In welk land kan je het beste je oude dag doorbrengen?

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren
beetje verder orienteren van hoe en wat..
wat het bestemmingsplan is in die naaste regio..hoe de sfeer er hangt qua community
hoe de prijzen van levensonderhoud nu zijn vergeleken met vorige keer..
ook mijn gezicht jaarlijks wat meer laten zien bij mensen die daar wat voorstellen qua politie en bestuur horeca etc etc..
Goed plan.

Bestemmingsplannen zijn in dit soort landen een onbegrijpelijk iets. Menig ik vertrek aflevering gaat bijna uitsluitend hierover.

Ik kreeg in Frankrijk een tip: niet iets afbreken en nieuw bouwen, maar OPKNAPPEN.

Dus de garage of schuur die je hebt wil je opknappen. Eerst muur 1, dan muur 2, een jaar later een nieuwe bouwvergunning voor muur 3 en uiteindelijk muur 4. Dan is het zoals je wilt, maar een verbouwing wordt meestal direkt toegestaan, nieuwbouw eerst na heel wat administratieve rompslomp.

Mensen ontmoeten is belangrijk, maar als je daar twee/drie keer per jaar bent blijf je onbekend. Zorg in ieder geval voor dat je de taal machtig bent.
 
taal is het probleem niet..in woord bij mij redelijk goed..mits ze niet allerlei universitaire termen naar mijn kop slingeren natuurlijk..en sommige Spanjolen kunnen zo snel ratelen..maar dan is Perdon?que?..of Disculpe..genoeg..
in schrift lezen is iets minder ..en foutloos zelf iets schrijven eigenlijk ook ,maar door veel te doen en pure wilskracht lukt me dat wel..
heb ooit gezegd ..als ik ooit voor welk doel dan ook in China o.i.d terecht kom. spreek ik binnen een half jaar hoe dan ook basis Chinees..dat er hier figuren rondlopen die na 10/20 jaar nog geen NL verstaan is puur hun eigen laksheid..
maar goed..
dat van dat verbouwen ipv nieuw zetten kan een dingetje zijn ja..
oud collega van me kreeg ook de vergunning niet rond voor nieuwbouw..hier gewoon in Nederland..
dus hebben we heel de oude toko gesloopt en 1 muur gedeeltelijk laten staan..zodat het geheel nog viel onder 'verbouwing/aanpassing bestaande woning'..zo waren de regels in 99/00 toen..
de gemeente/welstand is toen hooguit 2x langsgeweest..
tijdens de ruwbouw hebben we vuil metselwerk helemaal nieuw gezet en met schoon , op een zaterdag om 04.00u begonnen ,de laatste bestaande muur omgegooid en 6 lagen nieuw getast..de maandagavond erop weer 6 lagen ,en iedereen was het vergeten..nagenoeg dezelfde steen..dus ja..who cares?..

ik zou het liefst gewoon nieuw zetten met moderne materialen natuurlijk met de kennis van nu..heb daar al wat grond bekeken de laatste keer net buiten Almeria waar mijn maat ook zit..kost in vergelijking met NL niks..al is de grond anders van samenstelling..grondwater zit dieper..etc etc..
het is dus wel min of meer belangrijk om de omgeving te leren kennen ,zeker ook bestuursrechtelijk gezien..
inwoners zelf misschien iets minder ..die gaan nog wel eens dood en zo....
maar dat komt wel goed..
 
..als ik ooit voor welk doel dan ook in China o.i.d terecht kom. spreek ik binnen een half jaar hoe dan ook basis Chinees
Als taalkundige wil ik even meegeven dat dit veel en veel moeilijker is dan je misschien denkt. Chinees is geen Spaans. Het is een toontaal met klanken waar wij als Europeanen niet eens het verschil tussen horen, laat staan ze zelf te kunnen produceren. Dit vraagt menige jaren training en veel (volwassen) niet-moedertaalsprekers zullen er niet in slagen om dit nog enigszins onder de knie te krijgen.
 
