Algemeen Thailand algemene informatie

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren
Mensen, rijd geen motorbike in Thailand. Er zijn betere, veiligere alternatieven. Ik rij zelf ook motor, maar niet in Thailand.
Zoals overal op de motor, let goed op je omgeving. Chauffeurs in blik, zijn vele malen gevaarlijker voor motorrijders dan motorrijders zelf. Ik rij dus wel motor in Thailand, alleen niet in Europa, mag ik niet met een ASEAN rijbewijs. In Bangkok en in het donker, rij ik trouwens ook niet. Maar ik kom wel op plekken, waar ik anders niet zou kunnen komen.
 
Laatst bewerkt:
Ben in het bezit van mijn A rijbewijs, maar zou toch echt niet weten waarom ik mijn leven zou moeten wagen om in Thailand een motor te huren. Het risico op aanrijdingen/persoonlijke schade en het gedoe na een eventuele aanrijding is het mij niet waard.

Gewoon lekker achterin de super goedkope taxi, in vakantie modus, dus wat maakt het uit dat het iets langer duurt voor je op je bestemming bent. Airco aan, beetje om je heen kijken, helemaal goed.
 
@muis genieten van de omgeving, doe ik ook. Voor de echt lange stukken, zoals BKK>CNX of bijvoorbeeld Yala neem ik de trein. Jammer dat het Thaise netwerk niet zo uitgebreid is. Op de motor rij ik ook nooit meer, dan 3à4 uur per dag. Een 2½of3½ vind ik ook meer dan genoeg voor mijn persoonlijke behoeften.
 


General Pathana revealed that various operations were conducted, in recent weeks, as part of a policy outlined by the Prime Minister, General Pryo Chan-ocha, to deal with online problems related to criminality and questionable activities of foreigners in Thailand.

Kortom.. more to come?
 
Symbool politiek. Leuk ook dat vaak "buitenlanders " (en dat zijn meestal Chinezen maar nog vaker Birmezen) als schuldigen worden aangewezen. Ik kan me niet aan de indruk intrekken dat het feit dat 1 van de verdachten Amerikaan is, een doorslaggevende reden was om op te treden. Als je prostitutie wilt aanpakken in Thailand dat weet ik nog wel 10.000.000 adresjes die meer impact hebben dan de website die nu is opgerold
 
Leuk ook dat vaak "buitenlanders " (en dat zijn meestal Chinezen maar nog vaker Birmezen) als schuldigen worden aangewezen.
Opvallend genoeg zitten er tussen die buitenlanders vaak Nigerianen, Egyptenaren, of andere mensen uit het midden Oosten en Noord Afrika. behalve dan weer arabieren uit de golfstaten, en Saoedi Arabie, Ook de Pakistani zie je geregeld in het nieuws in The Bangkok Post.
 
Opvallend genoeg zitten er tussen die buitenlanders vaak Nigerianen, Egyptenaren, of andere mensen uit het midden Oosten en Noord Afrika. behalve dan weer arabieren uit de golfstaten, en Saoedi Arabie, Ook de Pakistani zie je geregeld in het nieuws in The Bangkok Post.
Kuwaiti krijgen momenteel veel slechte pers vanwege straatraces in Pattaya rondom middernacht.

Ik zou zeggen tegen de Thaise politie; kijk eens in elk stadje in Isaan. 100'en Thaise pubers op hun motorbikes die door de straten racen.
 
Het is een wereldwijd gebruikte politieke truc om "buitenlanders" van alles wat fout loopt de schuld te geven.
Klopt. Maar dat maakt het nog niet okay. Genoemde website bestond al jaren en had tientallen dames en heren aan het werk. Absolute Angels kreeg 40% van de opbrengst. Ongetwijfeld lucratief maar blijkbaar niet genoeg om bruine enveloppen uit te delen 😎
 
waarschijnlijk "brachten" want het komt nu uit en er wordt op gereageerd. Maar goed, de Chinezen komen weer terug en dus kunnen de Thais zich daar weer op verheugen. Misschien dat daarom de Arabs uitgescheten worden.
 
