ERGENS, IETS is dat is misgegaan. Dus ja, vanuit die optiek snap ik dat er bij kinderen in afwijkende gezinnen meer misstanden zijn. Als we een wereld "from scratch" ontwerpen waar verschillende relatievormen allemaal genormaliseerd zijn, dan zal zo'n afwijkende gezinssamenstelling dus vaker ontstaan zonder dat er enig trauma aan vooraf gaat, zoals dat nu dus meestal wel het geval is bij afwijkende gezinnen.

En ja zowel nu als in het verleden zijn er andere samenlevingen geweest die wel degelijk van monogamie afweken, en bij andere diersoorten zien we hier natuurlijk ook voorbeelden van.

Dat dus.
 
Laatst bewerkt:
Oeh naast elkaar masturberen, in t echie, vind ik eigenlijk ook geil haha. Alsof je weer 16/17 bent ofzo Verboden maar zin kn elkaar gevoel lol
🫣🤤
Het is maar wat je verboden noemt. Misschien in de tijd dat mensen nog (zwaar) gelovig waren?
Op zich is het wel opwindend, een vrouw met haarzelf bezig te zien.
In levende lijve dan, want vanachter een camera is het de afstand die maakt dat het minder leuk is.
 
We blijven altijd leren. Hele leven is een les

Inderdaad, nooit te oud om bij te leren. Moest ik alles weten wat ik nu niet weet dan was ik de slimste mens op aarde.

Hoewel, je hebt tegenwoordig toch al 1 of meerdere partners nodig om een huis te kunnen kopen. Dus je bent toch al snel een commune..

Ik heb hier anders nog wel een paar kamers vrij.
(hint) ... het gras mag eens afgereden worden :whistle:
 

Bijlagen

  • student.jpg
    student.jpg
    47,7 KB · Weergaven: 10
Monogamie is eerder voortgekomen uit 'ik zorg voor jou en jij voor mij'.
Dit in combinatie met een kinderwens.

In de huidige tijdsgeest zijn we bereid om onze eigen kinderen op te voeden en dat kost nu eenmaal (veel) geld.
Het idee leeft, niet onlogisch, dat je wel moeite wil doen om je eigen kind een toekomst te geven (eigen bloed spreekt).

Denk niet dat er veel mannen zijn die het kind van een ander willen opvoeden.
Ik had een tijd geleden een gesprek hier over. Hij zei het zelfde als jij. Dat hij geen vrouw wil met kinderen met een ander. Want hij wil niet betalen voor iemand anders zijn kind.

Ik zei oke maar maar je mag niet vergeten dar je bijna 30 bent. Stilletjesaan komen we op een leeftijd waar vrouwen al eerder een kind hebben dan geen.

Dan was het gewoon nors ik wil niet betalen voor het kind van een ander.

Ik vroeg wat ga je dan doen wachten tot je 50-60 jaar zo dat haar kinderen het huis uit zijn?

nee ik wil nog mijn eigen kind! Zei hij. Ooo nu begrijp ik het zei moet wachten met haar kinderwens te vervullen tot dat ze jou tegen gekomen is. Of beter gezegt in de hoop dat ze net jou tegen komt. En vind ze je niet voor haar menopauze pech geen kindjes voor haar.

Dat zeg ik toch niet! Nee ? Wat dan? Ze mag geen kind hebben van een ander, wat je wil niet betalen voor een kind van een ander. Wachten tot je 50-60 wnr ongveer het huis uit zijn wil je ook niet want je wil je eigen kind. Je bent 28 jaar biologische klok bij een vrouw begint aardig te tikken rond de 30-33 jaar. Want rond haar 40ste is het gedaan met kindjes.
 