Laatst bewerkt:
daarom schreef ik o.i.d..
maar ik wil maar zeggen..waar een wil is ..is een weg..
je maakt mij overigens niet wijs ,dat je na een half jaar of zelfs een paar maanden..de weg niet kunt vragen of hoe iemand zijn dag is..
toen ik op de bouw toendertijd ineens een stel Roemenen moest aansturen die geen woord Engels en zeker geen Nederlands machtig waren ..
had ik ook hard weg kunnen redden..maar ik had weinig andere keus..dan ga je ook wekenlang door een hel..maar daar kom je wel uit..

wat bedoel je trouwens met 'taalkundige'..wat voor beroep is dat?
 
daarom schreef ik o.i.d..
maar ik wil maar zeggen..waar een wil is ..is een weg..
je maakt mij overigens niet wijs ,dat je na een half jaar of zelfs een paar maanden..de weg niet kunt vragen of hoe iemand zijn dag is..
toen ik op de bouw toendertijd ineens een stel Roemenen moest aansturen die geen woord Engels en zeker geen Nederlands machtig waren ..
had ik ook hard weg kunnen redden..maar ik had weinig andere keus..dan ga je ook wekenlang door een hel..maar daar kom je wel uit..

wat bedoel je trouwens met 'taalkundige'..wat voor beroep is dat?
Roemeens is geen Chinees. Maar we zullen het er maar op houden dat U een bovengemiddelde talenknobbel heeft, trouwens mijn oprechte felicitaties daarvoor.
Op mijn beroep kan ik om redenen van discretie niet nader ingaan maar een taalkundige is iemand die op universitair niveau linguïstiek gestudeerd en onderwezen heeft.
 
Even terug naar de taalvaardigheid, die je in je toekomstige woonplaats zou moeten hebben.

Het is vooral van belang dat je de meest voorkomende zaken zelf kunt regelen. Denk hierbij aan de gewone sociale interactie met de buren. Maar ook boodschappen doen, een restaurant bezoeken, met je teamgenoten dezelfde sport uitoefenen en begrijpen wat er gezegd wordt.

Dan ga je een niveau hoger. Arts, overheid, accountant, notaris, advocaat, aannemer, enz. Ook daar zal je mee moeten praten.

En hier komt dan bovenop, om dit ook nog eens schriftelijk te doen.

Kan je in een half jaar een taal leren? Nee. Maar je kunt je zeker verstaanbaar maken. Leef je een jaar of twee in een ander land, en je gebruikt de taal regelmatig, dan zal het wel goed zitten.

In het taalgebruik kennen we de niveaus A1 t/m C2. Zie ook hier https://europass.europa.eu/en/common-european-framework-reference-language-skills

Ik denk dat je voor het kiezen van een nieuw land toch minimaal ergens rond B1 moet beginnen, en dan vrolijk naar C door gaat leren.

Natuurlijk hangt dit van heel veel factoren af. Met wat voor mensen ga je om? Zijn de gesprekken vooral persoonlijk of zakelijk? Is de taal eenvoudig te leren omdat je al een taal uit deze tak van de taalfamilies beheerst?

Als je alleen maar met mensen omgaat die de taal zelf niet goed spreken wordt het lastiger. Ben je zakelijk niet echt actief dan wordt het lastiger om een hoger taalniveau te bereiken. Hoef je zelden met instanties schriftelijk communiceren, dan blijft schrijven wel een klus. Is Nederlands je moedertaal dan leer je makkelijker Duits dan Pools. En ga zo maar door.

En om bij het thema van dit forum te komen: je wilt aan de DVP wel duidelijk maken wat je voor een service zoekt. Want niets is vervelender dat je de woorden van kont en oor door elkaar haalt en de DVP denkt wat voor een freak heb ik nu weer die in mijn oor wil spuiten.
 
klopt wat je zegt inderdaad..
om te verduidelijken..
het spaans leerde ik ooit van een stel gasten die eind jaren 90 hierheen gehaald werden door een uitzendorganisatie..uit de buurt van Zaragoza..
gasten die in de staalconstructie zaten..eigenlijk een zelfde soort opzet als tegenwoordig met Oostblokkers..5 man in een flat ..goedkoop autootje om mee te rijden..etc etc..
er moest toen een winkelcentrum vergroot worden..en we werkten toen allemaal met elkaar dikwijls nog voor dezelfde onderaannemer (lees koppelbaas)..
ik zat in het metselwerk ,en die gasten zetten de constructie..
dan zit je de hele dag op elkaars lip..
op een gegeven moment moest een gedeelte van hun ploeg bijspringen bij ons..en ja ofdat ik dat wilde regelen?..het spul moest wel voor de bouwvak opgeleverd worden..
dus toen moest ik wel ..maar dan heb je het inderdaad enkel over het werk..small talk en de senoritas die langliepen of fietsten..
omdat ik toch altijd een tyfuseind moest rijden met 4 man in de auto ..en die gasten meestal lagen te pitten..had ik toen cassettebandjes 'spaans voor beginners' en een boek..
bandjes draaide ik in de auto s'avonds..dikwijls dik 1,5 uur rijden..dus dat liep wel los
binnen een half jaar tot een jaar had ik het verbaal goed voor elkaar..
wat uiteindelijk de werksfeer zeer ten goede kwam..
heb het altijd proberen bij te houden..en vind het leuk om een nieuwe taal te leren..later hetzelfde gehad met Porto's..Polen en Roemenen..
al ben ik het best met Roemeens..gesproken woord gaat goed..lezen en schrijven wel minder..dan zou ik echt op les moeten of iets..
ik lul het ook altijd graag met de dames..schrikken ze wel eens van..maar zo houd ik het wel op peil..al had ik laatst wel 2 dames op 1 adres die met elkaar bezig waren..en dan begrijp ik maar flarden van wat ze zeggen..zeker in dialect..
ze moeten ook niet beginnen met discussie op hoog niveau..
dat snap ik wel..maar dan moet ik echt zoeken naar woorden..om volzinnen samen te stellen..
 
