Bedreigd na contact via whatsapp

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren
Je kunt onbeperkt gezichten aanmaken op 'this person does not exist'. Doe er je voordeel mee en stuur nooit een foto van je eigen snufferd op.
Doe ik al een tijd: vond een gezicht dat heel erg in de verte op mij lijkt. Meestal zegt de dame niets en als ze wel wat zegt dan geef ik aan dat het een wat oudere foto is. Doen ze zelf ook vaak 🤪
 
op het moment van de afspraak had ik geen foto van mij zelf en na het weekend wel, Maar ze wilde wel een face check, Ik kreeg de bedreiging binnen via een smsje en niet via whats app en heb het nummer ook niet in mijn contacten gezet. Dus dan zou hij via haar een foto van mij moeten hebben gehad
Als je je eigen nummer gebruikt even bij privacy instellingen instellen dat alleen jouw contacten met uitzondering van persoon x je foto mogen zien. Als je je date als contact in je telefoon zet, haar even toevoegen als persoon die je foto niet mag zien. Zelfde geldt voor je overige info. Nog beter, koop even een prepaid simkaart en een goedkoop toestel. Die neem ik mee op date, dus als je bestolen wordt is er nog niets aan de hand.
 
Hoi Peet84,

Ik heb vandaag om 15:55 exact hetzelfde bericht ontvangen via sms van

Ik heb gister een afspraak gehad met een dame. Maar geen idee of deze dame er iets mee te maken heeft. Ik heb whatsapp contact gehad met 4 dames. Het nummer dat bedreigd komt niet overeen met 1 van de nummers van de dames.
Kunnen jullie niet even kijken of jullie toevallig een match op contacten hebben? Als jullie beiden met de zelfde dame gesproken hebben is de kans groot dat zij het is
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Laatst bewerkt:
@ alle heren en dames: alle 06 nummers van fakers, oplichters, afpersers etc ook graag melden op wieheeftmegebeld.nl als waarschuwing voor andere ;-)
Goede tip! Ik doe dat altijd. Maar vaak zijn de nummers tijdelijk in gebruik. Schijnbaar loont het voor degene die probeert af te persen wel om sms'jes te blijven versturen😁 Vandaag heb ik dit nummer gemeld: 0612916154
 
Als de negatieve commentaar onterecht is, en als dat kan aangetoond worden, is het laster en eerroof
Niet echt. "Laster en eerroof" zijn heel wat anders dan een negatieve commentaar plaatsen.

De wettelijke definitie is "een persoon kwaadwillig een bepaald feit ten laste leggen, dat zijn eer kan krenken of hem aan de openbare verachting kan blootstellen, en waarvan het wettelijk bewijs niet wordt geleverd".
 
Wat schiet je ermee op dingen te melden op die sites als wieheeftgebeld etc.

Ik snap dat voor een moment goed is...

Maar als een goedwillende gebruiker van het nummer dit over zijn nieuwe nummer online ziet staan over een jaar of 2, wordt je daar niet heel vrolijk van.

Het is steeds dezelfde random shit die jullie hier toegestuurd krijgen. Ben benieuwd hoeveel mensen er daadwerkelijk al meer dan een maand continue gechanteerd worden door dit soort droeftoeters.

En neem gewoon een wandeltelefoon als je privacy gewaarborgd moet blijven... En gebruik dat alleen voor WA, en ga dit nummer niet koppelen aan Facebook of Instagram. Of welk ander social media.

Ik snap niet waar jullie al die moeite voor doen, als het makkelijk kan.

Gewoon lachsmileys terugsturen en blokkeren. Verder doen die droeftoeters toch niks met dat IQ van een visstick
 
Vorige week via de app bij 4 verschillende dames van Kinky in Amsterdam gevraagd naar beschikbaarheid wat bij één tot een fijne afspraak geleid had, een dag later ontving ik een aantal berichten van een voor mij onbekend nummer met daarin de boodschap dat ik maar zo snel mogelijk moest betalen anders zou diegene al mijn gegevens openbaar maken en de chats ergens publiceren etc, etc, en daarbij veel worden zoals, jij gaat hiervoor boeten , dit ga je voelen, ik maak je kapot etc, etc.

Vreemd genoeg heb ik alleen aan de 4 dames gevraagd waar zij ontvangen en of zij beschikbaar waren die avond.

Bericht beantwoord met "begrijp niet waar dit over gaat" en geblokkeerd.

Nu wel beetje angstig om weer wat af te spreken..
Wees niet bang. Pure bluf. Meerdere van ons last van gehad. Nummer blokkeren en doorgaan met je leven.
 
Dit fenoneem is overig niet nieuw sekswerkster en criminelen werken vaker samen.
Ook de pooier zijn sluit ik niet uit
Uiteraard werkt zo een bedreiger samen met die sekswerker. Hoe zou hij anders aan jouw nummer komen?

Hopelijk bedoel je niet dat sekswerkers 'wel vaker' samenwerken met criminelen, want dan ben je weer bezig met het imago van onze hobby flink door het klassieke slijk te halen.
 
De DVP's worden benaderd om "onze" nummers door te verkopen en verschillende doen dat ook geregeld. Dus is de conclusie dat die sexwerkers en/of pooiers samen werken.
Die betreffende dames halen de branche zelf door het slijk.
 
Normaal gesproken zou ik nooit hier posten, maar helaas ben ik onlangs kennelijk onderdeel geworden van een sekswerk gerelateerde scam.

Onlangs is er kennelijk een poster verspreid met een aantal adressen 'waar prostituees zouden wonen' //mod:geen adres gegevens aub//Helaas was ik 1 van de studenten die hier de dupe van is geworden, waardoor ik nu steeds mannen aan mijn deur krijg. Bloedvervelend en heb daar absoluut geen interesse in als 24 jarige hetero man.

Ik heb dit al gemeld aan de politie, maar zouden jullie wanneer je 1 van deze posters ziet deze weg willen gooien en/of reporten aan de politie? Kennelijk worden er mannen gescamd die van te voren betalen en naar een willekeurig adres gestuurd worden (hoe naief dan ook).
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hej mannen en ook niet te vergeten al die fake advertenties waar we op reageren, zo 'n jochie hoeft maar een nep advertentie te plaatsen met mobiel nummer erbij voor een paar euro . En dan een 100 mannen die reageren en er hoeft er maar 1 bij te zitten die toegeeft en dat jochie is binnen.
 
Wat schiet je ermee op dingen te melden op die sites als wieheeftgebeld etc.

Ik snap dat voor een moment goed is...

Maar als een goedwillende gebruiker van het nummer dit over zijn nieuwe nummer online ziet staan over een jaar of 2, wordt je daar niet heel vrolijk van.
Je draait het om. Als er geen criminele gasten waren die op deze manier snel geld proberen binnen te halen, dan was het helemaal niet nodig om de nummers te melden.

En de nieuwe eigenaar van het nummer kan het bij WHG weg laten halen. Het zou beter zijn wanneer nummers daar 1 jaar na de laatste melding automatisch verwijderd worden.
 
Je draait het om. Als er geen criminele gasten waren die op deze manier snel geld proberen binnen te halen, dan was het helemaal niet nodig om de nummers te melden.

En de nieuwe eigenaar van het nummer kan het bij WHG weg laten halen. Het zou beter zijn wanneer nummers daar 1 jaar na de laatste melding automatisch verwijderd worden.

En nu mag je eerst gaan kijken of je nummer niet overal als fout geregistreerd staat.... Nee, dat is lekker!
 
Meestal zijn het prepaid nummers die volgens mijn beleving zelden tot nooit opnieuw gebruikt worden. En WHG zou wat mij betreft ook niet altijd als waarheid moeten worden aangenomen. Heb het wel eens gezien dat er iemand die wel van het kruis was maar dan in de variant boven de voordeur of keuken deur overal en nergens negatieve commentaren leverde die ook gewoon copy paste waren en van hetzelfde ip nummer kwamen. Tuurlijk kan je het in je onderzoek meenemen, maar zou het niet als enige bewijsstuk hanteren... maar ...just my 2 cents
 
Zou de telecomprovider in dezen ook niet een onderzoeksplicht hebben voordat hij een nummer opnieuw uitgeeft? Ik zou het ook niet leuk vinden wanneer ik een nummer krijg dat door een zware crimineel in een burner gebruikt is.
Volgens mij wordt dit ook van te voren onderzocht.
Dit doen ze na 3 jaar als het nummer niet meer gebruikt is of als je deze zelf opzegt, erna wordt het nummer weer vrijgegeven.
 
Worden meer mensen bedreigd en poging tot afpersing ? Vorige week dit bericht op mijn telefoon ontvangen.
 

Bijlagen

  • Screenshot_20230720-165215_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230720-165215_WhatsApp.jpg
    130,1 KB · Weergaven: 229
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik zou maar snel €2000 naar hem overmaken, dan ben je er vanaf 😆😆

Wat zijn knoppen? 🤔
ohw.. knoppen drukken bedoelen ze denk ik.

Geeft trouwens wel aan dat niet alle dames even discreet zijn met je nummer, of je hebt gereageerd op een fake advertentie.
 
Volgens mij wordt dit ook van te voren onderzocht.
Dit doen ze na 3 jaar als het nummer niet meer gebruikt is of als je deze zelf opzegt, erna wordt het nummer weer vrijgegeven.
3 jaar? echt niet!
eerder 3 weken.
Ik bewaar meestal alle whatsapp nummers en zie vaak na een tijdje kinder foto's voorbij komen enz..
Dames zitten hier vaak maar een paar weken en hebben dan tijdelijk een pre-paid nummer.
Vaak tijdelijk gekoppeld aan een Whatsapp business account valt mij op.
 
Worden meer mensen bedreigt en poging tot afpersing ? Vorige week dit bericht op mijn telefoon ontvangen.
Zelfde tekst ander nummer en als je niet meteen reageert belt tie je op kan je leuk gesprekje mee hebben , maarja eigenlijk wel allemaal heel dubbel hij plaatst een advertentie om een dame te bezoeken [ en er iets aan te verdienen ] en daarna bedreigd hij je dat je zijn dames bezoekt , plaats dan geen advertentie als je niet wil dat wij met je meisjes kloot.
 

Bijlagen

  • Screenshot_2023-07-17-16-43-55-113.jpg
    Screenshot_2023-07-17-16-43-55-113.jpg
    112,5 KB · Weergaven: 173
  • Screenshot_2023-07-17-16-59-02-652.jpg
    Screenshot_2023-07-17-16-59-02-652.jpg
    131,2 KB · Weergaven: 170
Terug
Bovenaan Onderaan