Makkelijkste is via mail of whatsapp/telegram.
Natuurlijk krijg je last van een bepaalde anxiety totdat her bericht beantwoord is. Maar voor de meeste mensen die een bepaalde sociale angst hebben is geschreven minder eng dan face to face.
Op dit moment wacht ik nog op een reactie van een aantal berichten die ik verstuurd heb, niet naar een sekswerker, overigens.
Intussen vraag je je inderdaad af, of het nu wel of niet gelezen is, om de één of andere reden schijnt mijn mailadres nogal eens als "ongewenst" te worden aangemerkt.
Een ervan is een sollicitatie voor vakantiewerk en nu leeft de gedachte: "hoe komt het over als ik ook nog een keertje bel of mijn bericht gelezen is."
(Ja, het kan ook als gemotiveerd overkomen)
 
@Roxas Die instelling is ook gewoon super dom...In de 1e instantie wie zegt dat je als nieuwe vriend moet betalen voor de kinderen van je nieuwe vriendin?
Ze hadden ook al een dak boven hun hoofd en eten op tafel voordat hij in hun leven kwam..
Verder trekt een nieuwe vriend vaak in bij een alleenstaande moeder omdat zij meestal alles al geregeld heeft qua wonen e.d.

Helaas heb ik ook een aantal vriendinnen en vrouwelijke fam leden die nooit moeder gaan worden omdat zij netjes wachten op de ware...
Dat is ook iets waar ik persoonlijk niet in geloof. De ware bestaat alleen in Disneyland 🫣

Iedereen heeft plus en min punten, ben je stoer genoeg om verder te kijken dan je neus lang is en je nek uit te steken om een relatie op te bouwen met de persoon die je ziet zitten is vraag🙏🏽 Blijf je ook als de situatie moeilijk wordt?

Ken ook een lieve schat die gehandicapt raakte. Zijn vriendin zag t niet zitten en maakte t uit.🤮 Walgelijk..
Mij lijken polygame relaties helemaal niets. Te veel gedoe. Ik houd het er lekker bij eentje zodra ik een relatie krijg
Er zijn momenteel meer vrouwen dan mannen op de wereld. Moet toch lukken lijkt me.

Polyamoreus is vaak minder gedoe. Als je ergens geen zin in hebt kan partner A of B het in jouw plaats fixen. Voorkomt lange gezichten 👌🏼
En je hebt zelf ook keuze uit meerdere dames waardoor vreemdgaan onnodig is.
Oh ben je ongesteld, is goed schatje, hier is een kruik. Dan ga ik zo even langs partner C of D voor mijn goesting, love u tot straks.

Win win
 
Laatst bewerkt:
Klinkt fijn dat iedereen polyamoreus mag zijn. Toch twijfel ik of het werkt.

Ten eerste met kinderen is het gewoon het meest praktisch als die èèn thuis hebben.

Ten tweede zijn het dan toch weer de fysiek aantrekkelijke mensen die hier waarschijnlijk het meest van profiteren.

Ten derde is de spanning weg. Een deel van het vreemdgaan of DVP bezoek is ook de spanning....
 
Wat je tegenwoordig vaak ziet zijn andere gezinssamenstellingen, ipv man vrouw kind en eventueel huisdier al zijn man en vrouw niet getrouwd of juist wel.
Of het is een samengesteld gezin met zogeheten bonus kinderen(alsof je ze bij de Appie gehaald hebt).

In dat opzicht is het niet vreemd dat polygamie of polyamorie langzaam opkomen.
Persoonlijk mag iedereen van mij doen wat ze willen en zo ook het vormgeven van een relatie. Alleen zal je in het geval van polyamorie danwel polygamie goeie afspraken maken. En je moet als man of vrouw tegen kunnen dat je jouw partner moet delen.

Als stelt trouwen tegenwoordig ook niets meer voor. Paar jaar geleden zijn aantal vriendinnen van mijn zus kort na elkaar getrouwd. Daarvan zijn nu 2 al gescheiden met kinderen.

Waarom doe je zoiets je jonge kinderen aan ? Ik snap dat niet. Richard Groenendijk maakte ooit een geweldig statement over scheiden:


Ik houd het lekker simpel: kom ik iemand tegen die past dan kom ik die tegen en zo niet, ook prima 😁

Goeiemorgen iedereen 😎
 
Ik had een tijd geleden een gesprek hier over. Hij zei het zelfde als jij. Dat hij geen vrouw wil met kinderen met een ander. Want hij wil niet betalen voor iemand anders zijn kind.

Ik zei oke maar maar je mag niet vergeten dar je bijna 30 bent. Stilletjesaan komen we op een leeftijd waar vrouwen al eerder een kind hebben dan geen.

