Brief van inspectie SZW

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren

Rookie_Stelletje

Wandelaar
48
06/02/23
24
beste,

Wij hebben afgelopen zaterdag een post ontvangen van de Inspectie SZW met als inhoud dat me vrouw niet volgens de regels heeft gewerkt. Er wordt gesproken over 'Voorwaardenpakket/KvK/VAR-verklaring' en dat er een boete betaald moet worden.

Dit is merkwaardig, me vrouw had met de privéhuis exploitant afgesproken dat het éénmalig zou zijn omdat het haar fantasie was wat zij graag in het praktijk wilde doen. Uiteindelijk heeft zij daar wel twéé keer gewerkt zonder enige documenten zoals ID en adres gegevens te geven aan de exploitant.

Me vrouw werkt als psychiater en wij willen absoluut niet dat zij problemen krijgt met haar werkgever. Nu wil ik een bezwaarschrift schrijven. Alleen weet ik niet waar ik mee moet beginnen. Ik denk persoonlijk dat een patiënt haar heeft herkend en een melding heeft gedaan. Maar volgens me vrouw heeft zij ook geen bekende mannen daar gezien in die twéé dagen (bewust voor overdag gekozen).

Zijn er mensen die soortgelijks hebben meegemaakt ?

Groetjes,
 
Misschien kun je contact opnemen bij Proud, de belangenvereniging voor sekswerkers. Die hebben dacht ik ook een juridisch adviseur.

Bizar dat jullie post krijgen. Als ze gewerkt heeft zonder ID, hoe moet je dan aantonen dat ze gewerkt heeft als DVP? Er zal toch iets van hard bewijs moeten zijn.
 
Laatst bewerkt:
VixenandherStag,

Precies ! Dat is voor ons een raadsel.
Ik weet wel dat enkele instanties zoals SZW wel een aparte afdeling hebben voor Observatie. Als ze een privéhuis opzoeken, dan komen ze gewoon openlijk langs en legitimeren ze zich netjes en vragen dan naar de papieren van dames die daar werken….

Mijn vrouw is geen sekswerker. Kan zij dan alsnog bij Proud terecht ?
 
Mijn vrouw is geen sekswerker. Kan zij dan alsnog bij Proud terecht ?
Ja, je kunt altijd informatie vragen, omdat het wel met sekswerk te maken heeft.

Je kunt aan de SZW toch nog om aanvullende gegevens vragen? "Geachte, mijn vrouw is geen sekswerker. Kunt onderbouwen waar deze brief op gebaseerd is?" Zoiets? Maar, ik ben geen jurist.
 
Daar dacht ik ook aan. Maar tevens met de gedachte om geen slapende honden wakker te maken…. Misschien toch maar zoals jij het al zei, gewoon hun opbellen enof brief schrijven.

Me vrouw wilde nog 1x doen door slechte ervaring daar. Maar dit heeft haar en mij ook goed laten schrikken. Maar goed, eens kijken wat er uit zal vloeien bij SZW.
 
Zonder gelijk de mierenneuker te willen zijn, maar volgens mij is dit niet het complete verhaal.

Als de uitbater van het privehuis niet over de ID gegevens beschikt, dan is er dus zwart gewerkt (cash uitbetaald gekregen?)
Via opting-in had dit keurig op de juiste manier kunnen gebeuren, maar dan had je minder betaald gekregen
 
Er is inderdaad zwart gewerkt. Me wederhelft wilde alleen haar fantasie in praktijk doen. Niet een beroep van maken. Vandaar in overleg met hem geen info van zich gegeven.

Hebt net opgezocht wat opting-in is. Als zij formeel (wit) wilde werken, dan zou dat zeker ideaal geweest zijn. Gemakkelijker voor beide personen.

By the way, niemand is een mierenneuker. Iedere mening en reactie is gewoon welkom.

Ze dacht om nog 1 keer doen, maar nu zijn wij wel toch van geschrokken. Als empatisch bekeken, is mijn vrouw dubbel zo geschrokken als iemand die dat job nooit heeft gedaan. Maar het is sowieso verstandig voor de mensen die willen werken als sekswerkers.
 
Hebt net opgezocht wat opting-in is. Als zij formeel (wit) wilde werken, dan zou dat zeker ideaal geweest zijn. Gemakkelijker voor beide personen.
En, dat kan gewoon op de dag zelf geregeld worden. Ik heb me laten vertellen dat 'een dagje proefdraaien' wel vaker wordt gedaan en dat ze dat meteen kunnen regelen. Dus, geen lastige en tijdrovende procedures. Voor een volgende keer misschien een optie.

Het zou jammer zijn als ze haar fantasieën en behoeftes hierdoor laat beïnvloeden. Ik kan je vertellen dat er meer vrouwen zijn dan je denkt die betaalde seks heel spannend en geil vinden.
 
Ik denk dat jij wel gelijk hebt dat er veel vrouwen zijn die het heel spannend en geil vinden. Mijn vrouw zelf heeft jaren met dat fantasie geleefd.

De laatste keer dat ik naar een prostituee ben gegaan, was ik volgens mij 16 jaar oud. Tijdens me studenten tijd had ik wel hier en daar goed geneukt 🙃
 
ik had een tijdje geleden een bezoekje gebracht bij een privehuisje en zag daar een hele prachtige nerveuse vrouwtje. mocht met haar mee. volgens haar was zij echt van werk psychiater. zij is turkse. wellicht dezelfde vrouwtje??? gaat ze weer komen of gaat ze ergens anders werkn? please let me know
 
ja dus. zij was echt nerveus en verlegen maar je hebt zeker een lekkere vrouw. we hebben ook heerlijk achteraf wat gepraat. ben zelf een boekhouder. als jullie nog hulp nodig hebben stuur me aub dan een prive berichtje
 
Iemand is jullie waarschijnljk aan het trollen.

- Inspectie SZW wordt de Nederlandse Arbeidsinspectie
Nieuwsbericht | 20-12-2021

-De VAR verklaring bestaat al niet meer sinds 2016.
Als je de combi van de woorden Voorwaardenpakket/KvK/VAR-verklaring Googlet kom je bij een PDF uit 2015 uit.

"vervangt de wet DBA sinds 1 mei 2016 de VAR"
Kabinet wil Wet DBA vanaf 1-1-2025 weer gaan handhaven

Iemand is aan het knippen en plakken geweest.
 

Bijlagen

  • werken-in-de-prostitutie-in-nederland.pdf
    448 KB · Weergaven: 2
Laatst bewerkt:
Wallie64,

Ik mag het hopen !
Er waren enkele leden hier die me gelukkig ook wat advies en tips gaven als 'opting-in (schijnt voorheen Voorwaardenpakket te zijn. Maar bij KvK is er nog steeds sprake van Voorwaardenpakket) etc etc.

Had nog voordat ik een brief naar hun schreef eerst gegoogled en kwam enkele nuttige sites tegen met heel wat info; sites:



Naar aanleiding van me brief heb ik nog niets van hun gehoord. Maar dat is ook vrij logisch wat mij betreft. Brief heb ik pas paar dagen geleden op de brievenbus gedaan.

In iedere geval top van je !
 
Het gaat mij erom dat je zegt post te hebben gekregen van een instantie die niet meer (in die naam) bestaat.
Klopt de rest van de gegevens dan wel ? Officiele envelop, briefpapier, officiele tenaamstelling personalia etc.
Als er een telefoonnummer op staat dat eerst eens bellen. Kijken wat ze zeggen.

Kijk, als iemand je wil stangen en ik weet je adres en naam (maar wellicht niet alle voorletters) kan ik een uitermate fraaie brief in elkaar draaien. Alleen qua inhoud weet de zogenaamde "schrijvende organisatie" er niks vanaf.
Dat hier oude termen gebuikt worden is een aanduiding dat iemand gegoogled heeft en een nuttig moment heeft gebruikt om dit in elkaar te flansen.
Kun je de geanonimiseerde brief uploaden?
 
Verrek !

Brief hebben wij thuis in de kluis bewaard ivm kids thuis. Als ik de kans krijg dat ik het misschien hier wel upload ter info.

Als ik me goed herriner was het een officiele envelop en briefpapier. Maar het was niet op naam geadresseerd (aan bewoners). Voor de rest stond er gewoon adres en telefoonnummer op. Op advies van iemand hier, had hij mij geadviseerd om hun te bellen. In plaats daarvan had ik juist een brief geschreven.

Als het zo is wat jij denkt wat er gaande is, wat bereikt die malloot om ons te trollen. Me vrouw is helemaal geschrokken en tja, ik kan dan nu niet ontkennen dat zijn troll niet succesvol geworden is….
 
Wallie64,

Bagger is nog zachtjes uitgedrukt !