Zijn vast mooie plekken maar qua dames weinig te beleven denk. Met een dikke portomonnee vast wel. Maar Sydney is volgens mij nog duurder dan Amsterdam.
Uit eigen ervaring weet ik dat de tarieven vergelijkbaar of net iets hoger liggen dan hier in A'dam, verschil is niet echt groot. Er zijn diverse privé huizen en clubs, ook veel online aanbod van thuisontvangst en escort.

Het is wel aangenaam verblijven in Sydney, als je maar genoeg geld op de bank hebt staan. Dat gaat natuurlijk op voor meer wereldsteden.

Moet je het met wat minder doen, en wil je je helemaal uitleven in de herfst van je leven dan kun je beter naar Thailand, Vietnam of bijvoorbeeld Equador gaan, allemaal veilige landen met een fijn klimaat en goedkope dames van plezier.
 
Moet je het met wat minder doen, en wil je je helemaal uitleven in de herfst van je leven dan kun je beter naar Thailand, Vietnam of bijvoorbeeld Equador gaan, allemaal veilige landen met een fijn klimaat en goedkope dames van plezier.
Nou, dat is maar net de vraag. Thailand wordt steeds duurder, Vietnam is problematisch met visa, Equador wordt geterroriseerd door criminele bendes etc, etc. Wordt steeds lastiger om een plek te vinden
 
Uit eigen ervaring weet ik dat de tarieven vergelijkbaar of net iets hoger liggen dan hier in A'dam, verschil is niet echt groot. Er zijn diverse privé huizen en clubs, ook veel online aanbod van thuisontvangst en escort.

Het is wel aangenaam verblijven in Sydney, als je maar genoeg geld op de bank hebt staan. Dat gaat natuurlijk op voor meer wereldsteden.

Moet je het met wat minder doen, en wil je je helemaal uitleven in de herfst van je leven dan kun je beter naar Thailand, Vietnam of bijvoorbeeld Equador gaan, allemaal veilige landen met een fijn klimaat en goedkope dames van plezier.

Is er in Ecuador niet heel veel narco geweld op het moment? Of politieke onrust? Ik zag onlangs iets op het journaal erover.
Wel eens met Thailand en Vietnam. :)
 
nja Thailand of Vietnam..
had ik allang 50x op vakantie heen gekund om daar elke avond los te gaan..
als ik dat wel eens zie van Pattaya..
maar ik heb NIKS met aziatische vrouwen..helemaal niks..
de cultuur is volgens mij verder niks mee ...en kat of hond tussen de boterham hoeft ook niet perse..
maar het kan me qua dames niet bekoren..
joe kam wit mie nauw..kam naaaaauuuwww...
dat taaltje..nope ..word em niet..
hoe goedkoop het ook is..
 
In Afrika ( Guinee of Gambia bijvoorbeeld) komt bigamie nog genoeg voor. Kan je er een paar in huis nemen die je ook verzorgen. Ook van 80 jarigen met 25 jarigen schrikt men daar niet. Dat is wel niet mijn ding.
Er is ruimte genoeg en met beetje geld investeren kan je makkelijk meer verdienen in grondspeculatie. In Guinee zijn de Chinezen laatste tijd erg actief en kan je van mee profiteren .
Zowiezo is personeel heel goedkoop daar. Er zijn veel werkloze artsen die huur je in voor hoogstens 6 € per uur.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan