Schimmelinfectie

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren

Pippi Langkous

Meubelstuk
Forumpionier
1.063
19/07/21
1.531
11
Hoi, jongens. Ik hou heel erg van bare en ben gelukkig qua soa altijd de dans ontsprongen, maar ik heb wel een paar keer een irritante schimmelinfectie gehad. Dat is geen echte soa, maar wel seksueel overdraagbaar (wat is het verschil?). Zelf heb ik er geen pijn of jeuk door maar in het begin ziet het er goor uit (overtollig smegma) en ruikt het smerig en de voorhuid wordt van binnen dof rood van kleur en is iets opgezet. De eerste keer ben ik puur natuur met kokosolie gaan smeren, maar dat hielp maar weinig. Uiteindelijk leek het zonder behandeling vanzelf weg te trekken. Toen kreeg ik twee keer een relatie en die vrouwen hadden wel behoorlijk last van jeuk en zelfs pijn. (en ik zag bij mezelf niets meer!)

De tweede keer had ik weer zo'n gevalletje aan de hand. Toen heb ik dat vrouwtje gebombardeerd met Canesten en mezelf ook. Duur grapje. Daardoor ging het wel over. In de tussentijd nog wel een paar keer naast de pot gepist en niks gehoord. Dus ik denk ook dat het van vrouw tot vrouw verschilt hoe gevoelig ze ervoor zijn.

Afgelopen week een ONS gehad en ja hoor, ik ben weer aan de beurt. Erg vervelend. Ik heb al Daktarin besteld. Dus ik ga lekker weer aan de smeerderij. Na een week of twee moet het niet meer zichtbaar zijn en dan moet ik nog vier weken doorsmeren om die schimmel echt te killen. Ik heb gehoord dat je daarnaast ook nog fluconazoltabletten zou kunnen slikken, maar ik ben niet zo stuk van pillen.

Mijn vraag: hebben andere wandelaars ook wel is last van schimmelinfecties? En zo ja, hoe gaan jullie daarmee om?

1628674449989.png
 
Je hebt het over behandeling, maar het is ook verstandig te kijken of er een oorzaak gevonden kan worden. Het kunnen dingen zijn die je te veel of te weinig doet (persoonlijke verzorging), maar je kunt ook een onderliggende ziekte hebben die deze klachten onderhouden. Ik zou eens naar de huisarts gaan. Een lokale behandeling met een crème kan voldoende zijn, maar een tablet heeft soms een beter effect als smeren lastig is. Je hebt ook maar 1 pil nodig.
Een condoom gebruiken is wel verstandig, zeker als jij of je partner klachten hebben.

Het wordt niet gezien als een soa, omdat je dit ook kunt krijgen zonder seksueel contact. Candida komt veel voor, ook bij niet seksueel actieve personen.
 
Ik heb volgens mij een schimmelinfectie gekregen door PZC, want bare doe ik absoluut niet.
Geirriteerde plasbuis, eromheen rood en rode plekken op de voorhuid. Geen afscheiding of geur gelukkig, maar omdat het na enkele weken nog niet over was, heb ik me laten testen en die waren gelukkig negatief.

Ik kwam twee oplossingen/zalfjes tegen beide gewoon bij de drogist te koop zijn:

1 Betadine (o.a. tegen schimmels, etc) Geeft wel een oranje kleur in je ondergoed! Gelukkig verdwijnt die kleur weer in de was.
2 Cetoma Crogol Creme (een soort vaseline).

Om een lang verhaal kort te maken: Betadine hielp mij niet. Cetoma helpt goed tegen de irritatie en de rode plekken.
Ik gebruik slechts eenmaal per dag zeep (Sanex of zo) en daarna alleen water. Hierdoor werd het wel minder maar het ging niet over tot ik las dat iemand appelazijn compressen toepaste! Dit vond ik tever gaan en heb een ander middel gebruikt dat bij mij in ieder geval werkt: yoghurt !
Ik doe eenmaal per dag een beetje yoghurt op de (schone) plek) en na een paar uur was ik het geheel weer met water. En tweemaal per dag Cetoma: voor het slapen en in de ochtend na het wassen met zeep. Na twee weken is het (bijna) weg.
Het idee van yoghurt schoot me te binnen omdat vrouwen dit ook gebruiken als hun vaginale "huishouding" (zuurgraad) in de war is en een tampon met yoghurt gebruiken.
Voor alle duidelijkheid: mij nadoen is geheel op eigen risico :cool:Zalf1.jpgZalf2.jpg
 
@JonJSnow Bedankt voor je reactie en advies. Aan de yoghurt, dus! En over de rest van de yoghurt, @gerardwilwelveel Weet je waar me dit ook aan doet denken? Er schijnt een heel achterlijke eettent in Londen te zijn (geweest, geen idee of het nog bestaat). En als de baas daar je als klant niks vond, mixte hij je cocktail met ze geslachtsdeel. Toch nog raar dat mensen daar heel graag wilden eten.
 
Normale Zeep nooit gebruiken.

Het is zaak om de PH waarden op orde te krijgen.

Middelen die kunnen helpen tegen schimmelinfecties:

Appelazijn
Selsun shampoo
Citroen

Na herstel elke dag wassen met water aangelengd appelazijn en onderhouden met pure kokosolie of cetoma creme.
 
Het klinkt ridicuul, is wel terdege serieus bedoeld;
Probeer eens Yakult te smeren.
Dit is een startbehandeling die je veel ziet in de langdurige zorg.
Dat gewone yoghurt bij iemand werkt (zie hierboven ergens), verbaast mij helemaal niks.
 
Ik had er ook last van en kreeg zelfs kloofjes op de voorhuid. Veel geprobeerd en heb hier lang mee gelopen. Van de huisarts zalf meegekregen maar dit hielp tijdelijk. De dermatoloog heeft me 2 zalfjes gegeven en na 2 weken was het weg. Moest nog wel doorsmeren en de dosis afbouwen maar echt totaal geen last meer van gehad.
 
@loper076 r Bedankt. Schimmels kunnen behoorlijk hardnekkig zijn. Nou, ik hou de optie van flucanozol slikken nog achter de hand. In deze draad staan twee wandelaars dier ook last van hebben. Ik ben benieuwd of het nou vaak voorkomt. Die paar keer dat ik het had opgelopen, was steeds van een keurig huisvrouwtje, niet van een DVP. Dat verbaast me.
 
Ik kreeg last van die schimmel met kloofjes en kort erna wratten. Hele molen moeten doorlopen. Soa test gelukkig negatief. Spullen van de huisarts bleken niet echt te werken. Vervolgens naar de dermatoloog. Eerst moesten de wratten worden verholpen en daarna konden we pas de infectie aanpakken. Zalf voor de wratten bleken ook niet te helpen, maar een paar weken later na de benadeling waren ze spontaan zelf opgeruimd door het lichaam.
vervolgens de schimmel. Heb er wel minimaal een jaar mee gelopen. Blij dat ik er nu vanaf ben en weer kan wandelen.
 
Dank je, @camlon2000 Kokosolie heeft me in het verleden niet echt geholpen. Een bombardement met Canesten Gyno wel. Ik ga nu aan de slag met Daktarin miconazol 20 mg
Heb maar 1x schimmelinfectie gehad op die plek, vanuit prive-kring maar de producten die je noemt namen het niet weg.

Canesten Gyno en ook lactacid zijn vaginale middelen. Echter reageren ook niet alle vrouwen daar even goed op, want soms dood het ook de goede bacteria. Daarom komt het dan ook weer snel terug.. Meeste vrouwen wassen daarom het liefst met water.

Daktarin ben ik niet zo'n fan van, omdat het omdat daar de stof micronazol in zit, wat de huid dus dunner maakt. Wordt meestal voor eczeem voorschreven door artsen, in hogere dosis bij de apotheek. Het komt ook sneller terug als je ermee stopt en als je ermee doorgaat verslechterd dus de stevigheid.

Cocosolie is meer voor onderhoud voor lichte bestreiding en om het vettig te houden net als cetoma creme.

Voor de verwijdering heeft regelmatig door de dag heen verstuiven met appelazijn en periodiek behandelen met citroen en himelayazoutwater de intensieve bestrijding succesvol voltooid.

Selsun shampoo gebruik ik meestal als op de huid eczeem/schimmel blijft en het bovenstaande niet werkt (nooit tussen de benen hoeven toe te passen..)

Verder kan een probiotica, weerstandverhoging (vitamines) en inwendig je PH op orde brengen (scheutje appelazijn in de ochtend) ook helpen.
 
@camlon2000 Je weet er een hoop van, kerel! Dank je wel.

Op https://www.soaaids.nl/nl/alle-soas/candida is het advies om naar de huisarts te gaan als je bang bent voor een soa en voor de rest zo min mogelijk te doen behalve wassen met warm water. Schijnt uiteindelijk vanzelf over te gaan.

Ik zit momenteel niet in een relatie. Ik denk dat ik het even ga afwachten. Ik heb de tips van @camlon2000 en heb straks die Daktarin nog achter de hand.
 
Laatst bewerkt:
@camlon2000 Je weet er een hoop van, kerel! Dank je wel.

Op https://www.soaaids.nl/nl/alle-soas/candida is het advies om naar de huisarts te gaan als je bang bent voor een soa en voor de rest zo min mogelijk te doen behalve wassen met warm water. Schijnt uiteindelijk vanzelf over te gaan.
Ja, maar zoals boven door anderen al is genoemd is de tijd dat de irritatie en schimmels blijven, geen meetbaar gegeven. Soms hou je er een langere periode last van, met verschillende intensiteit van irritatie (en kan je het weer pingpongen met je vaste rauwe vagina). Dus zsm controle over je zaakje is gewenst.

Daarom heb ik altijd een spray met appelazijn voor het grijpen ter preventie.
Vooral als ze er rauw aan hebben gezogen of doordrenkt ben geweest met squirtvocht rondom de schaamstreek en stam ondanks bescherming?
 
Laatst bewerkt:
Door onhygiënische, niet handen wassen na toilet, maaltijdbereiding kun je ook schimmelinfectie oplopen. Dus kontlikken zonder bescherming kan ook een risico zijn (Testen op diabetes voor de zekerheid). Ik heb al een 15 jaar chronisch een schimmelinfectie. Tabletten hielpen niet dus smeer ik elke dag met miconazol. PZC is ook een risico voor een banale (geen SOA) ontsteking door bacteriën, vooral als er een wondje ontstaat tijdens pijpen.
 
1. Ik heb al een 15 jaar chronisch een schimmelinfectie. Tabletten hielpen niet dus smeer ik elke dag met miconazol.

2. PZC is ook een risico voor een banale (geen SOA) ontsteking door bacteriën, vooral als er een wondje ontstaat tijdens pijpen.
1. Dat is wel heel bijzonder. Heb je geen eczeem? In ieder geval zou ik (nog eens) eens naar de dermatoloog gaan.
2. Nee, de mond is zeer goed beschermt tegen infecties, dus ook banale ontstekingen door bacteriën. Als je dat wel krijgt zou ik eens testen op onderliggende immunologische ziekte (hiv bijv). Juist soa's zijn wel oraal over te dragen, omdat deze bacteriën gespecialiseerd zijn.
 