Maar dat maakt het nog niet okay.
Helemaal juist. Het blijft een verwerpelijk truukje om de aandacht af te leiden. Even jammer dan wel dat het telkens weer schijnt te werken. Kijk maar eens naar het succes van de rechtse partijen in Europa en naar de fratsen die Mr Trump en Mr Putin kunnen uithalen.
had tientallen dames en heren aan het werk. Absolute Angels kreeg 40% van de opbrengst. Ongetwijfeld lucratief maar blijkbaar niet genoeg om bruine enveloppen uit te delen
Jammer genoeg waren de activiteiten van Absolute Angels heel duidelijk in strijd met de wet. Dat ze het zo lang hebben uitgehouden is waarschijnlijk omdat er mettertijd veel "bruine enveloppen" van eigenaar zijn gewisseld. We kunnen er alleen maar naar raden waarom het dus nu toch fout is gelopen. Missschien waren de bruine enveloppen op?
 
artikel... lezen...
bedrijf was BUITEN Thailand gevestigd. Naar Thailand verhuisd en toen konden ze toeslaan.
Vraag is waarom Smooci nog niet gepakt is.... en elke bar in Thailand vanwege de "barfines"
 
Smooci is misschien ook buiten thailand gevestigd ?
De server van Smooci staat in de USA (Cheney Reservoir, Kansas, USA).

De host is CLOUDFARENET, een bekende hosting en ISP firma in de USA. Wie de klant is van CLOUDFARENET valt niet te achterhalen.

De registrant (dwz diegene die de aanvraag voor het webadres heeft ingediend) is:

Registrant Name: Jewella Privacy - f7662
Registrant Organization: Jewella Privacy LLC Privacy ID# 1052065
Registrant Street: 5860 Citrus Blvd, Suite D, #172
Registrant City: Harahan
Registrant State/Province: LA
Registrant Postal Code: 70123
Registrant Country: US

Daar kom je dus ook niet verder mee.

Vreemd genoeg is de ISP en hosting van Absolute Angels ook bij CLOUDFARENET, maar dan via GO DADDY en de registrant is:

Registrant Name: Registration Private
Registrant Organization: Domains By Proxy, LLC
Registrant Street: DomainsByProxy.com
Registrant Street: 2155 E Warner Rd
Registrant City: Tempe
Registrant State/Province: Arizona
Registrant Postal Code: 85284
Registrant Country: US

Dus eigenlijk geen fundamenteel verschil tussen Absolute Angels en Smooci.

Echter Smooci vermeldt op hun website een telefoonnummer in de UK en Absolute Angels heeft daar een Thais telefoonnummer staan. En dat is blijkbaar genoeg geweest om de link te leggen.
 
Beetje aan het lezen in het net ontdekte Thailand gedeelte van dit forum. Ben binnenkort in Thailand. Lees verschillende keren mensen die cash meenemen naar Thailand en daar wisselen.

Ik pin normaal gesproken in het buitenland, vaak wel even zoeken welke bank de minste provisie vraagt en altijd de exhange van mijn eigen bank kiezen. Dit is zover ik weet altijd een goede optie.

Niet voor Thailand? Handiger cash mee te nemen vanuit NL?

(note, heb niet het hele topic terug gelezen in geval de vraag eerder gesteld is)
 
Helaas is de kost om geld uit de muur te halen in Thailland (on)redelijk hoog.

Euros in grote coupures meenemen en daar omwisselen bij wisselkantoren zoals SuperRich en dergelijke is uiteindelijk een voordeligere oplossing.

Hotels en (grotere) restaurants betaal ik met creditcard. De cash is voor dagelijkse onkosten en wandelactivteiten.
 
Laatst bewerkt:
Het beste is nog steeds om een mix van middelen mee te nemen; Contanten (in Euro's), creditcard en pinpas.

Cash is nog steeds king in Thailand. Je kunt in Bangkok of Pattaya op veel locaties geld wisselen tegen gunstigere koersen dan wat de Thaise of Nederlandse banken je geven. Bijvoorbeeld kun je op de onderste verdieping ("kelder") van Suvarnabhumi bij talloze kantoortjes geld wisselen. Deze zijn vlakbij de start van AirportLink gevestigd. Superrich is inderdaad een bekende en grote. In downtown Bangkok naast de Big C en tegenover Central World (Ratchaprasong heet deze straat) zitten ook vestigingen van Superrich en anderen en de koersen zijn nog net weer iets beter. Te bereiken via BTS Chidlom.