Dan was het gewoon nors ik wil niet betalen voor het kind van een ander.

Ik vroeg wat ga je dan doen wachten tot je 50-60 jaar zo dat haar kinderen het huis uit zijn?

nee ik wil nog mijn eigen kind! Zei hij. Ooo nu begrijp ik het zei moet wachten met haar kinderwens te vervullen tot dat ze jou tegen gekomen is. Of beter gezegt in de hoop dat ze net jou tegen komt. En vind ze je niet voor haar menopauze pech geen kindjes voor haar.

Dat zeg ik toch niet! Nee ? Wat dan? Ze mag geen kind hebben van een ander, wat je wil niet betalen voor een kind van een ander. Wachten tot je 50-60 wnr ongveer het huis uit zijn wil je ook niet want je wil je eigen kind. Je bent 28 jaar biologische klok bij een vrouw begint aardig te tikken rond de 30-33 jaar. Want rond haar 40ste is het gedaan met kindjes.
Jij bent wel keihard voor je vrienden zeg 🤣

Ik snap je punten maar hij mag natuurlijk ook gewoon wensen hebben. Blijkbaar is hij een man van 28 die zoekt naar een kinderloze vriendin die zelf wel kinderen wil. Dat vind ik eerlijk gezegd niet onredelijk klinken.
 
Als stelt trouwen tegenwoordig ook niets meer voor. Paar jaar geleden zijn aantal vriendinnen van mijn zus kort na elkaar getrouwd. Daarvan zijn nu 2 al gescheiden met kinderen.

Waarom doe je zoiets je jonge kinderen aan ?

Bij elkaar blijven als er veel ruzie is of een liefdeloze verhouding is ook niet ideaal.

Ouderschap is sws een heel grote verantwoordelijkheid.
Je moet stevig in je schoenen staan en je kind(eren) niet meenemen in de turbulentie die ontstaat.
En dat is rete moeilijk.

Ook in ouderschap ben ik voor eerlijkheid.

Veel ouders blijven voor de kinderen bij elkaar. Maar op die manier leer je als kind ook om jezelf in een liefdes relatie op te offeren. Wat ook tot ongezonde relaties kan leiden.

Feitelijk is er voor elke situatie een voor en tegen te bedenken.
Uiteindelijk is geen enkele situatie perfect.
Ons innerlijke verlangen bijstellen is het enige wat een echte sleutel is tot tevredenheid.

Perfectie bestaat niet, kunnen alleen ons best doen ergens het beste van te maken.
Een ervan is een sollicitatie voor vakantiewerk en nu leeft de gedachte: "hoe komt het over als ik ook nog een keertje bel of mijn bericht gelezen is."
(Ja, het kan ook als gemotiveerd overkomen)
Ja dan zou ik sws gewoon ff bellen. ☺️
 
Polyamoreus is vaak minder gedoe. Als je ergens geen zin in hebt kan partner A of B het in jouw plaats fixen. Voorkomt lange gezichten 👌🏼
In een utopische situatie waarin iedereen totaal vergevingsgezind is, geen enkele jaloezie bestaat, en een dusdanig desinteresse in de ander is dat elke persoon volledig inwisselbaar is voor je misschien wel. Zulke mensen bestaan niet.

Oh ben je ongesteld, is goed schatje, hier is een kruik. Dan ga ik zo even langs partner C of D voor mijn goesting, love u tot straks.
Passieloze liefde waar het eigenbelang prevaleert boven die van de ander. Ik wil iets en ik zal het krijgen ook, is het niet bij jou, dan is het bij een ander.

Het plaatje wordt gebracht als ultieme liefde, maar ik vind het geschetste beeld steeds naargeestiger worden. Dit zijn constructies die nooit lang stand houden. Uiteindelijk gaat dit altijd wrevel opleveren.

Ik geloof er helemaal niks van dat dit geen lange gezichten of minder gedoe zal opleveren. Het wordt misschien lang onderdrukt, maar uiteindelijk komt dat echt wel een keer er uit.

Wat hier voorgehouden wordt is dat er niet één ware is, maar meerdere waren en daar kun je een heel Disneyland mee vullen. Sprookjes net zo goed.
 
Terug
Bovenaan Onderaan