Door onhygiënische, niet handen wassen na toilet, maaltijdbereiding kun je ook schimmelinfectie oplopen. Dus kontlikken zonder bescherming kan ook een risico zijn (Testen op diabetes voor de zekerheid). Ik heb al een 15 jaar chronisch een schimmelinfectie. Tabletten hielpen niet dus smeer ik elke dag met miconazol. PZC is ook een risico voor een banale (geen SOA) ontsteking door bacteriën, vooral als er een wondje ontstaat tijdens pijpen.
Testen op diabetes bij schimmelinfectie om dit uit te sluiten.
 
1. Dat is wel heel bijzonder. Heb je geen eczeem? In ieder geval zou ik (nog eens) eens naar de dermatoloog gaan.
2. Nee, de mond is zeer goed beschermt tegen infecties, dus ook banale ontstekingen door bacteriën. Als je dat wel krijgt zou ik eens testen op onderliggende immunologische ziekte (hiv bijv). Juist soa's zijn wel oraal over te dragen, omdat deze bacteriën gespecialiseerd zijn.
(Ik ben negatief getest op alle SOA's). Ik bedoel banale infectie van gebied rond de eikel wat een gevolg is van een infectie in de mond van de dvp of, mijn eigen bacteriën hebben het wondje, ontstaan door pijpen, geïnfecteerd.
 
(Ik ben negatief getest op alle SOA's). Ik bedoel banale infectie van gebied rond de eikel wat een gevolg is van een infectie in de mond van de dvp of, mijn eigen bacteriën hebben het wondje, ontstaan door pijpen, geïnfecteerd.
Oh zo. Ik denk: "of, mijn eigen bacteriën hebben het wondje, ontstaan door pijpen, geïnfecteerd."
 
Als ik twijfel heb na een dvp bezoekje, smeer ik even met miconazolnitraat, werkt prima, nog nooit in me leven een SOA gehad, ook niet na testen bij de huisarts, dus dit spul is top :cool: zonder recept verkrijgbaar bij iedere apotheek !
 
Daktarin heeft de werkzame stof miconazol, wordt heel veel gebruikt en veel schimmels zijn gedeeltelijk resistent daardoor moet je dus lang smeren. Sneller is het als je in belgie of duitsland een tubetje ketoconazol 2% besteld. In nederland is het alleen op recept maar in de rest van europa niet, en vrij verkeer van goederen dus geen probleem om daar te bestellen. Ketoconazol is een wat sterker anti schimmel middel, vaak voorgeschreven als miconazol niet meer werkt. Zal met een paar dagen smeren weg zijn.
 
Voor wat betreft de diabetes, dat kan wel. Ik heb diabetes en ben daardoor gevoeliger voor vaginale schimmelinfecties. Dus dat kan wel kloppen. Ook het gebruik van hormoonzalf kan een schimmelinfectie opwekken. Daarom mag je die ook ook lang gebruiken.
 
Een tip, die ik ooit van de huisarts had ontvangen, is als je last heb van een schimmelinfectie, een dun laagje zinkzalf op de eikel te smeren. Zinkzalf is vooral bekend voor babybilletjes ;) Sudocreme en dergelijke.

Een heel dun laagje aanbrengen. Werkt uitstekend en bij mij zelfs beter dan miconazol.
 
Daktarin heeft de werkzame stof miconazol, wordt heel veel gebruikt en veel schimmels zijn gedeeltelijk resistent daardoor moet je dus lang smeren. Sneller is het als je in belgie of duitsland een tubetje ketoconazol 2% besteld. In nederland is het alleen op recept maar in de rest van europa niet, en vrij verkeer van goederen dus geen probleem om daar te bestellen. Ketoconazol is een wat sterker anti schimmel middel, vaak voorgeschreven als miconazol niet meer werkt. Zal met een paar dagen smeren weg zijn.
Heb je een linkje toevallig?
 
Oud onderwerp: Hoi . Er is al meer dan 120 dagen geen bericht meer geplaatst in dit onderwerp.
Weet je zeker dat je reactie nog wel relevant is?
Terug
Bovenaan Onderaan