Pinpas meenemen is handig om geld uit de geldautomaat te halen. Iets betalen met je bankpas in Thailand is niet mogelijk of zeer beperkt. Dat de banken je een goede koers geven is helaas niet waar. Los van de 220 baht die de Thaise bank vraagt, rekent de Nederlandse banken ook nog een een vast bedrag plus een koersopslag. Dit kan al snel 10 a 15 euro aan extra kosten betekenen. Omdat het bedrag wat je kunt opnemen tot 500 euro beperkt is (per dag/ 24 uur), neem je waarschijnlijk meerdere keren tijdens je verblijf geld op. Dus 3 of 4x 15 euro = 45 a 60 euro aan kosten die je kunt besparen. Zie het zo; geld wat je anders aan de ING betalen moet, kun je nu gebruiken om een dame te neuken. Betaald met het geld wat anders naar de bank ging. Geweldig toch?

Creditcard kun je gebruiken voor betaling van hotels en huurauto. Of koppelen aan je Bolt of Grab account. Ook handig als backup. Let wel dat geld opnemen met je creditcard veruit de duurste vorm is!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Sidegra (Sildenafil) 100 mg kun je in iedere pharmacie kopen. Made in Thailand. Doosje van 4 stuks, prijzen variëren van 250 tot 500 baht. Ik ben bij mijn speurtocht door Chinatown ook een andere lokale pil tegengekomen, doosje blauwe verpakking, Thaise tekst, "Jiu Jeng Pushen Jiao Nang"... prijs dacht ik 500 baht. Mij werd verteld dat de werkzame stof Sildenafil was. Bij mij werkte het in ieder geval, na inname van 2x 1 pil, met tussenpoos van 1 uur.
 
Helaas is de kost om geld uit de muur te halen in Thailland (on)redelijk hoog.

Euros in grote coupures meenemen en daar omwisselen bij wisselkantoren zoals SuperRich en dergelijke is uiteindelijk een voordeligere oplossing.

Hotels en (grotere) restaurants betaal ik met creditcard. De cash is voor dagelijkse onkosten en wandelactivteiten.
Correct.

Maar wat de kredietkaart betreft raad ik aan om een rekening met (debit) Visa kaart te openen bij Wise of Revolut. De wisselkoers die zij hanteren is veel beter dan de kredietkaarten van onze traditionele banken.
 
Een debit credit card is in feite gewoon een betaalpas. Een echte creditcard geeft je krediet en aankoop verzekering (als bijv. iets niet geleverd wordt). Dat zijn wel wezenlijke verschillen. Een debit creditcard is op zich een prima middel, maar je verplaatst je eigen geld van je bankrekening naar die debit creditcard. Rondpompen dus.

Daarbij komt dat een oplettende autoverhuurder die kaart niet zal accepteren, omdat achteraf er geen enkele dekking is (of als saldo weer weg geboekt is). Er kan namelijk geen reservering/ blokkade op de bestedingslimiet worden gedaan.

Een debit creditcard kan in sommige gevallen best handig zijn, maar het is geen echte creditcard en daarmee in sommige situaties geen alternatief. Dit ter verduidelijking
 
Na wat berichten met dames kreeg ik de optie "full"... wat schijnbaar overnight betekent van 21.30 - next morning (according to her...)

Was de 1e x dat ik die term zag... Ik dacht dat LT meestal gelijk stond aan overnight...
 
Je moet je niet laten meeslepen in die regel.
Je hebt st dat is 1 a 2 uur en lt dat is tot de volgende morgen..meestel gaan ze 8 uur weg ofzo.
Ze proberen het gewoon.
Het is onderhandelbaar,,zeker in low season.
Als je het een topwijf vindt dan kan je het doen natuurlijk is nog maar ff ruim 100 euro maar je kan ook een ander nemen want er lopen er genoeg.
 
Terug
Bovenaan Onderaan