Me vrouw heeft het maar twéé gedaan en dat puur uit fantasie. Buren en vrienden kunnen het niet weten. Ik heb het aan niemand verteld. Mijn wederhelft heeft het ook aan niemand verteld. Op mijn vraag aan haar of zij wellicht misschien een bekende tegen gekomen is in dat huis, nee zei ze. Heel misschien zou kunnen toen zij aan het praten was of ergens naar keek dat er op dat moment een bekende een trap op liep of zo. Maar dat lijkt mij nihil. Andere stad, toevallig op dat tijdstip, toevallig in dat privéhuis…. Bizar dit.
 
Als ik het zo lees is er iemand die jullie aan het trollen is. Soortgelijks geval is er bij een vriend van mij ook gebeurd. Het bleek de buren te zijn. Jaloezie en afgunst. Hopelijk is het een fake brief en wil je vrouw wie weet nog een keer voor de fantasie werken. Er zijn hoop mannen die graag een verse amateur milfje willen. Succes met het afloop en wie weet tref ik haar weer
 
  1. Inspectie SZW bestaat niet meer
  2. er kan niet geconstateerd zijn dat je vrouw daar toen werkte, tenzij er een werkplekcontrole heeft plaatsgevonden inclusief het ID van je vrouw (als dat gebeurd zou zijn, zou je vrouw het nog wel weten)
  3. je vrouw werkte zwart dus staat niet in de boeken (tenzij men een schaduwboekhouding heeft die gecontroleerd is, weinig kans op)
  4. je kunt niet zomaar een boete krijgen. er moet eerst hoor- en wederhoor plaatsvinden. je mag dus in een verhoor een verklaring geven/afleggen over hetgeen zij zeggen geconstateerd te hebben. pas daarna kan geconstateerd worden of er een boete moet worden opgelegd.
  5. als het schrijven gericht is "aan de bewoners van" en niet aan de vermeende overtreder is het sowieso nep.
  6. in het schrijven moeten contactgegevens staan en de naam van de behandelaar en ook een zaak kenmerk. als dat er allemaal niet staat is het nep, als dat er wel staat kun je (mocht het nodig zijn) met die behandelaar contact opnemen. Dus geen bezwaarschrift indienen maar eerst contacteren. ze zullen waarschijnlijk van niets weten. een bezwaar zou sowieso prematuur zijn aangezien er nog geen besluit is genomen (er is nog geen boete opgelegd neem ik aan).
Conclusie: je wordt getrollt door iemand die van jouw zaken afweet...
 
Laatst bewerkt:
Jullie halen mij de woorden uit de mond als rechten student.

Knap speurwerk, zie je zelden! 💖

En voor de topic schrijver, wat heftig! Misschien dat je vrouw hier een profiel kan aanmaken als (hobby) DvP en zo met ons dames eens kan praten, mocht ze dat fijn vinden.
 
Porno Opa,

Je hebt het prachtig en duidelijk verwoord. Mijn dank ! Jij/jullie hebben het aan de juiste eind. Conclussie is dat het een nep brief is en dat er iemand met ons aan het trollen is. Grapjas !

De rare is, is dat mijn wederhelft aan niemand heeft verteld en ik ook niet. Er rest mij niets anders dan dat er toevallig een bekende van haar/ons daar was en haar zag….
 
Noortjexx,

Ja precies. Geweldig die kerels hier. Sherlock Holmes is niets vergeleken met hun. Mijn oprechte dank aan hun reacties ! Alhoewel er niets zal veranderen dat er een bekende van ons zaken afweet….

Als psychiater heeft zij 't al vrij druk. Dat voorstel had ik al gedaan mbt onze eerste topic. Dat wilde zij aan mij overlaten. Maar ze leest wel regelmatig mee vanuit de kliniek of thuis.
 
Noortjexx,

Ja precies. Geweldig die kerels hier. Sherlock Holmes is niets vergeleken met hun. Mijn oprechte dank aan hun reacties ! Alhoewel er niets zal veranderen dat er een bekende van ons zaken afweet….

Als psychiater heeft zij 't al vrij druk. Dat voorstel had ik al gedaan mbt onze eerste topic. Dat wilde zij aan mij overlaten. Maar ze leest wel regelmatig mee vanuit de kliniek of thuis.
Ik heb hetzelfde meegemaakt maar dan via de app. Wist mijn naam, bekende, rekeningnummer. Heel eng.

Het enige is, ik heb een KvK en het de sbi code verhaal is onzin ivm privacy wetgeving.
 

Bijlagen

  • IMG_5393.jpeg
    IMG_5393.jpeg
    60,4 KB · Weergaven: 83
Oud onderwerp: Hoi . Er is al meer dan 120 dagen geen bericht meer geplaatst in dit onderwerp.
Weet je zeker dat je reactie nog wel relevant is?
Terug
Bovenaan Onderaan